Wszystko o:

w czym są węglowodany

kaole

Dieta Montignaca - naprawdę skuteczny sposób na walkę z nadwagą?

Dieta Montignaca - naprawdę skuteczny sposób na walkę z nadwagą?

Dieta Montignaca jest jedną z bardziej popularnych diet odchudzających. Na czym polega i czy jest zupełnie bezpieczna?

Dietetyczne triki: które działają, a które nie?

Wiele osób zrobi niemal wszystko, aby pozbyć się niechcianych kilogramów. Czy jednak popularne metody, które mają pomóc w odchudzaniu i zapewnić spadek wagi, rzeczywiście działają? Bierzemy pod lupę niektóre z nich i przyglądamy się, ile w nich prawdy.

Pora jedzenia ma znaczenie! Dlaczego warto trzymać się dobowego cyklu organizmu?

Nasze samopoczucie w dużej mierze zależy od tego co i jak jemy. Trzeba jednak pamiętać, że sam dobór składników to za mało. Istotna jest również pora dnia w której sięgamy po posiłki. Odpowiedź na pytanie dlaczego życie według rytmu dobowego naszego ciała jest tak ważne znajdziesz poniżej.

TRZUSTKA - to warto o niej wiedzieć

TRZUSTKA - to warto o niej wiedzieć

białek, tłuszczów i węglowodanów, a także reguluje poziom cukru we krwi. Anatomia człowieka: trzustka Za realizację tego zadania odpowiadają głównie specjalne komórki trzustki, zgrupowane w niewielkie skupiska, zwane wyspami Langerhansa. Łącznie jest ich około miliona. rozrzucone po całym

Zboża i produkty zbożowe z glutenem - które są najzdrowsze?

Zboża i produkty zbożowe z glutenem - które są najzdrowsze?

Uwaga! Przegląd obejmuje wyłącznie zboża zawierające gluten! Ponieważ gluten to pożywne białko roślinne, szkodliwe jedynie dla osób, które na niego uczulone lub nie tolerują go z różnych przyczyn, poniżej przegląd zbóż glutenowych. O bezglutenowych napiszemy w kolejnym odcinku. Dołącz do

Kiełki soczewicy - więcej niż kiełki?

Kiełki soczewicy - więcej niż kiełki?

kiełki dostają świeżą i czystą wodę. Kiełki soczewicy: z czym to jeść? W przeciwieństwie do wielu innych typów kiełków te pochodzące z soczewicy znacznie delikatniejsze w smaku i nie odstraszają przy pierwszym kontakcie. Doskonale nadają się do jedzenia na surowo w sałatce czy na kanapce, jak i na

Gazy w jelitach - Skąd ten brzydki zapach?

Gazy w jelitach - Skąd ten brzydki zapach?

pokarmu, różne też nasze możliwości w zakresie przyswajania tłuszczów, węglowodanów, etc. Im większe problemy trawienne, wolniejsza przemiana materii, tym bardziej "zepsute" resztki. Wówczas wytwarzasz więcej gazów, w tym metanu, oraz kwasów, które sprawiają, że bąki wyjątkowo cuchnące

5 zmian w diecie, za które podziękuje Ci Twoje ciało

5 zmian w diecie, za które podziękuje Ci Twoje ciało

dawka kalorii i tłuszczu (w 100 gramach chipsy zawierają ok. 550 kcal i 30 gram tłuszczu, a słone paluszki ok. 350 kcal i 10 gram tłuszczu), przy czym w wartości odżywcze bardzo ubogie. Chipsy stanowią ponadto zagrożenie dla zdrowia, ponieważ w czasie ich obróbki termicznej wytwarza się akrylamid

Makarony to zdrowie! Sprawdź, czego jeszcze o nich nie wiesz

Makarony to zdrowie! Sprawdź, czego jeszcze o nich nie wiesz

zawdzięczają ekstraktom z  pomidorów lub buraków, pomarańcz - marchewce, a zieleń -szpinakowi. i ducha Tu zdania, co do poprawy nastroju po zjedzeniu makaronu, podzielone. Pewne jest jednak, że dostarczenie organizmowi dużej ilości węglowodanów wzmaga produkcje serotoniny , czyli hormonu szczęścia

Najważniejsze trendy i wydarzenia 2015 roku - o tym się mówiło!

