Wszystko o:

za wysokie leukocyty u dziecka

Zobacz najważniejsze informacje o: wysokie
Toksorakoza

Toksorakoza

powiększeniem bólem w okolicy wątroby. U pacjentów obserwuje się również wzrost leukocytów, eozynofili oraz immunoglobulin typu IgG IgG, IgM i IgE . Diagnoza Postawienie prawidłowej diagnozy w przypadku toksorakozy jest bardzo trudne. W oparciu o badania krwi czy wywiad z pacjentem lub opiekunem

Ból brzucha w prawym boku - na pewno atak wyrostka robaczkowego?

Ból brzucha w prawym boku - na pewno atak wyrostka robaczkowego?

jelitowych. Małe dzieci zwykle w ogóle nie wskazują precyzyjnie miejsca bólu, a jedynie informują, że boli je brzuch. Ten objaw niejednokrotnie towarzyszy nawet anginie czy zapaleniu oskrzeli, zatem sprawy nie rozstrzyga. Podobnie jak wymioty i niezbyt wysoka gorączka (zwiększające ryzyko, że to wyrostek

6 powszechnych schorzeń, które mogą doprowadzić do bardzo groźnych konsekwencji

6 powszechnych schorzeń, które mogą doprowadzić do bardzo groźnych konsekwencji

wsparcia respiratora (tzw. "sztucznego płuca"). Szczególną czujność powinny zachować kobiety w ciąży, które nie chorowały na ospę wietrzną. Znacznie wzrasta u nich ryzyko porodu przedwczesnego, poronienia, obumarcia płodu. Jeśli dziecko urodzi się żywe, niewykluczone, że będzie

Przeziębienie, grypa, a może angina? Co mi dolega?

Przeziębienie, grypa, a może angina? Co mi dolega?

. Koniecznie trzeba zgłosić się do lekarza, gdy temperatura jest wyższa niż 40 st. C, a gorączka utrzymuje się powyżej 48 godzin. Także wtedy, gdy gorączka pojawia się u dziecka, które ma mniej niż sześć miesięcy - u tak małych dzieci mogą wystąpić drgawki gorączkowe. Dziecko nagle sztywnieje, drżą mu ramiona

Krew

Krew

białka znajdujące się w osoczu). Za sprawą leukocytów broni organizm przed chorobotwórczymi drobnoustrojami. Natomiast znajdujące się we krwi płytki i osoczowe białka sprawiają, że ustaje krwawienie, np. gdy się zranimy. Gdy skład zawodzi Jeśli we krwi jest zbyt mało czerwonych ciałek, wówczas mamy do

Kuchenka mikrofalowa: jest się czego bać?

Kuchenka mikrofalowa: jest się czego bać?

odpowiedzialna za wady rozwojowe u płodów, chociaż lewoskrętna to bezpieczny środek uspokajający. Rzecz jednak w tym, że lek wycofano, a jego ofiarom wypłacono gigantyczne odszkodowania. W przypadku mikrofalówek nic takiego się nie dzieje. Czyżby brak dowodów był wystarczającym powodem? Inni wrogowie? Złą sławę

Badania dla dojrzałych

Badania dla dojrzałych

.  Norma Kobiety - 37-47 proc. (0,37-0,47) Za wysoki hematokryt może świadczyć o odwodnieniu lub zbytnim zagęszczeniu krwi. Za mały - o niedokrwistości.  HGB - hemoglobina - znajduje się w czerwonych krwinkach. Do niej przyłącza się wdychany przez nas tlen.  Norma

Wysokie OB u dziecka

Moja 3-letnia córka ma podwyższone OB norma jest do 20, ona ma 119. Co się dzieje? Co to jest i jak można jej pomóc? Proszę o szczerą odpowiedź, bo lekarze nie chcą nic mówić. Czekam na odpowiedź.

Leukocyty - co oznacza nadmiar?

Do czego prowadzi nadmiar leukocytów we krwi?Leukocytoza jest najczęściej objawem toczącego się stanu zapalnego wywołanego infekcją lub inną chorobą układową. Zwiększenie ilości leukocytów jest reakcją obronną organizmu, co samo w sobie nie stanowi zagrożenia dla chorego. Bardzo wysoka leukocytoza

Wysoki poziom amylazy u dziecka

Co może mu dolegać, z jaką chorobą mogę mieć do czynienia? Mój syn ma 6 lat a amylaza w moczu jest bardzo mocno przekroczona - wynosi ona 532. Co to oznacza?

TSH wysokie

Odebrałam wyniki, bardzo proszę o ich interpretację, oto one: TSH (norma to 0,27-4,2) ja: 146,6 !!! (za wysoko), FT4 (norma 0,93-1,7) ja: 0,29m (za nisko), anty-TPO (norma górna 34) ja: 410 !!! (za wysoko). Mam 29 lat. Mój lekarz rodzinny zaniepokoił się moimi objawami, dlatego zleciła mi zbadanie

Wysokie OB, a dentysta?

