Wszystko o:

zbyt wysokie

Zobacz najważniejsze informacje o: wysokie
Choroba itai - itai

Choroba itai - itai

przekraczana. Zbyt wysokie stężenie kadmu jest bardzo niebezpieczne, a zatruciu pierwiastkiem towarzyszy: - ubytek niezbędnych związków mineralnych z kości, co prowadzi do ich zniekształcenia - duża łamliwość kości - kaczy chód - silny ból w okolicy lędźwiowej, bóle mięśniowe (nazwę itai - itai choroba

Przewlekła niewydolność żylna

Przewlekła niewydolność żylna

zewnętrzny na żyłę (np. spowodowany ciążą). Za nieprawidłowy przepływ krwi w żyłach odpowiedzialne jest najczęściej zbyt wysokie ciśnienie żylne. Objawy Ograniczony przepływ krwi, prowadzi do otwierania przetok tętniczo - żylnych, następnie leukocyty przedostają się poza światło naczynia i aktywują tzw

Nadciśnienie tętnicze groźniejsze dla kobiet?

Nadciśnienie tętnicze groźniejsze dla kobiet?

mężczyzn. Badani byli średnio w wieku 53 lat, mieli zbyt wysokie ciśnienie tętnicze (zbliżone parametry), ale nie się leczyli i nie chorowali na inne poważne schorzenia. Profesor, który jest chirurgiem, ale i kierownikiem zespołu badającego wpływ fizjologii kobiety na skuteczność leczenia farmakologicznego

Borówki zapobiegają nadciśnieniu

Borówki zapobiegają nadciśnieniu

Problemy z nadciśnieniem tętniczym ma około jedna czwarta dorosłej populacji. Nadciśnienie zwiększa między innymi ryzyko zawału serca i udaru mózgu. Naukowcy z University of East Anglia (W. Brytania)oraz Harvard University (USA) zaobserwowali, że osoby spożywające przynajmniej raz w tygodniu porcję

Gorączka - wróg czy przyjaciel?

Gorączka - wróg czy przyjaciel?

podgorączkowy uznajemy temperaturę 37-38°C. Gorączka umiarkowana to 38-39°C, a wysoka wystepuje kiedy temperatura ciała przekracza 39°C. Normalna temperatura ciała zależy od wielu czynników takich jak wiek, płeć, pora dnia a także temperatura otoczenia i poziom aktywności osoby, u której ją

Choroba Vaqueza

Choroba Vaqueza

Dołącz do nas na Facebooku! Choroba Vaqueza charakteryzuje się bardzo wysokim, znacznie przekraczającym normy poziomem erytrocytów, hemoglobiny oraz znacznym wzrostem objętości krwi. Prawdopodobnie wskutek mutacji genetycznej układ krwiotwórczy szpiku kostnego nadmiernie się rozrasta, co w

Żeńskie hormony

Żeńskie hormony

nie mieć jeszcze miesiączek, cykle miesiączkowe mogą się wydłużać, możemy mieć trudności z zajściem w ciążę, szybciej wchodzimy w okres menopauzalny, szybciej się starzejemy, a nasza skóra oraz włosy są w coraz gorszej kondycji. - Gdy poziom estrogenów jest zbyt wysoki może nam dokuczać PMS, piersi

Rak jelita grubego

Rak jelita grubego

Rak jelita grubego to nowotwór numer dwa w Polsce, a numer jeden w Europie. Co roku zapada na niego ok. 330 tys. Europejczyków. Co gorsza, częstość zachorowań rośnie, gdyż - jak podkreślają lekarze - to typowa choroba cywilizacyjna. W Polsce częstość zachorowań wzrasta od lat, mniej więcej o 2,5 pro

Kłopoty z nadcisnieniem

wystarczy zmiana trybu życia. W przypadku umiarkowanego i wysokiego nadciśnienia musimy na stałe przyjmować lekarstwa obniżające ciśnienie. Niestety, terapia jest długotrwała, zwykle musimy się leczyć do końca życia, bowiem obniżenie ciśnienia pod wpływem leków nie oznacza, że choro- ba ustąpiła

Nadczynność kory nadnerczy (zespół Cushinga)

Nadczynność kory nadnerczy (zespół Cushinga)

