Wszystko o:

wynik badania tsh 3-gen

podpis główki

Wyniki badań

Każde wyniki badań w razie wątpliwości należy skonsultować z lekarzem, który badanie zlecił. Same, nie zawsze sa miarodajnym wskaźnikiem stanu zdrowia pacjenta. Należy pamiętać, że w zależności od laboratorium, które wykonuje zlecone badania wartości, jak również normy mogą się różnić.

Wyniki badania TSH

Czy jest możliwa tak duża różnica w badaniu wyników TSH? Pierwsze badanie robiłam w dniu 04.07 br.i wynosił 0,425, a po trzech tygodniach podskoczył do 15,25? Zaznaczam, że zażywam Euthyrox w dawce 100mg., jednak po 04. 07 zmniejszyłam dawkę do 50 mg.W przypadku oznaczeń TSH występuje niewielka

TSH - wyniki

Mam prośbę o interpretację wyników badań lekarz podejrzewa niedoczynność tarczycy. Wynik TSH 4,98 FT3=2,89 FT4= 0,88 ANTY TG= 0,55 oraz ANTY TPO= 0,40 na USG tarczycy : miąższ obu płatów o zaznaczonej w niewielkim stopniu jednorodnej strukturze o nieco obniżonej echogeniczności . W dolnym biegunie

Wyniki TSH

Proszę o interpretację moich wyników: TSH 3gen -3,120 i anty -TPO 258.Bardzo ważna jest informacja z jakiego powodu zostały zlecone powyżej wymienione badania. Czy występowały jakieś objawy związana z niedoczynnością tarczycy, powiększona tarczyca lub też jakiśinny powód. Podwyższone miano

Wynik TSH

Chciałabym prosić o interpretację moich wyników TSH. Wynik wyszedł 0.059 ulU/ml 0.350 - 4.940. Czy te wyniki są dobre? Czy raczej muszę skontaktować się z lekarzem? Wynik TSH jest poniżej normy, najprawdopodobniej świadczy o nadczynności tarczycy.Proszę zgłosić się do lekarza rodzinnego, który

Wyniki TSH

Proszę o pomoc w rozszyfrowaniu moich wyników TSH , badania te wykonałam kontrolnie po 1,5 roku. Zażywam euthyrox 100 i 125 i jeszcze podejrzewam ze jestem w ciąży. Wyniki 3.49 uIU/ml (0,27-4.2 ).Każda kobieta z niedoczynnością tarczycy powinna zgłosić ten fakt lekarzowi prowadzącemu zazwyczaj

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

TSH 3,41

ćwiczenia na siłowni po ok 1,5h spadło mi 4 kg w ciągu 3 miesięcy). Moje TSH 3 gen (ICD9: L69) wyszło 3,41 (zakres norm na mojej karteczce to 0,340-5,600). W ciągu roku, dwóch chciałabym zajść w ciąże a naczytałam się, że TSH nie powinno wówczas przekraczać wartości 1,5-2,5 (w zależności od źródła). Lekarz

Re: Spadek wagi

Od maja jestem na 100 euthyroxu... Moje wyniki z wczoraj : TSH 3 gen. 0,133 ulU/ml / 0,27 - 4,2/ FT4 16,5 pmol/l /12 - 22 / FT3 4,8 pmol/l / 3.1 - 6.8/ Ferrytyna ( ICD-9:L05) 40, 72 ng/ml /13,00 - 150, 00/ Czy powinnam zmniejszyć dawkę leku? Może zrobić jakieś inne badania?

Re: Proszę o interpretację wyników hormonów tarcz

miejscu. Tylko boję się że mnie wyśmieje z tymi wynikami :( Wyniki równo po 2 tyg od poprzednich wyglądają następująco: TSH 3 gen. (ICD-9: L69) 1,517 ?IU/ml 0,270 ? 4,700 FT4 (ICD-9: O69) 1,11 ng/dl 0,70 ? 1,55 FT3 (ICD-9: O55) 3,10 pg/ml 2,00 ? 4,40 Glukoza (ICD-9: L43) 91,9 mg/dl 70,0 ? 99

Re: Prośba o pomoc!!!

TSH 3 gen - ma wynik 1,1, 3 gen to nazwa badania ze 3 generacji jakoś tak, a jak widze roxy pisze ze ma 1,1 to b. dobry wynik!!!!

Najnowsze wyniki badań

Witam wszystkich ponownie. Posiadam juz najnowszy wyniki badań. TSH (3 gen.) 1,19 uUI/ml norma 0,27 - 4,2 FT3 4,45 pmol/l norma 3,10 - 6,80 FT4 13,03 pmol/l norma 12,0 - 22,0 Oczywiscie prosze o interpretacje. I czy to sie jakos ma do mojego dziwnego objawu który opisywałam wcześnie

Re: tarczyca niedoczynnosc

14.03.2012 1,33 0,93 1,70 - FT4 21.03.2013 1,08 0,93 1,70 - TSH 3gen. 07.04.2011 2,82 0,27 4,20 - TSH 3gen 14.03.2012 3,15 0,27 4,20 - TSH 3 gen. 01

Re: Hashimoto, nowe wyniki co z tym zrobić?

sar-na7 napisała: Czy powinnam zrobić jakieś inne badania? > sar-na7 napisała: > > Od maja jestem na 100 euthyroxu... > Moje wyniki z wczoraj : > > TSH 3 gen. 0,133 ulU/ml / 0,27 - 4,2/ > FT4 16,5 pmol/l /12 - 22 / > FT3

kolejne badanie - znaczne pogorszenie wyników!!!

Dzień dobry, wykonałam kolejne badania po przyjmowaniu przez 3 miesiące euthyrox N 50 i moje wyniki wyglądają następująco: TSH (3 gen.) 2,6 µUl/ml 0,27 — 4,2 FT3 5,08 pmol/l 3,10 — 6,80 FT4 13,4 pmol/l 12,0 — 22,0 Prolaktyna ↑ 42,03 ng/ml 4,79 — 23,3 glukoza

Re: proszę o interpretację wyników - pogorszenie!!

Dzień dobry, wykonałam kolejne badania po przyjmowaniu przez 3 miesiące euthyrox N 50 i moje wyniki wyglądają następująco: TSH (3 gen.) 2,6 µUl/ml 0,27 — 4,2 FT3 5,08 pmol/l 3,10 — 6,80 FT4 13,4 pmol/l 12,0 — 22,0 Prolaktyna ↑ 42,03 ng/ml 4,79 — 23,3 glukoza 97

tsh

witam robilam badania na tarczyce gdyz juz 2 lekarzy z innych " branż " wysylali mnie na to badanie moje wyniki to TSH 3 gen. 3.38 mIU/L N: 0.27 - 4.20 czy to objawy do niepokoju? pilne prosze o odpowiedz !

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!