Wszystko o:

złe wyniki echa serca

Gdy serce słabnie

Gdy serce słabnie

sercowego, stąd zresztą nazwa. Groźniejsza od raka? Niewydolność serca to jedyne schorzenie kardiologiczne, w którym liczba chorych w ostatnich latach wzrasta. W Polsce choroba dotyka ok. 700 tys. osób, w Europie - 15 milionów. Pamiętać też trzeba, że jest to wciąż choroba z bardzo złym rokowaniem - cechuje

Nie chcemy żyć dłużej od naszych mężczyzn! 5 dolegliwości, których panom nie wolno zlekceważyć

Nie chcemy żyć dłużej od naszych mężczyzn! 5 dolegliwości, których panom nie wolno zlekceważyć

za pomocą elektrokardiografu, zapis jest zupełnie prawidłowy, a diagnoza błędna. Konieczna jest więc pogłębiona diagnostyka (najczęściej EKG metodą Holtera, echo serca, próba wysiłkowa, czasem koronarografia). Jeśli problem nie jest jeszcze zaawansowany, leczenie zapewne ograniczy się do zmiany trybu

Zawał na stoku

Mamy wreszcie coś optymistycznego do powiedzenia w kwestii choroby, która od lat cieszy się wyjątkowo złą sławą - ogłoszono podczas kończącego się dziś dorocznego zjazdu Europejskiego Towarzystwa Kardiologicznego w Sztokholmie. Chodzi o przewlekłą niewydolność serca, która dopada coraz większą

Kłopoty z nadcisnieniem

). Niekiedy zleca też wykonanie EKG, analiz krwi (morfologia, OB, poziom cholesterolu i cukru), moczu, tzw. echo serca, USG nerek czy badanie dna oka. Dopiero na podstawie wyników analiz wybiera metodę leczenia. Raz a dobrze Przy łagodnym nadciśnieniu nie zawsze potrzebne jest zażywanie leków - niekiedy

Jak ustrzec się przed zawałem

Jak ustrzec się przed zawałem

urządzenie przyczepione np. do paska od spodni. Można ocenić m.in., jak serce pracuje w ciągu całej doby, czy nie przyspiesza np. w czasie snu i czy jego praca jest miarowa, a także jak zachowuje się ciśnienie krwi o różnych porach dnia i nocy. USG, czyli tzw. echo serca. To szybkie i zupełnie nieszkodliwe

Seks po zawale? Jak najbardziej

Seks po zawale? Jak najbardziej

w ogóle do normalnej aktywności. - Dobrze jest wspierać, ale nie zagłaskać. Większość pacjentów po zawale wychodzi ze szpitala w stosunkowo dobrej formie. Są obciążeni ryzykiem, ale stają przed nową szansą. Słyszą od lekarza: miał pan zawał, to wynik złego stylu życia, za dużo pan waży, pali itd

Usta - miernik twojego zdrowia

Usta - miernik twojego zdrowia

rodzinnego. Zaburzenia ciśnienia krwi, przyspieszenie tętna lub trudności w oddychaniu pojawiające się po wysiłku wymagają konsultacji lekarza rodzinnego oraz dalszej diagnostyki. Doktor zbada cię i ustali zakres potrzebnych badań dodatkowych, np. wykonanie prześwietlenia klatki piersiowej, EKG, echa serca i

Złe samopoczucie a wyniki tarczycy

Proszę o interpretacje moich wyników dotyczących tarczycy: TSH 1,56 mlU/l norma 0,27-4,20; FT3 4,9 pmol/l norma 3,13-6,76; FT4 14,95 pmol/l norma 12,0-22,0. Wygląda na to, że mieszczę się w normie, ale moje samopoczucie jest bardzo złe. Mam zaburzenia koncentracji, pamięci, bóle stawów i mięśni

Echo serca po leczeniu chłoniaka Hodkina

Mam 32 lata. Ostatnio robiono mi badania kontrolne echo serca, gdyż jestem po leczeniu chłoniaka Hodkina(chemio i radioterapii).We wnioskach napisano: nieco upośledzona kurczliwość lewej komory z nieco obniżonym EF i nieznacznie powiększona lewą komora. Moje pytanie dotyczy zastawki płucnej przy