Moja córka ma OB 67. Ponad to ma nadwagę, często skarży się na bóle stawów i skurcze. Byłam u lekarza, który wysłał mnie z dzieckiem do dentysty. Co robić?OB na poziomie, który Pani wymienia jest bardzo niespecyficznym wynikiem i może oznaczać w zasadzie wszystko od stanu prawidłowego po infekcję w

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

Re: wysokie leukocyty i limfocyty u 1,5r. dziecka

Witam, wyniki mieszczą się w normie dla dziecka 1,5-rocznego. Węzły mogą być również powiększone w reakcji na szczepienie. Ważne, że nie ma nieprawidłowych komórek w rozmazie, a i pozostałe wyniki nie budzą niepokoju. Powiększone węzły również mogą się utrzymywać po niektórych infekcjach np

wysokie leukocyty i limfocyty u 1,5r. dziecka

i leukocytów: jak dziecko miało 7 tyg. WBC wynosiły 15,1, w czerwcu 2012 r. WBC ok. 8, limfocyty 88%, w grudniu 2012 r. WBC 12,1, limfocyty 78%. Dziecko chorowało we wrześniu (yło przeziębione), w styczniu , w III i IV miało lekki katar, no i w VI ta trzydniówka. Nadmieniam, że córka ma też stałą

interpretacja wyników badania moczu

Witam, dzisiaj dziecko (chłopiec 6.5l) dostało wysokiej gorączki 39.4. Zrobiliśmy badanie ogólne moczu. Proszę o interpretację wyników: Kolor: Żółty Przejrzystość: przejrzysty Glukoza: ujemny Bilirubina: Ujemny Ciała ketonowe: ujemny Ciężar właściwy: 1.005 Erytrocyty: 2+ PH: 7 Białko: ujemny

Wysokie leukocyty u dziecka

Mój 7 letni synek ma zapalenie ucha środkowego Odebrałam dziś wyniki jego morfologii.Lekarz powiedział że takie mogą być przy tej chorobie, lecz ja jestem dalej niespokojna.Więc proszę może ktoś mi odpowie czy tak może być. Podaje wyniki.leukocyty 30,70 tys/ul erytrocyty 4,91 mln/ul hemoglobina13

Re: Tata Lilki to tępak.

musiało by byc bardziej chore i leukocytów powinno być 10 x tyle.Ale jak było tak jak napisali po kontroli to nie bardzo mogę uwierzyć że to jest przyczyną takiego stanu dziecka. Poród to ciężka charówa dla mamy,a personel powinien byc przygotowany że w ciągu minut ten fizjologiczny może zmienic się w

Dziecko goraczka 6 dzien

Witam, Bardzo proszę o poradę. Moje dziecko (4 lata) od soboty ma wysoką gorączkę (38 do 39 stopni), która spada po podaniu ibuprofenu. W tej chwili nie ma gorączki w nocy, pojawia się w dzień. Lekarz na wizycie w poniedziałek stwierdził grypę. Wczoraj na wizycie kontrolnej zlecił morfologię i CRP

białko w moczu

Pani dr, moja chrześniaczka, nie małe dziecko, bo 13 letnie. 2 tyg. temu zatrzymanie w sikaniu, wyniki moczu, leukocyty wysokie (niestety nie wiem dokładnie ile), białko 33. Posiew - bakteria Escherichia coli, dostałą furangin i do kontroli. Wczoraj wyniki moczu, leukocyty w normie, a białko 77

Re: Co na ból brzucha i wymioty?

dowiem) ciaganie dziecka z tak wysoką goraczką po laboratoriach uważam za głupotę. jeśli stan jest poważny dziecko powinno być hospitalizowane i mieć wszystkie badnaia wykonane na miejscu a nie być ciągane po różnych przybytkach słuzby zdrowia w celu wykonania badań wątpliwej przydatności

do Doktor, nie wiem co robić z dzieckiem?

wysypka) powiekszone wezły chłonne, małopłytkowość, niskie leukocyty, wysokie limfocyty, dostał Cefuroksyn raczej profilatycznie wypisany: 170tys płytek,11,3 hgb, leuk 7,2, limf 65%, 8 pobudzonych , podobno choroba na tle wirusowym nie był w przedszkolu po 11 dniach katarek 1 dzień stan podgoraczkowy

Re: WIELKA prośba

U mojego dziecka kiedys leukocytów nie było, było bialko. Własnie jakos takl wysoko. W posiewie coś było. Wybacz, ale nie pamiętam co (to jednak pare lat temu było).\ W CZD zdecydowali podać antybiotyk. -- Wsparcie dla Misia - chłopca z Zespołem Aspergera Jedyna strona dla rodziców dzieci z