Wszystko o:

wyniki badań ob 25

podpis główki

Wyniki badań

Każde wyniki badań w razie wątpliwości należy skonsultować z lekarzem, który badanie zlecił. Same, nie zawsze sa miarodajnym wskaźnikiem stanu zdrowia pacjenta. Należy pamiętać, że w zależności od laboratorium, które wykonuje zlecone badania wartości, jak również normy mogą się różnić.

Eliza Dolecka

Anemia do tablicy: wszystko, co warto o niej wiedzieć

Anemia do tablicy: wszystko, co warto o niej wiedzieć

Anemia - bagatelizowana, źle leczona, uważana głównie za "babską sprawę" i skutek złej diety. Wokół niedokrwistości narosło sporo mitów. Wiara w nie może być naprawdę groźna dla zdrowia. Zwłaszcza, że nawet "zwykła" anemia z niedoboru żelaza może doprowadzić do wyniszczenia organizmu.

Limfocyty

Limfocyty to jedne z komórek układu odpornościowego wchodzące w skład leukocytów. Ze względu na funkcje, które pełnią w organizmie wyróżnia się dwa rodzaje limfocytów - T oraz B.

Badania dla dojrzałych

Większość czterdziestolatków nie skarży się jeszcze na kłopoty ze zdrowiem. Czy jednak rzeczywiście mogą spać spokojnie? Nie do końca - ostrzegają lekarze. Warto zadbać o profilaktykę

Zdrowe kości do starości

Zdrowe kości do starości

w okolicy stawu biodrowego. W zależności od wyniku lekarz może zlecić dodatkowe analizy, m.in.: poziom wapnia i fosforu we krwi, fosfatazę alkaliczną, OB, poziom wapnia w dobowej zbiórce moczu. W najnowszych doniesieniach naukowcy zalecają też, by po przeprowadzeniu wywiadu z pacjentem i ustaleniu

Wynik OB

Mam 60 lat zrobiłem badania kontrolne krwi, wszystkie wyniki w normie. OB mam 1. Nie wiem jak to interpretować.Jeżeli w innych badaniach nie ma nieprawidłowości i nie obserwuje Pan u siebie żadnych niepokojących objawów wynik można uznać za prawidłowy.Obniżone wartości OB mogą być związane z

Wysokie OB

Właśnie odebrałam wyniki badań i niepokoi mnie wysokie OB-25. Mam 33 lata i ostatnio bardzo dokucza mi ból kręgosłupa w odcinku lędźwiowym i bóle nóg, a ogólnie bolą mnie wszystkie kości. Pozostałe wyniki z morfologii są w normie, tylko cholesterol całkowity wynosi 220,0,a aminotransferaza

Wyniki badań ANA2

zespół Sjoegrena. Jednak postawienie takich rozpoznań ustala się na podstawie całościowego wyglądu klinicznego czyli zgłaszanych objawów, wyników badań laboratoryjnych (m.in. morfologii, CRP, OB, koagulogramu, proteinogramu) czy innych badań dodatkowych. Należy spokojnie poczekać na wizytę u

Wysokie OB, a dentysta?

Moja córka ma OB 67. Ponad to ma nadwagę, często skarży się na bóle stawów i skurcze. Byłam u lekarza, który wysłał mnie z dzieckiem do dentysty. Co robić?OB na poziomie, który Pani wymienia jest bardzo niespecyficznym wynikiem i może oznaczać w zasadzie wszystko od stanu prawidłowego po infekcję w

Wyniki badań córki - podwyższony hematokryt

Moja córka 13 lat ma ob-2. hgb-14,9, hcp-40, eo%-20,9. Co może być przyczyną tych złych wyników?Z podanych przez Panią wyników badań laboratoryjnych wyłącznie poziom eozynofilów wykracza poza zakres normy (zakładam, że chodziło o HCT - 40, czyli o hematokryt). Podwyższony poziom eozynofilów we krwi

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

badanie krwi u 4 latka

Witam. Zrobiłam synkowi badania krwi, żeby sprawdzić czy wszystko w porządku. Wyniki są następujące: Leukocyty: 5,8 tys/ul (4,5 - 13,0) Erytrocyty: 4,29 mln/ul (3,9 - 5,0) Hemoglobina: 13,5 g