Objawy - zwiększony apetyt - odkładanie się tłuszczu na twarzy i tułowiu (księżycowa twarz, byczy kark) - osłabienie mięśni, rozstępy - wysokie ciśnienie, cukrzyca Przyczyny Gruczolak przysadki (choroba Cushinga), rozrost kory nadnerczy (zespół Cushinga) albo nowotwór kory nadnerczy. Najczęstszą

Zbyt wysoki puls w spoczynku

Ostatnio zmierzono mi bicie serca, miałam 120. Co robić by tętno było niższe? To się leczy?Zbyt wysoki puls stwierdzany w spoczynku nazywa się tachykardią i oznacza czynność serca powyżej 100 uderzeń na minutę.Występuje bardzo dużo przyczyn, m.in. wysoka temperatura, odwodnienie, niedokrwistość

Wysokie OB

Właśnie odebrałam wyniki badań i niepokoi mnie wysokie OB-25. Mam 33 lata i ostatnio bardzo dokucza mi ból kręgosłupa w odcinku lędźwiowym i bóle nóg, a ogólnie bolą mnie wszystkie kości. Pozostałe wyniki z morfologii są w normie, tylko cholesterol całkowity wynosi 220,0,a aminotransferaza

Wysoki puls

też białko w moczu i zróżnicowanie nerek. Proszę o poradę co w takiej sytuacji można zrobić jeśli się męczę i mam wysoki puls jak wspomniałam wcześniej. Dziękuje.Jedną z możliwych przyczyn Pani dolegliwości może być zbyt duża dawka Euthyroxu, dlatego uważam, że powinna Pani mieć wykonane kontrolne

Wycięcie tarczycy a wysokie tętno

serca. Jeżeli od zabiegu minął dłuższy czas i przyjmuje Pan/i lewotyroksynę, wówczas szybka czynność serca (a także np. podwyższone ciśnienie) może być spowodowana nieprawidłowo dobraną, zbyt wysoką dawką leku. W takiej sytuacji konieczna jest wizyta u lekarza, wykonanie badania kontrolnego poziomu TSH

Wysokie libido, a leczenie na gruźlicę

Pół roku leczyłam się na gruźlicę, a teraz mam dużą ochotę na seks. Czy to normalne? Mam 45 lat. Proszę o poradę, bo mój partner też się dziwi.Raczej nie dopatrywałbym się związku przyczynowo skutkowego pomiędzy Pani libido i przebytym leczeniem gruźlicy. Jeśli zbyt wysokie libido stanowi dla Pani

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

Zbyt wysokie kwalifikacje mogą być problemem

W PL wszystko może być problemem. Zbyt wysokie kwalifikacje, zbyt niskie kwalifikacje, częsta zmiana pracy - źle, bo "skacze", od zawsze w jednej robocie - źle, bo nieambitny i niechętny zmianom, najpierw za młody, potem za stary...

pranie w zbyt wysokiej temperaturze.

Dziewczyny, czy da się coś zrobić? Głupoto, zaćmienie, nie wiem, nie ważne. Uprałam czapki w zbyt wysokiej temperaturze. Wyglądają koszmarnie, pomięte, bezkształtne. Dwóch swetrów mi nie żal jakoś, ale czapek i szalików dzieci owszem. Czy da się je uratować? W czym moczyć? Czapki są jakieś cieńsze

zbyt wysokie kwalifikacje?

zalezy jak na to patrzymy bo jak absolwent socjologii czy psychologii biznesu pracuje w mc donaldzie to sa jego kwalifikacje bo taki absolwent szczegolnie z prywatnej szkoly niewiele wiecej umie niz gosciu bez studiow

zbyt wysokie rachunki za ogrzewanie ,nawet o 100%

intereuje mnie jak jest w waszym przypadku ,w calej polsce ludzie zbieraja sie i zakladzaja zbiorowe pozwy ,wyglada to na przekret dostawcy gazu ,zimy nie bylo ,mrozu praktycznie tez ,piece na minimum a rachunki zbyt wysokie porownujac analogiczny okres ubieglego sezonu grzewczego kiedy

Re: Zbyt wysokie kwalifikacje mogą być problemem

zna angielski,ale "my potrzebujemy z niemieckim" zna niemiecki i angielski,ale co pan oprócz tego umie ?