Złe wyniki badań tarczycy

Wyniki badań: W grudniu i maju wyniki TSH miałem 0.03 w marcu 0.35. Trab 0,90 t3 w normie Ft4 marzec 0,99 maj 0,90. Dlaczego tsh i ft4 jest niskie? Rok temu w badaniach MR wszystko wyszło dobrze? Czy możliwe, że guzy przysadki mogą być niewidoczne?Pyta Pan jednocześnie o wyniki badań hormonów

Złe wyniki po wycięciu guza trzustki

U mojej bliskiej osoby wykryto rok temu guza trzustki, został on usunięty i była podawana chemia. Cykl chemii skończył się z miesiąc temu, a wyniki były dobre. Tydzień temu zauważyłam, że osoba zżółkła, więc kazałam iść na morfologię. Wszystkie wyniki są podwyższone: wysoka bilirubina, kreatynina

Serce hiperkinetyczne, a wysoki puls

Mam dobre ciśnienie, przeważnie 120/80 czasami trochę wyższe, ale puls mam zawsze wysoki. Przed wysiłkiem 90-95, po wysiłku 110-120. Miałam robione echo serca i okazało się ze mam serce hiperkinetyczne. Proszę napisać, czy powinnam być zaniepokojona wysokim pulsem?Czynność serca nie przekraczająca

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

Re: Uogólniony obrzek płodu - co z naszym malenst

prenatalnej, neonatologow i pediatrów. Kolejne USG i badania. Kilkakrotne echo serca płodu. Kardocenteza i transfuzja..... Wyniki wirusów podobnie jak u Was ujemne.... A szkoda,bo to najlepsza opcja. Na kariotyp czekamy. Echo serca wykazało zwapnienia naczyń serca! Podejrzenie idiopatycznego zwapnienia tętnic

Nowe wyniki i dalej bez leków :(

samopoczucie. Zaczęła mnie boleć głowa, jestem wewnętrznie taka "rozdygotana", czasami mam uczucie jakbym miała chore serce.Ale robiłam echo, próbę wysiłkową i holter i wszystko wyszło OK. Najgorsze jest uczucie takiego stanu jakbym była lekko pijana i zmęczona. Myślę juz ,czy nie zrobić badań

Re: dylematy przed amniopunkcją

wyniku USG mam opis - konsultacja genetyczna, konieczne echo serca. Nie martwi mnie ryzyko ZD, martwi mnie fakt ,że NT z 1,5 wzrosło na 2.9 w ciągu 10 dni Może to świadczyć o innych schorzeniach np związanych z układem krążenia itd Wolałabym wiedzieć na co się przygotować i jak to leczyć. Idę na

Re: Złe wyniki testu Pappa i dobre - po Harmony :

wszystkim co zrobię, jeśli wynik okaże się zły lub bardzo zły?? I to pytanie należy sobie zadać zanim się to podejdzie do tego badania! Krew miałam pobraną na drugi dzień, a że to było tuż przed świętami Bożego Narodzenia na omówienie wyników miałam się zgłosić 9 stycznia. Na święta wyjechałam do rodziny

Re: dobre wyniki

niedokrwiennej serca nie stwierdza się,jedynie wyszły sporadyczne epizody niemiarowości zatokowej. Dodatkowo miałam zrobione usg tętnic szyjnych- wynik ok. Do 12,5 eutyroxu wróciłam sama, dziewczyny na forum uwazaja,ze to i tak za mała dawka dla mnie i proponowały,zebym wzięla 25. A lekarza mam polecanego na

Re: Nie jesteśmy terminatorami

wytaczające ""przy tak znaczących uszkodzeniach płodu", a wysłanie pacjentki na dodatkowe badania (nawet i w trybie pilnym) czyli rezonans, ECHO serca do IMID "było bezcelowe i jedynie przedłużyło postępowanie". Mimo to Chazan upierał się, że musi otrzymać te wyniki wiedząc, że czas

weterynarze ktorych nie polecam

sportowca”. Szumy w sercu nie są dla niej niczym złym, bo serce sportowca świetnie sobie radzi. Od tej pory właśnie tak reaguje na hasło: szmery w sercu, odpowiadam: tak, wiem, kardiolog powiedział, że u niej to normalne. Mam uśpioną czujność. Tym bardziej, że suczka nie ma żadnych objawów: ani nie

Re: Problem z sercem,arytmia?Coś groźnego?