Re: *Internetowy Test: czy masz niedoczynność tar

Mój wynik i prośba o interpretację: Wynik testu z forum 25pkt A tu wyniki badan: TSH 1,800 (0,270-4,200) FT3 3,60 (2,00-4,40) 66,67% FT4 1,01 (0,93-1,70) 10,39% OB20 (2-15) Będę wdzięczna za opinie i radę czy walczyć z lekarzem o skierowanie na usg i dodatkowe badania

"Niechciana przygoda" właśnie się zaczyna :(

,00; OB 13, Glukoza 64,15 norma 70-105, ale TSH mnie dobiło- 25,973. Badania miała robione 18.02.2016. Zarejestrowałam się do mojej interniski, zleciła powtórzenie TSH, dotego FT3 i FT4 oraz Anty -TPO. Wyniki odebrałam wczoraj. TSH -32,86; FT 3 - 2,63; FT 4 0,72; Anty-TPO 4775,90 - to jakaś masakra. No i

Re: wysokie limfocyty - a brak infekcji

,0 %20,0 - 60,0 % Monocytów5,3 %1,0 - 14,0 % Eozynocytów2,4 %< 5,0 % bazocytów0,5 %< 1,0 Odczyn Biernackiego - OB - krew04-04-2016 OB po 1h4 mm< 10 Glukoza na czczo we krwi żylnej04-04-2016 Glukoza (jedn. SI)4,5 mmol/l3,8 - 5,5 Glukoza (jedn. tradyc.)80 mg/dl70 - 99 Badania wykonywane

Interpretacja wyników badań - niedoczynność? :(

Hej Mam wielki problem z wypadaniem włosów. Trwa to juz od paru lat, ale ostatnio bardzo się nasiliło. Bardzo proszę o pomoc w interpretacji wyników moich badań. Na początku zrobiłam morfologię, badanie moczu, glukozę, ob - wszystko w normie. TSH -2,89 (0,34-5,60) Wybrałam się do innego

Prośba o interpretację wyników

Pani doktor, proszę o interpretację wyników morfologii krwi z rozmazem mojej dwuletniej córki (26 miesięcy). Pierwsze badanie zostało wykonane 4 miesiące po odstawieniu żelaza. Córka była leczona z powodu niedokrwistości z niedoboru żelaza. Wyniki z 23.04. 2016r. są następujące: Hemoglobina 13

Re: TSH podwyższone, FT4 i FT3 w normie

Witajcie! Piszę z pytaniem chyba nieco odbiegającym od samej tarczycy, choć tak naprawdę nie wiem, czy hashimoto nie ma wpływu na wyniki, które ostatnio otrzymałam. Ze względu na pogarszające się samopoczucie lekarz rodzinny zlecił mi badania krwi, pełną morfologię z rozmazem manualnym, ob, badanie

Re: nowe wyniki badań z 25.01.2015

Witam ?? odebrałam dzisiaj swoje wyniki i początkowo ucieszylam się że wszystko jest ok, poczytałam trochę te forum i już nie jestem taka pewna ?? Wynik testu z forum 25pkt A tu wyniki badan: TSH 1,800 (0,270-4,200) FT3 3,60 (2,00-4,40) 66,67% FT4 1,01 (0,93-1,70) 10,39% OB20 (2-15) Będę wdzięczna

Katar na gardle i poranny kaszel - do Pani Dr

Witamina D metabolit 25(OH) Wynik badania: 44,07 ng/ml Bardzo proszę o radę.

Ogromna prośba o poradę. Z góry dziękuję

Witam ?? odebrałam dzisiaj swoje wyniki i początkowo ucieszylam się że wszystko jest ok, poczytałam trochę te forum i już nie jestem taka pewna ?? Wynik testu z forum 25pkt A tu wyniki badan: TSH 1,800 (0,270-4,200) FT3 3,60 (2,00-4,40) 66,67% FT4 1,01 (0,93-1,70) 10,39% OB20 (2-15) Będę wdzięczna

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!