Wszystko o:

złe samopoczucie niska temperatura ciała

Eliza Dolecka

Dreszcze bez gorączki? To trzeba wyjaśnić!

Dreszcze bez gorączki? To trzeba wyjaśnić!

Uczucie rozbicia, przejmujące zimno i wreszcie dreszcze. Nasz organizm może w ten sposób zareagować na nadmiar obowiązków, zmęczenie czy chłody. Czasem jednak to sygnał choroby, którą zazwyczaj pozwalają odkryć proste testy

Udar cieplny

Stan chorobowy będący następstwem uszkodzenia układu regulacji temperatury ciała (> termoregulacja), powodujący niezdolność organizmu do oddawania ciepła.

Udar mózgu - jak rozpoznać i pomagać?

W krajach o wysokim standardzie ekonomicznym jedną z najczęstszych chorób neurologicznych jest udar mózgu - nagłe, trwałe (utrzymujące się ponad 24 godziny) uszkodzenie części mózgu, spowodowane miejscowymi zaburzeniami przepływu krwi, prowadzącymi do niedotlenienia tkanek.

Przepis na bezpieczny urlop

Przepis na bezpieczny urlop

, niekiedy z krwią, bóle brzucha, nudności, wymioty, gorączka, ogólne złe samopoczucie. Podstawowe zasady kluczem do zachowania zdrowia Przestrzeganie prostych zaleceń pozwala uniknąć zakażeń i zatruć. Przede wszystkim należy często myć ręce: po zakupieniu żywności, po skorzystaniu z toalety i oczywiście

Niezdrowa pogoda, czyli ciężkie czasy dla meteopatów

Niezdrowa pogoda, czyli ciężkie czasy dla meteopatów

Wrażliwość na pogodę stała się ostatnio bardzo modna. Na Zachodzie najbardziej na jej punkcie wariują Brytyjczycy. Chętnie złe samopoczucie zmianami pogody tłumaczą także Niemcy. W niektórych krajach istnieją już specjalne kliniki meteopatii. Specjaliści podkreślają, że ludzi cierpiących z powodu zmian

Zbyt słodcy Polacy

Zbyt słodcy Polacy

hektolitry wody. W końcu temperatura wyczerpuje człowieka - mówiłam. - Nic nowego. Chwilami słabłam, winą obarczałam ciążę. Uważałam, że jestem nadwrażliwa i dlatego reaguję na ciążę, pogodę itp. tak złym samopoczuciem. Nawet kiedy zemdlałam, zignorowałam to. Szybko się ocknęłam, więc było dobrze

AH1N1 - świńska grypa

AH1N1 - świńska grypa

zatkanego nosa, wodnistego kataru, bólu gardła i kaszlu może wystąpić niewielki wzrost temperatury ciała, w przypadku grypy gorączka prawie zawsze przekracza 38-38,5°C, pojawia się nagle, a przede wszystkim utrzymuje się jeszcze przez kilka dni, a nawet tydzień. Dolegliwościom oddechowym towarzyszą

Sport

Sport

fizycznego lub ogólnego złego samopoczucia; 6) wykonywanie aktywności z odpowiednim skupieniem, które jest podstawowym założeniem dla zmniejszenia różnych zagrożeń; 7) unikanie nadmiernej utraty płynów (pocenie), aby nie ryzykować odwodnienia. Należy uzupełniać płyny, w szczególności gdy pracuje się w

(Nie) tylko dla łysych

widzenia biologii włos to odpowiednik gadziej łuski i ptasiego pióra - twór stanowiący pokrycie ciała u ssaków. O ile jednak prawie każdy centymetr kwadratowy ciała naszych ssaczych krewniaków pokrywa gęsta długa sierść, o tyle owłosienie człowieka możemy bez wahania nazwać szczątkowym. Jeśli się dobrze

Złe samopoczucie a wyniki tarczycy

Proszę o interpretacje moich wyników dotyczących tarczycy: TSH 1,56 mlU/l norma 0,27-4,20; FT3 4,9 pmol/l norma 3,13-6,76; FT4 14,95 pmol/l norma 12,0-22,0. Wygląda na to, że mieszczę się w normie, ale moje samopoczucie jest bardzo złe. Mam zaburzenia koncentracji, pamięci, bóle stawów i mięśni

Niedoczynność tarczycy, a niska waga

. Pierwszą przyczyną może być rozpoczęcie leczenia niedoczynności i stosowanie nadmiernej dawki L-tyroksyny, która spowodowała nadczynność tarczycy. Oprócz chorób tarczycy problem z przybraniem masy ciała może być związane z zespołem złego wchłaniania, alergią pokarmową, pasożytami i najczęstsza przyczyna

zapalenie gardła

wygląda normalnie, nie spuchniete migdały, lekkie, białe plamki na tylnej ścianie gardła i migdałach, nie ropne, brak temperatury, brak utraty masy ciała, samopoczucie wręcz super. jak można sobie z tym podrażnieniem poradzić?

