Wszystko o:

wysokie ggtp

Zobacz najważniejsze informacje o: wysokie
Ostre zapalenie pęcherzyka żółciowego

Ostre zapalenie pęcherzyka żółciowego

objawami są: wysoka temperatura, dreszcze, niechęć do jedzenia, nudności, wymioty żółcią (czasem bez żółci), przyspieszone tętno i oddech, ciężki stan ogólny chorego. Może dołączyć się lekka żółtaczka. Skurcze mięśni brzucha powodują sztywność w prawej okolicy podżebrowej. Czasami wyczuwalny jest

Krew

Krew

całkowitego cholesterolu we krwi nie wystarczy. Trzeba jeszcze zbadać jego poszczególne frakcje (HDL i LDL) oraz poziom triglicerydów, czyli wykonać tzw. lipidogram. Jeśli masz zbyt dużo LDL lub nieprawidłowe proporcje między LDL oraz HDL - może to świadczyć o istniejącej już miażdżycy. Za wysokie

Wysokie GGTP

Dzisiaj przyszły badania i mam tak: -AST 106 UI/I norma 0-38; -ALT 70 UI/I norma 0-42; -GGTP 425 UI/I norma 11-50. Najbardziej martwię się o wysokie GGTP. Co to może być, jest już bardzo źle?Przedstawione przez Panią/Pana wyniki badań laboratoryjnych opisują funkcję wątroby i dróg żółciowych

Ból pleców - wyniki badań

Od 6 miesięcy pojawia się ból w plecach lewa strona środek pleców. Do tego dochodzi czasami złe samopoczucie, zawroty głowy jak bym miął się przewrócić. Rzadko i ciężko oddaje stolec, kolor raczej normalny bez krwi. Zrobiłem masę badań. W pierwszym wyszło wysoki poziom trojglicerydow 950, zbiłem

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

Wysokie GGTP- co bierzecie?

Mam dość wysokie GGTP, bo 114, a jak u was, bierzecie coś na obniżenie, wizyte mam dopiero za jakiś czas i chciałam się zorientować.

GGTP BARDZO WYSOKIE 650

mam bardzo wysokie ggtp 650 ! aspat 350 alat 270 ! poziom fosforu podwyzszony ! prosze o pomoc ! co to moze byc ! mam 24 lata nie pije nie jestem alkoholikiem ! piwo z 4 razy w tyg bylo! od 3 miesiecy nie ruszam w ogole alkoholu a poziom ggtp od 3 m-cy średni to 500 aspat i alat średni to 250 ! nie

enzym GGTP dlaczego taki wysoki?

jaka jest przyczyna podwyższonego enzymy GGTP? synek od urodzenia ma z tym problem...wczoraj skończył miesiąc.. miał bardzo dużą żółtaczkę ( 22 ), przy wypisie ze szpitala w normie.. jednak ten enzym nadal jest wysoki mimo brania urospolu... poziom spada, ale mnie najbarzdiej nurtuje pytanie

Re: GGTP BARDZO WYSOKIE 650

Polecam Ursofalk - lek na receptę, ale może go wypisać internista. Syn bierze depakinę. Też miał wysokie GGTP (100). Zleciało do połowy, aspat i alat też się bardzo obniżyły. Stosował 2 tabletki na dobę, ostatnio tylko jedną. Będę robić mu wyniki i trochę się boję, czy ta jedna wystarczyła.

Biochemia wątroby GGTP za wysokie 229

Biochemia wątroby GGTP za wysokie 229 Ul Wiem, że to marskość, ale czy to początki czy krańcowe stadium? Pozdrawiam

Re: GGTP BARDZO WYSOKIE 650

O kurczę twoje do mojego jest rzeczywiście mega, reszta forumowiczów odpiszcie coś, przecież robicie badania, jakie wy macie wyniki?

