Wszystko o:

wynik fsh menopauza

Hormon folikulotropowy (FSH)

Hormon folikulotropowy (FSH)

poziomie FSH Przyjmuje się, że prawidłowa wartość hormonu w pierwszych dniach cyklu powinna mieścić się w przedziale od 3 do 12 mIU/ml. Zaburzenia w jego poziomie mogą pojawiać z kilku przyczyn. W przypadku wyniku znacznie poniżej normy należy podejrzewać zmiany w przysadce mózgowej (najczęściej

Menopauza- nie przestałaś być kobietą

Menopauza- nie przestałaś być kobietą

się całkowicie na przynajmniej rok. Choroby układu moczowo-płciowego Inne objawy menopauzy to zaburzenia układu moczowo-płciowego. W wyniku mniejszego stężenia żeńskich hormonów we krwi, zwłaszcza estrogenów, błony śluzowe pokrywające wnętrze pochwy i cewki moczowej (ostatnia część układu moczowego

Nadchodzi menopauza

Nadchodzi menopauza

stwierdzić, jaki jest twój naturalny cykl. Po mniej więcej dwóch miesiącach bez hormonalnej antykoncepcji można wykonać badania krwi i określić stężenie naturalnych hormonów płciowych i FSH - hormonu przysadki mózgowej. Jeśli po odstawieniu pigułki pojawiły się objawy wypadowe menopauzy, możesz zastanowić

Narządy rozrodcze kobiety

Narządy rozrodcze kobiety

żeńskie, nazywane komórkami jajowymi. Pełnią ponadto funkcje endokrynne i wytwarzają hormony odpowiedzialne za powstawanie drugorzędowych cech płciowych, warunkując cykliczne przemiany zachodzące w układzie rozrodczym. W wyniku tych przemian w drogach płciowych mogą zaistnieć warunki niezbędne do

Seks i seksualność

Seks i seksualność

hormone - GnRH). Uwalnia ona FSH (hormon folikulotropowy) i LH (hormon luteinizujący) na poziomie przysadki. Seksualna odpowiedź fizyczna ma miejsce w centrach nerwowych umieszczonych w rdzeniu oraz powiązanych z ośrodkowym układem nerwowym. Reakcja kobiety U kobiet stymulacja łechtaczki, głównej strefy

Menopauza?

kierunku, dlatego uczyniłam to sama we własnym zakresie. Proszę o pomoc w interpretacji wyników: folikulotropina FSH 130,31 mlU/ml; wynik aktualny: faza folikularna: 2,5- 10,2mlU/ml, faza owulacyjna: 3,4- 33,4 mlU/ml, faza lutealna: 1,5- 9,1mlU/ml; ciąża: < 0,3 mlU/ml; po menopauzie: 23,0 - 116,3 mlU/ml

Hormony kobiece, menopauza?

Mam 45 lat, dwójkę dzieci. Kilka miesięcy temu pękła mi cysta na jajniku. Zrobiłam badania hormonalne w 3 dniu okresu I oto moje wyniki: - estradiol 36,5 - FSH 35,4 - LH 11,7 - Progesteron 0,83 - Testosteron 0,33 - Prolaktyna 320 Bardzo proszę o

Brak ciąży - proszę o interpretacje wyników badań

Jestem 34 letnią kobietą. Od prawie 3 lat staramy się o dziecko, brak ciąży. Cykle 26-28 dniowe. Miesiączka bolesna, krwawienia średnio obfite, długość 4 dni. Leczę się od ponad 4 lat na niedoczynność tarczycy, biorę lek Euthyrox N75. Mąż ma prawidłowe wyniki badań spermy. Badanie z krwi

Interpretacja wyników hormonów

Walczę z uciążliwym trądzikiem. Dermatolog skierował mnie na badania hormonów. Oto wynik: 3 dc; FSH - 7.82mlU /ml (3.5-12.5); LH- 5.4 mlU /ml (2.4-12.6); prolaktyna - 234 ulU /ml (25-629); DHEA -44.1 nmol/L (3.4-34.7); Testosteron - 1.80 nmol/L (0.32-2.40); 22dc; FSH -2.83 mlU/ml (1.7-7.7); LH- 3.2

czy zajdę w ciążę chorując na toksoplazmozę i mając podwyższone FSH?

