Wszystko o:

za co odpowiada ft3

Badanie BAC i TSH

Odpowiada lekarz Magdalena Zemlak: Decyzję o usunięciu guzków może podjąć endokrynolog we współpracy z chirurgiem po badaniu i określeniu wielkości zmian. Wskazaniem do operacji są między innymi objawy uciskowe spowodowane przez powiększającą się tarczycę, np. duszność. Warto zauważyć, że ma Pan

Wyniki TSH, FT3 i FT4, a ciąża

Odpowiada lekarz Magdalena Zemlak: Na początku ciąży może dochodzić do obniżenia stężenia TSH. Najprawdopodobniej nie będzie potrzeby rozpoczynania leczenia, a jedynie dalsza obserwacja. Jednak ostateczną decyzję może podjąć tylko lekarz prowadzący, który dokładnie Panią zna.

Tarczyca - zawsze gorący temat

Tarczyca - zawsze gorący temat

cytowana już wcześniej "rumpa"? Według wielu zresztą osób to właśnie przeciwciała odpowiadały za ich różne dolegliwości. Lekarz jednak ich nie zlecał, sugerując się innymi prawidłowymi parametrami. - Same przeciwciała tarczycowe nie rzutują na samopoczucie i stan zdrowia, chociaż wiele pacjentek

Nadczynność tarczycy

Nadczynność tarczycy

stężenie hormonów tarczycy we krwi i hormonu tyreotropowego (TSH) produkowanego przez przysadkę. Wysoki poziom we krwi hormonów tarczycy T3 lub T4 lub wolnych hormonów (fT3 i fT4) wskazuje na nadczynność. Jest ona wtórna lub pierwotna w zależności od tego, czy powstała w wyniku zwiększonego czy

Badania dla dojrzałych

Badania dla dojrzałych

postaci: 120/80mm Hg. Pierwsza z podawanych wartości odpowiada ciśnieniu skurczowemu, druga rozkurczowemu. Za nadciśnienie uznaje się dziś wartości równe lub przekraczające 140mm Hg dla ciśnienia skurczowego lub przekraczające 90 mm Hg dla ciśnienia rozkurczowego. Przed

Poporodowego zapalenie tarczycy?

Odpowiada lekarz Magdalena Zemlak: Najprawdopodobniej doszło u Pani do rozwoju poporodowego zapalenie tarczycy obecnie w fazie nadczynności. U większości kobiet w ciągu roku od porodu ustępują zaburzenia hormonalne. Decyzję o rozpoczęciu leczeniu podejmuję się w oparciu o dokładny wywiad, który ma

Niskie TSH w III trymestrze ciąży

Mam problem z niskim tsh. W I trymestrze ciąży robiłam badanie TSH i wyszło 0,042, dostałam skierowanie na FT4 wyszło 17,26 przy normach (9-20.0) i FT3 4,88 przy normach (4-8,3). Skierowano mnie do endokrynologa. Lekarz powiedział, że TSH może być niskie. Ważne, że FT3 i FT4 są w normie. Kazał

Złe samopoczucie a wyniki tarczycy

Proszę o interpretacje moich wyników dotyczących tarczycy: TSH 1,56 mlU/l norma 0,27-4,20; FT3 4,9 pmol/l norma 3,13-6,76; FT4 14,95 pmol/l norma 12,0-22,0. Wygląda na to, że mieszczę się w normie, ale moje samopoczucie jest bardzo złe. Mam zaburzenia koncentracji, pamięci, bóle stawów i mięśni

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

Re: ZA CO ODPOWIADA FT3?

Z tego co ja wyczytalam w starych postach ft3 odpowiada za nastroj,wiec im nizsze ft3 to jestesmy bardziej depresyjne, smutne. Mi ktos chyba przed okresem "kradnie" ft3, bo nie idzie ze mna wytrzymac taka jestem humorzasta i placzliwa :)) pozdrawiam

Re: ZA CO ODPOWIADA FT3?

Właśnie, za co odpowiada ft3???? Mam wrażenie że endokrynolodzy je lekceważą. jeśli by sie komuś chciało wytłumaczyć co z czego będę wdzięczna (lub chociaż jakiś link podesłać!)

Re: pomocy! 1szawizyta, czy nie za malo skierowan

koniecznie oznacz również FT3 bo to ono odpowiada za samopoczucie Twoje i rodzącego się nowego życia.

Re: ZA CO ODPOWIADA FT3?