Miałam jeszcze kiedyś echo serca i wyszło tylko: niewielka fala zwrotna mitralna, trójdzielna i płucna. Kardiolog mi nic o tym nie powiedział (więc mam nadzieję, że to nic groznego) dopiero sama zobaczyłam że tak pisze na wyniku. Jak chcecie to mogę wkleić wynik echa serca. Czy mam dużą ilość tych

Re: fitness a wysoki puls i ciśnienie

Dzięki za odpowiedź. Od 10 lat nikt mnie nie zdiagnozował. Sugerowano nadczynność tarczycy-, cukrzycę. Badania wyszły dobrze. Nigdy żaden kardiolog nie zlecił mi innego badania jak ekg i echo serca. A ostatnio lekarz powiedział mi, że widocznie tak reaguję na zmiany pogody,że kiedy jest mi

Pytanie o usg

wynik: Tarczyca symetryczna, niepowiększona, o jednorodnym echu płat prawy o wymiarach 37x15x17 płat lewy o wymiarach 36x13x17 naczynia szyjne położone symetrycznie szerokość cieśni prawidłowa Z tego badania wynika że wszystko jest ok? Proszę o radę czy robić coś w kierunku badania tarczycy bądź

Lista odcinków serialu Na dobre i na złe

Lista odcinków serialu Na dobre i na złe. Numer Data premiery Tytuł Seria I 1 07.11.1999 Spotkanie po latach 2 14.11.1999 Odzyskana miłość 3 21.11.1999 Życiowa decyzja 4 28.11.1999 W obliczu prawdy 5 05.12.1999 Chorobliwa miłość 6 12.12.1999 Osierocone szczęście 7 19.12.1999 Ryzykowna gra

Ikona Matki Bożej ?Łagodząca Złe Serca?

Ikona Matki Bożej "Łagodząca Złe Serca" lub Proroctwo Symeona – cudowna ikona Matki Bożej. OpisIkona przedstawia Matkę Bożą z siedmioma mieczami wymierzonymi w jej serce i dłońmi złożonymi do modlitwy. Nawiązuje tym samym do słów Symeona skierowanych do Maryi w dniu przyniesienia Jezusa

Echo serca płodu

jak zwiększona przezierność karkowa, nieprawidłowy przepływ przez przewód żylny lub zastawkę trójdzielną płodu. Badanie echa serca płodu trwa około 15 do 20 minut i powinno zostać wykonane na aparacie wysokiej klasy posiadającego odpowiednie oprogramowanie do oceny struktury oraz czynności serca (badania

Zespół hipoplazji lewego serca

się przewodu Botalla i niemożność dostarczenia natlenowanej krwi do organizmu. EtiologiaPrzyczyna zespołu hipoplazji lewego serca jest nieznana, jednakże wyniki niedawnych badań wskazują na możliwy udział czynników genetycznychIstnieje dowód na powiązanie wady z genem GJA1. LeczenieNatychmiast po urodzeniu

Choroba niedokrwienna serca

specjalności lekarskich, takich jak kardiologia inwazyjna czy kardiochirurgia. Obecnie choroba nazywana jest chorobą niedokrwienną serca. Nazwa ta wskazuje na jej mechanizm, niezależnie od jego przyczyny. EpidemiologiaWyniki m.in. projektu badawczego POL-MONICA, będącego częścią światowego badania

Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.
Zasady zachowania poufności. O Wikipedii. Korzystasz z Wikipedii tylko na własną odpowiedzialność. Materiał pochodzący z Wikipedii został zmodyfikowany poprzez ograniczenie liczby przypisów. Wikipedia® is a registered tradmark of the Wikimedia Foundation.