Wszystko o:

wyniki badania krwi fsh

Kiedy należy sprawdzić swoją płodność?

Kiedy należy sprawdzić swoją płodność?

Rozrodu pozwala uzyskać ciążę nawet przy skrajnie niekorzystnych wynikach nasienia. Badanie drożności jajowodów - histerosalpingografia (HSG) Polega na uwidocznieniu kanału szyjki, jamy macicy i jajowodów po wprowadzeniu środka cieniującego z jednoczasowym wykonaniem zdjęć radiologicznych. Badanie

Zespół policystycznych jajników

Zespół policystycznych jajników

jajników należą badania poziomów hormonu luteinizującego (LH) i hormonu folikulotropowego (FSH), a ponadto badanie stężenia testosteronu we krwi oraz ultrasonografia jajników, która może wykazać ewentualne zmiany ich struktury, pozwalając dodatkowo określić stopień zaburzeń w organizmie. W przypadku gdy

Zapłodnienie in vitro

Zapłodnienie in vitro

przybliżeniu - różnice powstają z dostosowywania kuracji hormonalnej indywidualnie do pacjentki. Jakie badania trzeba zrobić przed zabiegiem? Kobiety: ocena stanu bakteriologicznego pochwy (wymaz), USG jajników, stężenie hormonów FSH, estradiol (badanie krwi), wykluczenie infekcji wirusowych: HIV, WZW typu B

Menopauza- nie przestałaś być kobietą

Menopauza- nie przestałaś być kobietą

. Kiedy zaczyna się menopauza, stężenie estradiolu wytwarzanego przez jajniki maleje, podczas gdy stężenie FSH się zwiększa. W niektórych przypadkach może okazać się przydatne wykonanie badania krwi w celu oceny stężenia hormonów produkowanych przez tarczycę. Niedoczynność tarczycy, czyli niewystarczające

Nadchodzi menopauza

Nadchodzi menopauza

stwierdzić, jaki jest twój naturalny cykl. Po mniej więcej dwóch miesiącach bez hormonalnej antykoncepcji można wykonać badania krwi i określić stężenie naturalnych hormonów płciowych i FSH - hormonu przysadki mózgowej. Jeśli po odstawieniu pigułki pojawiły się objawy wypadowe menopauzy, możesz zastanowić

Czas niepłodności?

Czas niepłodności?

, uszkodzenia chirurgiczne i mechanizmy autoimmunologiczne. W celu oceny rezerwy jajnikowej u kobiety (ilości i jakości jej komórek jajowych) stosuje się m. in. oznaczenie stężenia FSH (hormon folikulotropowy) we krwi w 3. dniu cyklu lub oznaczenie stężenia hormonu anty-Mullerowskiego (AMH). Ostatni z pomiarów

Narządy rozrodcze kobiety

Narządy rozrodcze kobiety

żeńskie, nazywane komórkami jajowymi. Pełnią ponadto funkcje endokrynne i wytwarzają hormony odpowiedzialne za powstawanie drugorzędowych cech płciowych, warunkując cykliczne przemiany zachodzące w układzie rozrodczym. W wyniku tych przemian w drogach płciowych mogą zaistnieć warunki niezbędne do

Seks i seksualność

Seks i seksualność

badania wykazały, że działa pozytywnie na krążenie krwi w prąciu. Jeśli pacjent nie reaguje na leczenie farmakologiczne, można zastosować leczenie chirurgiczne. Wykonuje się dwa rodzaje zabiegów: zachowawcze albo protezowe oraz zastępcze. Impotencja może także wynikać z wrodzonej lub nabytej anomalii

Wyniki badań krwi

Jak interpretować wyniki badań krwi: AIAT -13,6 IU/I AspAT - 17,8 IU/I Czy są w normie?Są to wyniki w zakresie normy i świadczą o nieobecności uszkodzenia komórek wątrobowych i mięśniowych. Trudno je interpretować bez innych danych klinicznych. Jeśli nie występują inne dolegliwości nie należy się

Jak interpretować wyniki badania krwi?

Jak interpretować wyniki badania krwi: cholesterol 226; bilirubina 1,2; transaminazy w normie.Niestety bez kontekstu klinicznego (wykonania dokładnego badania podmiotowego i przedmiotowego), a także bez podania zakresu norm aktualnych dla danego laboratorium nie jestem w stanie podjąć się wiążącej

Wyniki krwi na mykoplazmę

stwierdzenia rozwijającego się, bądź już przebytego zakażenia mykoplazmą bada się więc dwie próbki krwi pobrane w odstępie ok. 2 tygodni i ocenia się dynamikę zmian poziomu przeciwciał i ich wzajemny stosunek. Wysoki poziom przeciwciał IgG może utrzymywać się w surowicy u osób po przebytym zakażeniu jeszcze

Badanie krwi partnera

Na wizycie u ginekologa lekarz poprosił mnie o wyniki badania krwi mojego partnera seksualnego. Do czego takie wyniki mogą być potrzebne? Da się z nich wykryć jakiegoś wirusa?Na podstawie wyników odpowiednich badań krwi można wysunąć podejrzenie chorób zakaźnych, ale również chorób nerek, wątroby