Podobno za wage odpowiada zarówno Ft4 i Ft3, ale w wiekszej mierze Ft3, ale to by sie u mnie nie zgadzało bo...moje Ft3 jest niskie a z waga problemy miała wczesniej jak FT4 miałam niższe, teraz waga trzyma sie pięknie. Zauwazyłam że przy najmniejszej obnizce Euthyroxu, moja skora staje się

Re: prosba o interpretacje. Kiepsko?

Ależ to żadne placebo, po prostu tsh ma niewiele wspólnego z samopoczuciem, bezpośrednio nic nie ma wspólnego. To fT3 i fT4 odpowiadają bezpośrednio za samopoczucie, szczególnie fT3. Załóż zeszyt i zapisuj w nim objawy, samopoczucie, wyniki, dawkę. Tarczycę będziesz leczyła do końca życia, warto

Re: Proszę o interpretację USG. Czy potrzebna bio

dlaczego tak mocno przejmujesz się wynikiem TSH? Przecież za Twoje samopoczucie odpowiadają hormony tarczycy FT4 i FT3.

Re: recydywa

poziomu min. 50 ng/ml, a najlepiej w okolicach 70-80. co właściwie (rozrzut) już widać w nowych wrześniowych wynikach: FT3 13.75% FT4 54.55% Ft4 pozostało prawie takie samo, a Ft3 legło, a różnica 41% pomiędzy jest bardzo duża i odpowiada niestety za Twoje samopoczucie.

Re: teraz oznaczyłabym p/ciała

Tak sobie myślę, że u ciebie tsh wcale nie odpowiada poziomowi fT4, czyli masz podniesione tsh przy całkiem przyzwoitym fT4, za to fT3 na ogół pokazuje kierunek niedoczynność, bo jest mocno podniesione. Co to oznacza? Czy sprawdzałaś przysadkę?

ZA CO ODPOWIADA FT3?

Bardzo proszę o przystępną informację na temat ft3. Co to za hormon, za co jest odpowiedzialny?

Re: Wyniki mojej córki-pomóżcie

tak wysokie FT3 spowodowane jest brakiem FT4. organizm broniąc się przed objawami niedoczynności , sięga do tkanek po ten hormon /FT3/. Pewnie wiesz, że to on odpowiada za samopoczucie. Uważam, że Twojej córeczce potrzebne jest uzupełnianie hormonu T4.

Ekstrapolator rzędu zerowego

o 3.9224 dB dla częstotliwości Nyquista, czemu odpowiada wzmocnienie o sinc(1/2) = 2/?). Taki spadek jest konsekwencją własności podtrzymania tradycyjnego przetwornika cyfrowo-analogowego i nie jest skutkiem próbkowania z podtrzymaniem (ang. sample and hold), które mogło by poprzedzić konwencjonalny

Tarcie toczne

dowolnego punktu jest równa zero. Z równowagi momentów sił zilustrowanych na rys.2 i rys.3 względem środka walca wynika F_t \cdot R = N \cdot f Z czego wynika: F_t = \frac f R \cdot N\, gdzie: F_t - siła tarcia tocznego, f - współczynnik tarcia tocznego, jednostką jego jest metr, R - promień

Malpolon

tradycyjnie zaliczanych do połozowatych. Lawson i in. (2005) zaliczyli nawet Psammophiinae do zdradnicowatychLawson, R; Slowinski, J.B; Crother, B.I. i Burbrink F.T. (2005) "Phylogeny of the Colubroidea (Serpentes): New evidence from mitochondrial and nuclear genes" Molecular Phylogenetics and Evolution 37

ALT - Próby podejścia i lądowania

, 1977 253 km/h Jazda po pasie Brak Jazda po pasie Betonowy pasosłona aerodynamiczna Lot bierny #1 Luty 18, 1977 462 km/h 16,000 ft4,877 m Brak 2 h 5 min Osłona aerodynamicznalądowanie z B747 Lot bierny #2 Luty 22, 1977 528 km/h 22,600 ft6,888 m Brak 3 h 13 min Osłona aerodynamicznalądowanie z B747

1 Pułk Czołgów (II RP)

trzy plutony czołgów po 5 wozów (3 z działkami 37 mm i 2 z km) pluton eszelonowy (9 wozów, czołg dowódcy kompanii, czołgi zapasowe i czołgi zaopatrzeniowe) Razem w kompanii 24 czołgi typu Renault FT 17 2 kompania czołgów dowództwo 3 batalionu 3 kompania czołgów 6 kompania czołgów 7 kompania

Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.
Zasady zachowania poufności. O Wikipedii. Korzystasz z Wikipedii tylko na własną odpowiedzialność. Materiał pochodzący z Wikipedii został zmodyfikowany poprzez ograniczenie liczby przypisów. Wikipedia® is a registered tradmark of the Wikimedia Foundation.

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!