Wszystko o:

wynik 0.22 tarczyca

Tarczyca wyniki

.. Zrobiłam ostatnio badania krwi, lekarz powiedział, że sa dobre. Mnie zastanawia wynik Immunochemi tj: TSH 3 generacja - 6,17uIU/m1 (z.Ref:0,27-4,20). FT3 - 3,41pg/ml i FT4 1,0ng/dl. Lekarz zauważyl jedynie w przypadku ciąży musiałabym brać jakieś tabletki przy takiej wartości TSH. PROSZE O OPINIE CZY

tarczyca

mam wynik TSH,jest taki TSH-III 3-964uIU/ml N: 0,24-4,2 czy to dobry wynik

Tarczyca?

: 1.28ng/dl - normy: 0.8 - 1.7; FT3: 3.73pg/ml - normy 2.6 do 5.1. Oprócz objawów ze strony serca mam zmienne nastroje, depresje i w nocy jak śpię mam suchość nosa, że aż piecze czasami. Morfologia, CRP w normie. Proszę o interpretację, czy jest jakieś podejrzenie tarczycy?Wyniki badań hormonalnych

Tarczyca?

, lekarz mimo wcześniejszejszych podejrzeń związanych z nieprawidłowym funkcjonowaniem tarczycy wykluczył tę opcję na podstawie wyników. Ja jednak uważam, że cos jest nie tak. Systematycznie przybierałam w ostatnich latach na wadze. W tym roku dla zdrowia postanowiłam mocno wziąć się za siebie i zrzucić 15

Idealne wyniki a tarczyca

żywieniowych i 3 razy w tygodniu ćwiczę fitness . Zrobiłam TSH i było w normie, ale postanowiłam zrobić usg, na którym lekarz zauważył zmiany i podejrzewał zapalenie tarczycy i zalecił zrobienie FT4 co uczyniłam. Wynik był idealny. Lekarz wcześniej mówił, że jeżeli wynik będzie dobry to będziemy szukać

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj ekspertów

Re: Co myslicie o moich wynikach

Po pierwsze walnęłam się na Ft4. Pomyliłam linijkę. Pierwsze kwietniowe wyniki to 18,54 przy normie 12,0 - 22,0. Szkoda że to nadal wysokie tsh bo ja ogólnie czułam się dobrze. Teraz nie licząc tych incydentów samych głównych objawów niedoczynności jakoś nie odczuwam. Wiadomo, że jak każdy

Prośba i pomoc w interpretacji..

bede wdzięczna za sugestie. Pisałam tu dwa razy; opisałam pierwsze wyniki tarczycy w moim życiu i problem z czerwonymi plamami na twarzy które przypadkiem bądź nie zbiegły się w tym samym czasie. Jestem przed wizytami u i endo i dermatologa. wyniki pierwsze KWIECIEŃ 2014 - TSH - 7,56 ( 0,27 - 4

Co myslicie o moich wynikach

-22,0) uległo to obniżeniu jak widać, objawy zarówno przed pierwszymi wynikami jak i teraz były trochę na siłę szukane bo czułam i czuje się dobrze nie licząc twarzy. wyniki przeciwciał anty TPO bede mieć jutro, a usg tarczycy na wizycie u endo. Co myślicie o tych wynikach. Ja wiem że pełniejszy

Proszę o inerpretację wyników.

doświadczonych użytkowniczek: Niedawno zrobiłam sobie wyniki tarczycowe: TSH: 5,380 uIU/ml norma:0,270-4,200 FT3: 4,85pmol/l norma:3,10-6,80 FT4: 15,55 pmol/l norma:12,0-22,0 przeciwciała p/peroksydazie tarczycowej: 10,1 IU/ml norma: <34,0 przeciwciala p/tyreoglobulinie: 21,4 IU.ml norma:<115

objawy niedoczynności a wyniki w normie

pogorszeniu - mam prawie wszystkie objawy niedoczynności tarczycy (w internetowym teście wyszło mi 35 punktów). Dzisiejsze wyniki badań jak zwykle są w normie (poza ferrytyną), jednak moje sampoczucie mówi coś innego. TSH 2,11 (norma 0,27-4,20) FT3 4,99 (norma 3,1 - 6,8)- 51,08% FT4 16,81 (norma 12,0-22

Re: niedoczynnosc -1poronienie

- 0,134 ponizej normy (0,27 - 4,2), FT3 - 5,34 norma (3,1-6,8), FT4 - 21,24 norma (12,0-22,0), Badania Toxo: Toxo IgM 0,184 wedlug norm wynik ujemny Toxo IgG <0,130 tez ujemny wg norm W morfologii mam obnizone LYMPH% a podwyzszone NEUT% Pomozcie napiszcie co i jak z ta tarczyca prosze

Wyniki córci - czy to Hashi?