Re: GGTP BARDZO WYSOKIE 650

Witam Ja nie pije alkocholu a GGT miałem809 ALP 578 ALT 146 AST 90 po rok leczenia Ursofalk i Colestyramin Hexsal 4g wyniki badań bardzo się poprawiły do GGT208 ALP288 ALT61,ale teraz po dwóch mieśącach wzrosły o 10% no i co dalej? Nie wiem trochę się martwie wizyta u lekarza dopiero w grudniu. POZD

Re: GGTP-wysokie pomocy!

Dzisiaj odebrałam wynik na HCV i mam ujemny.HBs tez ujemny.Czy mozliwa jest marskość tylko przy wysokim GGTP 164 i bez żadnych objawów ze strony watroby?

Re: GGTP-wysokie pomocy!

Poniewaz GGTP moze rosnac z roznych powodow czesto zupelnie niezwiazanych z leczeniem wiec nalezy na jakis czas zmienic leczenie i zobaczyc co bedzie. Jak dalej wysokie tzn, ze jest ono spowodowane czyms innym, moze jakims uszkodzeniem innymi lekami, ktore zdarzylo sie w ciagu ostatnich 30 lat. A

Re: enzym GGTP dlaczego taki wysoki?

w dniu wypisu ze szpitala AST 46; ALT 20; po dwóch tygodniach badali pozim tego GGTP, lub tylko o tym wynilu wiem, ze nie spada.. jesteśmy pod opieką przychodni przyszpitalnej; kontolują poziom tego GGTP..tylko nikt mi nie potafi tam odpowiedzieć na pytanie jaka jest przyczyna:-/ -- ciągle nie

Wirusowe zapalenie wątroby typu B

zakażeni HBV powinni regularnie (przynajmniej raz do roku) przechodzić badania: USG brzucha, określenie poziomu ALAT/ASPAT/GGTP/ALP/Bilirubina, określenie poziomu AFP (alfa-fetoproteina), morfologię, mocz, OB, czas krzepnięcia, białko całkowite w surowicy, próba tymolowa, z uwagi na wysokie (ponad 400x

Markery nowotworowe

również w wypadku cholestazy i zespołu paraneoplastycznego. Gamma-glutamylotranspeptydaza (GGTP) Wzrost: patologie wątroby, szczególnie przy cholestazie. Glukoza Hipoglikemia może być objawem wyspiaka trzustki lub pierwotnego nowotworu wątroby Immunoglobuliny Diagnostyka szpiczaka mnogiego - patrz: proteinogram

Krew

zawiera centralnie położony atom żelaza. Atom ten ma wysokie powinowactwo chemiczne do tlenu i łatwo się z nim wiąże. Jeśli dojdzie do połączenia hemu z tlenem to mówimy o hemoglobinie utlenowanej.Powinowactwo hemoglobiny do tlenu rośnie w momencie podniesienia wartości pH krwi, obniżenia ciśnienia

Enzymy

katalizuje swoją reakcję dwukierunkowo w zależności od stosunku stężenia substratów i produktów. \mathrm{CO_2 + H_2O \xrightarrow{\text{Anhydraza weglanowa}} H_2CO_3} (w tkankach; wysokie stężenie CO2) \mathrm{H_2CO_3 \xrightarrow{\text{Anhydraza weglanowa}} CO_2 + H_2O} (w płucach; niskie stężenie CO2

Koszatniczka

37,1 16,77-111,98 29,9 26,4 2,99-39,52 ? GGTP iu/l 9,08 1,8 1,8-10,18 6,0 1,8 1,8-7,78 CK iu/l 1159,3 1094,6 215,57-16012,0 958,1 692,2 120,96-4245,51 LDH iu/l 1159,3 1094,6 35,33-1934,13 562,9 544,9 313,17-894,01 Sód mmol/l 142,3 141,9

Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.
Zasady zachowania poufności. O Wikipedii. Korzystasz z Wikipedii tylko na własną odpowiedzialność. Materiał pochodzący z Wikipedii został zmodyfikowany poprzez ograniczenie liczby przypisów. Wikipedia® is a registered tradmark of the Wikimedia Foundation.

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!