Najważniejsze trendy i wydarzenia 2015 roku - o tym się mówiło!

, że zdrowa dieta musi być przede wszystkim zrównoważona, a zatem powinna zawierać w odpowiednich ilościach zarówno tłuszcze, węglowodany, jak i białka. Tłuszcze więc niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu, przy czym komponując je w swoim codziennym jadłospisie warto wybierać te

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

Re: Ograniczenie węglowodanów- Dobry pomysł na di

Ograniczenie węglowodanów to dobry pomysł, o ile od nich własnie tyjesz. Przy czym to nie wystarczy - trzeba ograniczyć też tłuszcze i ilość jedzenia. Ale 8 kg w ciągu miesiąca nie zrzucisz, niezależnie co ograniczysz. 8 kg to 3-4 miesiące co najmniej.

Re: Ograniczenie węglowodanów- Dobry pomysł na di

>> Ograniczenie węglowodanów to dobry pomysł, o ile od nich własnie tyjesz. Przy czym to nie wystarczy - trzeba ograniczyć też tłuszcze i ilość jedzenia Kiepska rada, w momencie gdy nie masz pojęcia o osobie, której to radzisz. A może ona nie je dużo, tylko jak większość ma wolny

Deser bezlaktozowo-bezglutenowy

Taka sytuacja: przychodzą dzisiaj do mnie dwie koleżanki na kawkę. Jedna nie konsumuje laktozy, druga glutenu- takie dziwne czasy. Czym je ugościć? Najlepiej jeszcze żeby to było coś szybkiego? Lody sorbet, owoce- to wiadomo. Chodzi mi o coś fajnego:) P.S. Ja pochłonę nawet węglowodany z białkiem.

Re: Mój drogi panie pora na grzybobranie

Po wtóre ponieważ grzyby odżywiając się wciągają z rozkładającego się podłoża swego istnienia tlen, przy czym rozkładają węglowodany na winnik i kwas węglany więc ludzie spostrzegłszy to mogli tej właściwości zużyć do pieczenia chleba (grzybki drożdżowe) -- http://forum.gazeta.pl/forum/f,49353

Re: Grzybobranie - kilka słów na temat grzybów

Po wtóre ponieważ grzyby odżywiając się wciągają z rozkładającego się podłoża swego istnienia tlen, przy czym rozkładają węglowodany na winnik i kwas węglany więc ludzie spostrzegłszy to mogli tej właściwości zużyć do pieczenia chleba (grzybki drożdżowe) -- http://forum.gazeta.pl/forum/f,49353

Re: Potrawy z grzybów

Po wtóre ponieważ grzyby odżywiając się wciągają z rozkładającego się podłoża swego istnienia tlen, przy czym rozkładają węglowodany na winnik i kwas węglany więc ludzie spostrzegłszy to mogli tej właściwości zużyć do pieczenia chleba (grzybki drożdżowe) -- http://forum.gazeta.pl/forum/f,49353

Re: Nie tylko potrawy z grzybów

Po wtóre ponieważ grzyby odżywiając się wciągają z rozkładającego się podłoża swego istnienia tlen, przy czym rozkładają węglowodany na winnik i kwas węglany więc ludzie spostrzegłszy to mogli tej właściwości zużyć do pieczenia chleba (grzybki drożdżowe) -- http://forum.gazeta.pl/forum/f,49353

Re: Wątek kulinarny - grzybobranie

Po wtóre ponieważ grzyby odżywiając się wciągają z rozkładającego się podłoża swego istnienia tlen, przy czym rozkładają węglowodany na winnik i kwas węglany więc ludzie spostrzegłszy to mogli tej właściwości zużyć do pieczenia chleba (grzybki drożdżowe) -- http://forum.gazeta.pl/forum/f,49353

Re: Przepsiy kuchni staropolskiej - pochodzące z

Po wtóre ponieważ grzyby odżywiając się wciągają z rozkładającego się podłoża swego istnienia tlen, przy czym rozkładają węglowodany na winnik i kwas węglany więc ludzie spostrzegłszy to mogli tej właściwości zużyć do pieczenia chleba (grzybki drożdżowe) -- http://forum.gazeta.pl/forum/f,49353

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!