Brak ciąży - proszę o interpretacje wyników badań

Jestem 34 letnią kobietą. Od prawie 3 lat staramy się o dziecko, brak ciąży. Cykle 26-28 dniowe. Miesiączka bolesna, krwawienia średnio obfite, długość 4 dni. Leczę się od ponad 4 lat na niedoczynność tarczycy, biorę lek Euthyrox N75. Mąż ma prawidłowe wyniki badań spermy. Badanie z krwi

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

Re: in vitro marzec 2014 klinika bocian

tym samym dniu mialam usg plus wyniki z krwi tw badz na czczo a maz mial badanie nasienia (to bylo odplatne ok 600) po 2h ponowna konsultacja z lekarzem i decyzja o kierunku dzialania. Zycze powodzenia.

Re: Invitro-czerwiec/lipiec 2015

, wynik negatywny ale to chyba nikogo nie dziwi. IUI miałam w marcu. Po nieudanym zabiegu lekarz zlecił dodatkowe badania hormonów, wyszedł za wysoki kortyzol, 17 OH progesteron, FSH i prolakyna. Na wizycie kontrolnej po badaniach dostałam leki Euthyrox 25 i Dexamethason i po dwóch cyklach miałam

Re: in vitro pazdziernik 2014

Czesc Edytko, jak sie czujesz po punkcji? Mam nadzieje, ze wszystko w porzadku i odpoczywasz teraz w domku :) 11 to piekny wynik, teraz sie musza w ciepelku ladnie pozapladniac i rozwijac. Oby do poniedzialku!! Jutro mam badanie krwi, zeby potwierdzic poniedzialkowy transfer. Czuje sie strasznie

Hashimoto i PCOS - co dalej?!

posiadałam funduszy do zrobienia sobie badań. USG także było bez zarzutów... W końcu postanowiłam przeznaczyć moją marną wypłatę na konkretne badania krwi+USG+wizyta u endokrynologa. Moje wyniki które pokazałam pani doktor to: TSH- 3,99 w przedziale: (0,4-4,0 uIU/mL) FSH- 5,19 mIU/ml FT3- 3,48 (1,5-4,1pg

Re: in vitro lipiec 2014

mamciaa08 widzę, ze Ty też już masz trochę za sobą:( Mam nadzieję, żeby tym razem się udało!!! Dziewczyny chciałam się zapytać czy w rządowym na wizycie kwalifikacyjnej trzeba już mieć wynik AMH i FSH czy wystarczy jedno z tych badań do kwalifikacji?... Bo FSH mam zrobione w 3dc ale krew na AMH

Re: Problemy z tarczycą a niepłodność

Wyniki progesteronu przede mną. Cykle są regularne. Znów jestem na etapie codziennego mierzenia temperatury. Jeżeli chodzi o resztę moich wyników oto one: FSH4,07 U/l, Glukoza (jedn. tradyc.)92,1 mg/dl norma 60,0 - 99,0, Krwinki białe (WBC)6,22 G/l3,50 - 10,00 Krwinki czerwone (RBC)4,11 T/l3,50 - 5

azoospermia i wysokie fsh

U mojego męża została wykryta azospermia, calkowity brak plemników w płynie. Z wyników krwi wychodzi iz fsh jest wysokie, testosteron niski i pozostałe wszystkie inne ok, badanie genetyczne takze dobre zaden gen nie uszkodzony...Ja w marcu podchodze do icsi we Włoszech i moja doktorka prowadząca

Re: in vitro, program rządowy szpital starynkiewi

a jakie badania musiałaś zrobić? my juz mamy laparoskopie, hsg, kariotyp, rozszerzone nasienia, amh, fsh, różyczkę, sód, potas, aptt, morfologie, usg piersi, prolaktyne, cmv, grupe krwi i czekam na wyniki cytologii. czy musiałaś zrobic jeszcze jakies badania? licze na to, że będę miała kwalifikacje

brak okresu po dostinex

brania leków i oto wyniki estradiol: 44,6 pg/ml lh: 5,0 mlU/ml oba wykonane w 4 dc następnie prolaktyna 58,4 ng.ml 9dc oraz FSH 6,2 mlU/ml progesteron 0,8 ng/ml oba wykonane w 25 dc lekarz dał mi dostinex na obniżenie prolaktyny i tak pierwszą tabletkę wzięłam w 27 dc drugą tydzien pozniej i lekarz

Gorąca prośba interpretacja wyników

Witam serdecznie od dłuższego czasu około 3 lat staramy się niestety bezskutecznie o dziecko. W dniu dzisiejszym odebrałam wyniki badań hormonalnych z krwi. Badanie zostało wykonane w 3 dc. Prolaktyna 27.5 ng/ml (3.9 - 29.5), FSH 6.45 mIU/ml (faza folikularna 3.5 - 12.5) LH 3.98 mIU/ml (faza