Witam!Mam już 2 dzieci i staramy się z mężem o dziecko od 2 lat.Teraz jestem na etapie badań.Mam podwyższone FSH 11.77(mam 32 lata) LH 7,92 i estradiol 45,87.Wyszło mi że mam toksoplazmozę (powiększone węzły złe samopoczucie zawroty głowy.Od 8 dni biorę rovamycynę i nie czuję poprawy.Moje wyniki

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

Re: FSH poziom

Mam 56 lat.Nie miesiaczkuje od 17 miesiecy.W pazdzierniku w ub. roku zrobilam badanie FSH.Moj wynik FSH 19.36, faza folikularna 3.5-12.5, faza owulacyjna 4.7-21.5, faza leutalna 1.7-7.7, menopauza 25.8-134.8.Prosze o informacje, czy musze zabezpieczac sie przed wspolzyciem?

Re: AMH 0,4, czy to już koniec?

No co ty? A inne wyniki? FSH itd? Mi lekarz stwierdził przedwczesną menopauzę. Załamałam się. AMH 0,1, estradiol 30,45, FSH: 26,28, progesteron: 0,76. Od 3 miesięcy biorę leki HTZ, ale gdzieś tli się we mnie nadzieja że jednak zajdę jakimś cudem w ciążę.

Re: Antykoncepcja 40+

należy nie mieć menstruacji przez rok bodajże, ale poza tym trzeba zbadać poziom hormonów : progesteron, estradiol, FSH ... są wyniki jednoznacznie wskazujące na menopauzę. W tym celu udać się do lekarza, który postawi właściwą diagnozę, a nie na zasadzie "mnie się wydaje" jedna kobieta będzie już

Re: jaka jest różnica między FSH a AMH

adgj - amh mowi pewne rzeczy o Twojej rezerwie jajnikowej, ktora jak widac jest raczej zla. Chyba, ze wyniki sa do bani i tak jak mowisz lepiej je powtorzyc dla pewnosci. Natomiast FSH jest hormonem pobudzajacym do pracy inne hormony, wiec w sumie zwiazku miedzy nimi bezposredniego nie ma zadnego

Re: Menopauza przed 30??

aha, menopauza ci nie dolega:) ten poziom fsh ok 10 jest jeszcze znosny. warto jakbys miala do porownania jeszcze z 1-2 wyniki fsh z 2-4 dnia cyklu. wtedy moze wyjsc ci tez 11 ale i moze wyjsc 8.

Re: Przywitaj się! O nas (wątki osobiste)

godzilla1969 napisał(a): > TSH 49,31 > FSH 49,9 ( WSKAZUJE POCZĄTEK MENOPAUZY) > FT3 0,86 > FT4 0,37 załóż swój wątek i w kopiuj to wszystko co napisałaś! TSH 49?!!!! niezaleznie od norm twoje ft4 leży i kwiczy - ty masz siłę ręką ruszyć??? podaj normy do badań a jakie miałaś

czy jest szansa?? :(

witam, mój problem polega na tym, że po odstawieniu hormonów nie występuje u mnie miesiączka "sama z siebie", wyniki FSH, LH, Estradiolu -> jak w menopauzie:( dodam, że w dzieciństwie chorowałam na nowotwór nerki i mam niedorozwój narządu rodnego, spowodowany najprawdopodobniej

Re: kiedy do kliniki + moje wyniki - analiza-pomo

FSH (I połowa fazy folikularnej 3,9-12,0) LH (I połowa fazy folikularnej 1,5-8,0) Estradiol (18-147) Progesteron (0,25-0,54) TSH(0,55-4,78) Testosteron - to co mam wpisane na wyniku: 25-73 przed menopauzą, 26-43 po menopauzie (nie bardzo się w tym jeszcze łapię:) Czytałam dodatkowo, że istotny jest

Re: In Vitro czerwiec 2015

cyklu stosunek LH/FSH jest zbliżony do 1 ( z wyjątkiem jajeczkowania), w niewydolności podwzgórzowo-przysadkowej zmniejsza się do 0,5-0,6, po menopauzie zmniejsza się do 0,4-0,7, a w zespole policystycznych jajników wzrasta powyżej 1,5-3. IU/l=mIU/ml Co do Estradiolu to nie wiem za dużo.... Ale

Wczesna menopauza a hashimoto

Nie wiem czy wybrałam dobre forum, jesli chodzi o menopauzę ale mam nadzieję, że ktoś mi pomoże. Jestem świeżo po zdiagnozowaniu Hashimoto (w opisie od prof. subkliniczna niedoczynnośc w przebiegu autoimm. zapal. tarczycy) Moje wyniki: TSH 2,30 FT3 4,15 FT4 14,55 ATPO 128 ATG 326 TRAB 0,29 i tu

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!