Test kortyzolowy przy neutropenii niewinnej

niski... Potem test kortyzolowy i diagnoza "neutropenia niewinna". Zaczynam powątpiewać w to, czy jest to wiarygodny wynik. Proszę o rozwianie moich wątpliwości, gdyż niepokoję się, czy poprzez to już nigdy spadek leukocytów nie będzie brany pod uwagę przez innych lekarzy, w razie mego złego

Arytmia i co dalej?

sprawę. Co robić? Szukać przyczyny - np. guz chromochlonny ( dość rzadka przypadłość i raczej nie chce mi się wierzyć, że to może być to - choć objawy pasują jak ulał.) Czy raczej psychiatra? Moje objawy wnioskujące za guzem chromochlonnym. podwyższona temperatura ciała: - mam około 37,1 do 37,6

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

Re: Niedoczynność tarczycy a kłopoty nad morzem i

Zimne kończyny też od "zawsze". > >bóle stawów Też od zawsze, być może od złej budowy jednego z typów kolagenu (luźne stawy itp.). Kiedyś było gorzej nawet, bo "kości" kończyn bolały mnie często, np. od zmiany temperatury. > >gdy przebywam nad morzem, mam silne wrażenie, że jest ze

Re: gorąca kąpiel - do ninaspi

a jak ogólnie znosisz ciepło, wysoką temperaturę? jak się czujesz w upały? być może po gorącej kąpieli spada Ci ciśnienie i stąd złe samopoczucie? ja bardzo źle znoszę gorące kąpiele, wysokie temperatury, w lecie przy upałach mam straszliwie niskie ciśnienie i ledwo żyję. moje objawy po gorącej

Re: Nadnercza ???

spadek masy ciała. TAK Niska temperatura ciała. NADCZYNNOSC TARCZYCY ? wiadomo ze ta polekowa jest inna TAK Spadek wagi ? wrocilem do swojej wagi ze studiow 65kg /178cm ? ale coddziennie jakiś ruch jest TAK Nadwrażliwość na ciepło i NIE nadmierna potliwość TAK Drażliwość, nerwowość TAK Kołatanie

Re: vitamina d3 -jak daw. Traczyca? poradzcie !

_nowa_era.html Od razu powiem, ze uzupełnianie żelaza i D3 trwa średnio ok roku, półtora przy niedoczynności tarczycy. A no i niska temperatura ciała - też za Hashi świadczy. Pytaj o resztę, sama dużo zrobiłaś bo i wyniki obliczyłaś i zrobiłaś właściwe, test, brawo :) widać, że czytałaś przed i nie jesteś zielona

Borelioza ???

Suplementacja: Vit C 1000 Omega 3 Hela mag B6 / Aspargin Vitamina D 1000 Po 4 miesiącach brania Letroxu brak poprawy objawów somatycznych/ samopoczucia / zawrotów głowy. Widoczna poprawa zdrowia psychicznego. Dobry humor choc samopoczucie zle. Lepszy metabolizm – spadek wagi. Dalej niska temperatura

Chora tarczyca?

Wyniki mojej mamy TSH-4,22 ; FT4-1,75 ; HGB-10,6 ;trójglicerydy 236,6.Niska temperatura ciała ok.35 stopni,obniżone ciśnienie krwi(wcześniej leczona na nadciśnienie),bardzo złe samopoczucie,brak chęci na cokolwiek,bóle stawów kolanowych i biodrowych,opuchlizna nóg(kostek i stóp), zgrubiała skóra na

ból ucha + przeziębienie

Wiktorze bardzo proszę o pomoc, mam w domu m.in L52, Pulsatiile, Capsicum annum, co robić? 1. Opis ogólny pacjenta (dziewczynka/ chłopiec, kobieta/ mężczyzna, wiek, budowa ciała) kobieta 32 lata szczupła, niska 2. Szczegółowy opis dolegliwości. ropny katar najgorzej rano, zatkane dziurki raz jedna

Proszę o pomoc w interpretacji badań

również w porządku. Obecny lekarz nie odniósł się do powyższych wyników. Powracając do tarczycy - czuję się źle. W teście z forum wyszło mi 34 pkt. Moim głównym problemem jest brak energii, złe samopoczucie psychiczne. Jest mi często zimno pomimo ciepłego ubrania, mam obniżoną temperaturę ciała, niskie

Re: teriapia sie nie powiodła

jest ok. ( - nadwrazliwość skóry , - pieczenie gałek ocznych, - zmęczenie, - złe samopoczucie czasami, - czesty kaszel i katar , który jest chyba zwiazany z niską odpornością, - obiżyła mu się temperatura ciała na 36,3. Czego na pewno nie ma to utraty wagi, która jest stała lub waha sie na

Re: Nowe wyniki

, przyspiesza metabolizm, podnosi temperaturę ciała to wszystko powinny zrobić hormony tarczycy, a skoro one tego nie robią to znaczy, że coś jest nie tak. "coś" czyli w tym wypadku stosunkowo niskie ft3. które można podnieść np. wychodząc z anemii. albo w ostateczności dodać t3 z tabletki. > Co

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!