,65 (4,3-9,8) 6,36 % ft4 12,7 (12,0-22,0) 7,0 % a-TPO 12,7 (<35) a-TG 23,7 (<115) Zastanawiam się, czy to już początek Hashimoto, czy też może w okresie dojrzewania mogą być przejściowe problemy z tarczycą? Konsultowałam się z lekarzem, córka bierze selen 100ug i jod (Kelp). Nie widzę jak na

Nowe wyniki

razie są początki. Lekarz twierdzi, że jod zmniejszy także tarczycę, więc powinien rozwiązać mój problem. Moje wyniki: Powiększony płat o wymiarach 33mm x 43mm x 96,5mm - 68ml Największy guz 18mm x 30 mm FT4 19,6 (norma 12,0-22,0) FT3 6,4 (norma 3,0-7,0) TSH 0,17 (norma 0,40-4,90) Czekam na wynik

Prosze o interpretacje. Po poronieniu.

W 6/7 tc ginekolog endokrynolog zlecil mi kilka badan. Stwierdzil ze tyle wystarczy TSH 0.899 mIU/L; norma 0.270 - 4.200 fT4 18.3 pmol/L; norma 12.0 - 22.0 Anty TPO 431 IU/ml; norma< 50 Po obejrzeniu wynikow ten sam lekarz stwierdzil, ze wszystko jest w normie a wysokie Anty TPO jest wynikiem

Re: Euthyrox przy nadczynności?

nadczynność: TSH 0,022 (norma od 0,27), a Ft4 23,77 (norma do 22). zrobiłaś PO przyjęciu tyroksyny rano? Czy tyroksynę łyknęłaś po badaniach? Podaj jeszcze wyniki na podstawie których dr stwierdziła, że masz niedoczynność w ciąży, czyli wyniki przed diagnozą i braniem tyroksyny.

Gambia na Mistrzostwach Świata w Lekkoatletyce 2009

Kwal. Ćwierćfinał Półfinał Finał Wynik Poz. Wynik Poz. Wynik Poz. Wynik Poz. 100 m Fatou Tiyana 12.22 PB 43 Nie awansowała

Kajmany na Mistrzostwach Świata w Lekkoatletyce 2009

. Wynik Poz. Bieg na 200 m Cydonie Mothersill 22,69 2. 22,80 10. Nie awansowała

Aruba na Letnich Igrzyskach Olimpijskich 2004

Wynik Miejsce Wynik Miejsce Junior Faro -95 kg 140.0 22 167.5 19 307.5 19

Salwador na Letnich Igrzyskach Olimpijskich 2008

Nie ukończył Evelyn García kolarstwo torowe,wyścig na dochodzenie 3:56.849 13 ? Nie awansowała dalej kolarstwo torowe,wyścig punktowy 0 p 16 Lekkoatletyka Zawodnik Konkurencja Kwal. Ćwiercfinał Półfinał Finał Wynik Poz. Wynik Poz. Wynik Poz. Wynik Poz. Salvador Ernesto Mira chód na 50 km DQ

Afganistan na Letnich Igrzyskach Olimpijskich 2012

PrzeciwnikWynik PrzeciwnikWynik PrzeciwnikWynik Pozycja Ajmal Faisal waga musza OubaaliP 9–22 Nie awansował JudoMężczyźni Zawodnik Konkurencja 1/64 1/32 1/16 1/8 Ćwierćfinały Półfinały Repesaż 1 Repesaż 2 Repesaż 3 Finał PrzeciwnikWynik PrzeciwnikWynik PrzeciwnikWynik PrzeciwnikWynik PrzeciwnikWynik

Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.
Zasady zachowania poufności. O Wikipedii. Korzystasz z Wikipedii tylko na własną odpowiedzialność. Materiał pochodzący z Wikipedii został zmodyfikowany poprzez ograniczenie liczby przypisów. Wikipedia® is a registered tradmark of the Wikimedia Foundation.

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!