Wszystko o:

wyniki badań przeciwciała anty-tg

podpis główki

Wyniki badań

Każde wyniki badań w razie wątpliwości należy skonsultować z lekarzem, który badanie zlecił. Same, nie zawsze sa miarodajnym wskaźnikiem stanu zdrowia pacjenta. Należy pamiętać, że w zależności od laboratorium, które wykonuje zlecone badania wartości, jak również normy mogą się różnić.

kaole

Przeciwciała przeciwtarczycowe

Przeciwciała przeciwtarczycowe

Zmiany w stężeniu TSH, czyli najważniejszego hormonu regulującego działanie tarczycy, dla większości stanowią podstawę do podejrzenia rozwoju choroby. Ponieważ gruczoł ten potrafi przysporzyć niemałych problemów, nie tylko pacjentom, ale i lekarzom by uniknąć błędów diagnostycznych konieczne jest potwierdzenie lub wykluczenie tzw. przeciwciał skierowanych przeciwko tarczycy.

Mapa LP

Mapa artykułów

Tarczyca - zawsze gorący temat

Niemal każda publikacja dotycząca tarczycy wywołuje burzę wśród internautów. Obrywa się autorom i lekarzom za: "niekompetencję", "lekceważenie problemów", "szkodliwe uproszczenia", etc. Zdajemy sobie sprawę, że żadna publikacja dyskusji nie zakończy, jednak z pomocą eksperta dr Małgorzaty Gietki-Czernel, endokrynologa, staramy się temat uporządkować, przynajmniej w kwestiach najbardziej kontrowersyjnych.

Przeciwciała anty-Tg

Przeciwciała anty-Tg

. Zdaniem specjalistów jego wartość u zdrowej osoby może mieścić się między 2 a 70 ng/ml/. W skład Tg wchodzą m.in. trójjodotyronina (T3) oraz tyroksyna (T4). Nie tylko tarczyca Badanie krwi lub moczu pod kątem przeciwciał anty-Tg ma znaczenie nie tylko przy diagnozowaniu chorób tarczycy. Ich

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

Re: jeszcze %

Coś żle policzyłaś te procęty Wyniki całkiem dobre 66,40% FT4 i 51,89% Ft3 Jeśli żle się czujesz to zrób jeszcze przeciwciała anty TG i Anty TPO to będzie komplet badań.

Re: Proszę o interpretację wyników:

> Odnosnie wyników badań dr stwierdziła ze niedoczynności nie widzi. Radzę poszukajcie dobrego endo, za chorobą tarczycy z stanie aktywności przemawiają przeciwciała: - Anty TPO - 310,10 (0-34) - Anty TG - 198,4 (0-115) - oraz dość niski poziom hormonów szczególnie Ft4: FT4 ok 26% FT3 45

Re: z nadczynności w niedoczynność?

aha zapomniałam napisac że moje przeciwciała AntyTG spadły do poziomu 391, bez diety. Teraz przeszłam na dietę bezglutenową i mocno ograniczyłam nabiał.Doszukałam się też badania ferrytyny, bo w pierwszej ciąży miałam anemię i brałam tardyferon. Wyniki z grudnia po poronieniu ferrytyna 20 ( norma

Re: dzień dobry, jestem nowa - prośba o interpret

Czy miałaś robione Usg tarczycy wtedy na początku leczenia gdy była stwierdzone poporodowe zapalenie tarczycy? Czy miałaś je zrobione obecnie przed powtórnym wprowadzeniem eutyroxu? Czy były robione przeciwciała anty tg i anty TPO? Jeśli tak wpisz wyniki , jeśli nie to te badania są potrzebne do

Re: ivf październik/listopad wątek szczęśliwy

Dziewczyny jestem już w domu, trochę mnie kłuje prawy jajnik :-/ Badania jakie mi robili to ANA 3, przeciwciała antykardiolipinowe, p/w B2-glikoproteinie I, LAC, BTA. Nie wiem co te skróty oznaczają, no i morfologie, profil wątrobowy, elektrolity, ob, crp, rf, wit D, antyTg. Mam jeszcze brać

Hashimoto da się wyleczyć!

normie ale przeciwciała szalały... Wyniki z 11.05.2010 r. (w momencie zdiagnozowania hashimoto) antyTPO-480,9 IU/ml norma 0-34 antyTG-690,5 IU/ml norma 0-115 Po zastosowaniu 3miesięcznej kuracji nanoplastrami - metoda łącząca moc akupunktury z nanotechnologią od VI do VIII 2015 Wyniki z dnia 1

Proszę o interpretację wyników syna 7 lat.

ruchliwy przez co ciężko mu wysiedzieć spokojnie na lekcjach.Jest chudziutki choć wysoki. Oto jego wyniki: TSH 3,65 (0,25-3,69) FT3 5,08 (4-8,3) FT4 20,07(10,06-19,4) zrobiłam przeciwciała ma w normie antyTPO 2,3(0,8-8) antyTG 0,6 (0,6-18)

Re: dziwne wyniki badań 3 letniego dziecka

Witam, pomysł ze sprawdzeniem Mycoplasmy jest bardzo dobry, dodałabym jeszcze Chlamydia pneumoniae. Monocyty, pałki i kreatynina są w normie. OB może być podwyższone po infekcji. Co do TSH należy powtórzyć badanie, sprawdzić przeciwciała antyTPO i/lub antyTG - jeżeli wyniki będą odbiegały od normy

czy ktoś ma TSH i FT4 w normie i bierze hormony..?

Witam chciałabym prosić o opinię, bo jestem lekko skołowana. MamTSH w okolicy 2,0, FT4 zdecydowanie w normie. W dodatkowych badaniach wyszły mi przeciwciała anty-TPO i anty-TG, w obrazie USG tarczycy widać zmiany typowe dla początkowego stadium AZT, w tym nacieki. Dwóch endokrynologów, u kórych

Re: prośba o interpretację wyników

/ml <8,0 ANTY TG <6,4 IU/ml 0,0-18,0 WITAMINA D3 25 (OH) 28,6 ng/ml (norma 30-100) GLUKOZA 94 mg/dl (N60-99) INSULINA 10,0 IU/ml (2,6-24,9) Czekam jeszcze na wynik przeciwciała TRAb Bardzo proszę o informację. Pozdrawiam

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!