Re: Zbyt wysokie kwalifikacje mogą być problemem

Posiadanie dyplomu magistra nie świadczy o posiadaniu wysokich kwalifikacji. Dziś magistrami po słabych uczelniach zostają ludzie, którzy 30 lat temu mieliby poważne problemy, żeby ukończyć szkołę średnią. Znajomy niedawno powiedział mi, że do nich na stanowisko biurowe aplikowała dziewczyna po

Re: Zbyt wysokie kwalifikacje mogą być problemem

w polsce co najmniej 50% jest zatrudnionych na stanowiskach poniżej kwalifikacji i drugie tyle (znajomych królika) zajmuje miejsca powyżej kwalifikacji, a pierwsza część zatrudniona na szeregowych stanowiskach musi tyrać na tych matołów

Re: Zbyt wysokie kwalifikacje mogą być problemem

Z Twojej wypowiedzi wynika, że w Polsce ludzie są zatrudnieni albo poniżej kwalifikacji, albo powyżej nich. Nie ma miejsca dla takich ja jak. Ja jestem zatrudniony zgodnie z kwalifikacjami, moja żona i mój brat również. Ale Ty wiesz lepiej...

Zbyt wysokie FT4 w ciąży?

Witam, ostatnio zrobiłam badania w laboratorium i wyniki mam następujące: TSH 1.25 FT3 4.13 (norma w III trymestrze 3.09 - 5.03) FT4 17.89 (norma w III trymestrze 8.39 - 15) Czy to sugeruje nadczynność i czy może zaszkodzić dziecku? Dotychczas brałam dawkę 50 i 75 mg Euthyroxu zamiennie, czy po

Re: Zbyt wysokie FT4 w ciąży?

Nadczynność występuje przy przekroczonych normach ft4 i ft3. U Ciebie ta sytuacja nie występuje. Masz jakąś diagnozę pod kątem tarczycy? Napisz coś więcej. -- m.newsweek.pl/nietykalni-lekarze,104256,1,

Centrum Informacji o Leku - Indeks leków - Strona 2

% płodów. Dlatego wskazane jest stałe monitorowanie tętna płodu. Zbyt wysokie stężenie lidokainy we krwi matki może wywołać spadek ciśnienia tętniczego. Znieczulenie może też hamować czynność skurczową macicy i przedłużać poród. Podejmując decyzję o zastosowaniu znieczulenia okołoszyjkowego w szczególnych

Centrum Informacji o Leku - Indeks leków - Strona 2

zaburzenia czynności serca. Zastosowanie środków o budowie amidowej do blokady okołoszyjkowej w trakcie porodu wywołuje bradykardię u około 30% płodów. Dlatego w tych przypadkach wskazane jest stałe monitorowanie tętna płodu. Zbyt wysokie stężenie lidokainy we krwi matki może wywołać spadek ciśnienia

Centrum Informacji o Leku - Indeks leków - EPAR

(alergia) na ryluzol lub którykolwiek składnik leku. Leku Riluzole Zentiva nie wolno podawać pacjentom z chorobą wątroby lub mających zbyt wysokie stężenia enzymów wątrobowych. Leku Riluzole Zentiva nie wolno podawać kobietom ciężarnym lub karmiącym piersią. Na jakiej podstawie zatwierdzono lek Riluzole

Centrum Informacji o Leku - Publikacje - Suplementy diety a odchudzanie - co warto wiedzieć?

komórki wątrobowe. Dzieje się tak, gdy stężenie zawartych w niej polifenoli (związków organicznych, słynących z silnego działania przeciwutleniającego) jest zbyt wysokie. Jedna kapsułka suplementu z zieloną herbatą może być odpowiednikiem ok. 5 filiżanek herbaty. Z kolei szeroko reklamowana Garcinia

Centrum Informacji o Leku - Indeks leków - Ulotka

), siarczanem magnezu, fluorkami i szczawianami; w resuscytacji krążeniowej; w znacznej hiperkaliemii (zwiększonym stężeniu potasu we krwi) ze zmianami w EKG. 2. Zanim zastosuje się lek Calcium chloratum WZF 10% Nie należy stosować leku Calcium chloratum WZF 10% jeśli stwierdzono: hiperkalcemię (zbyt wysokie