Wszystko o:

trójglicerydy norma u mężczyzn

Wojciech Moskal

Badania dla dojrzałych

Badania dla dojrzałych

Większość czterdziestolatków nie skarży się jeszcze na kłopoty ze zdrowiem. Czy jednak rzeczywiście mogą spać spokojnie? Nie do końca - ostrzegają lekarze. Warto zadbać o profilaktykę

Problemy z krążeniem

Choroby układu krążenia wciąż zajmują pierwsze miejsce pod względem przyczyny zgonów w wielu krajach, w tym w Polsce. Jak się przed nimi chronić?

Kiedy krew źle krąży

W niedzielę obchodzimy Światowy Dzień Serca. Każdego roku zawał przechodzi w Polsce ok. 100 tys. osób, udar mózgu - 70. Jak się przed nimi ochronić?

Pamiętaj o badaniach, czyli jak uprzedzić chorobę

spożywać bardzo tłustych potraw, co może zafałszować wyniki badań. Cholesterol całkowity Norma - poniżej 200 mg/dl Trójglicerydy Norma - poniżej 150 mg/dl (1,7 mmol/l) Cholesterol LDL - tzw. zły cholesterol Norma - poniżej 100 mg/dl (2,6 mmol/l) Cholesterol HDL - dobry cholesterol Norma Kobiety - powyżej

Podwyższony poziom DHEAS u mężczyzny

O czym może świadczyć łącznie tak układające się parametry? Dodam, że DHEAS jest podwyższony do 260,2 przy normie do 246, prolaktyna dwukrotnie, TSH 5,7 przy normie do 4,2 (fT3 i fT4 w normie), a testosteron minimalnie obniżony. Chodzi o wyniki u mężczyzny.

Propecja a niepłodność u mężczyzn

Martwi mnie, bo mój mąż zażywa Propecję od 3 lat i boje się, że jak będziemy starać się o dziecko będzie bezpłodny. Czy istnieje takie ryzyko?Finasteryd (Propecia) w niektórych przypadkach może wpływać negatywnie na popęd seksualny mężczyzn, potencję i ilość produkowanego nasienia. Po zaprzestaniu

Czy obniżenie neutrofili u dorosłego mężczyzny to białaczka?

zmierzają w kierunku norm referencyjnych. Czy powinnam się niepokoić? Proszę o odpowiedź, za którą z góry dziękuję. Wspomnę, że mój partner zgłasza problemy jelitowe od jakiegoś czasu głównie o charakterze wzdęć i bólu brzucha. Na badaniu usg wszystko jest dobrze, nie ma powiększenia wątroby. Pozdrawiam. W

Zawroty głowy, omdlenia

Wiek 19 lat. Mężczyzna. Od długiego czasu występują częste zawroty głowy (nawet codzienne, raz dziennie), wcześniej również omdlenia, sporadyczne bóle głowy. Waga jest w normie. Dwóch neurologów nie wykryło niczego. Ostatnio robione badania: Morfologia, OB, ALAT, ASPAT, Trójglicerydy, cukier

Cholesterol - jak to z nim jest?

Jestem osobą dość szczupłą, staram się zdrowo odżywiać, w wolnych chwilach uprawiam sport,jednak zrobiłam sobie ostatnio badania, z których wynika , że mój cholesterol całkowity wynosi 6,44 mmol/l(norma do 5,2) HDL 2,16(norma 1,04-1,55) LDL 3,58(norma do 3,40) oraz trójglicerydy 1,55 (norma 0,4-1,7

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

Re: DHEA-SO4 z wynikiem 611,szukam informacji,kto

wczesnymi oznakami raka endometrium, na którego kobiety z PCOS są bardziej narażone) - niepłodność, wynikająca głównie z braku owulacji - hirsutyzm (owłosienie w miejscach typowych dla mężczyzn) i czasem maskulinizacja spowodowane podwyższonym poziomem androgenów - centralna otyłość – tkanka

Interpretacja wyników morfologii (Proszę o pomoc)

- Pałeczkowate 0 Neutrocyty 28 % Eozynocty 2 % Bazocyty 0 % Limfocyty 59 % Monocyty 11 % I cholesterol: Cholesterol całkowity 269 Cholesterol HDL 34 mg/dl 40 L Trójglicerydy 156 mg/dl 150,00 H Cholesterol LDL 204 mg/dl Poza podkreślonymi, wszystko w morfologii jest w normie. Bilirubina, AST i ALT też, CRP

Prośba o interpretację

,330 - norma 12,000-22,000 TSH3 1,830 - norma 0,270-4,200 trójglicerydy paskudne 484 - norma ponizej 150 (2 lata temu i wcześniej trojglicerydy były w normie) cholesterol calk. 203, norma 115-190 Tokspolazmozy nie mam. Przeciwciała będą w poniedziałek. Jestem już potwornie zmęczona tym zmęczeniem. Następną

Re: jakie są normy trójglicerydów?

Znalazłam coś takiego. Normy powinny byc podane przy wyniku. Czasami różnią się w zależności od metody badania itp. Trójglicerydy kobiety 40,0 - 140,0 mg/dl mężczyźni 60,0 - 165,0 mg/dl

Re: Wyniki - prośba o interpretacje..

,0 mmol/l (135,0 - 145,0) Potas: 4,20 mmol/l (3,50 - 5,50) Ferryryna: 92,8 ng/ml (norma dla mężczyzn 70-435): 6.25% Witamina B12: 355 pg/ml (189 - 883): 23,92% Kortyzol: 698 nmol/l (norma poranna 260-720) W związku z tym mam parę pytań: 1. Nie wie ktoś, czy antyTG może ulegać podwyższeniu przy wysokich

Senność...

– 11 14.12.2009 Cholesterol, 129,00%, 223.2 mg/dl, norma 120 - 200.0 14.12.2009 Trójglicerydy, 725,11%, 712.6 mg/dl, norma 60.0 – 150.0 I teraz do tego mały komentarz: - ferrytyna – od momentu uzyskania wyników zacząłem brać Chela-Ferr. Niedawno udało mi się załatwić receptę i od

Dziwna morfologia krwi przy Hashimoto - mężczyzna!

konkretnie chciałem powiedzieć. Od pewnego czasu wychodzą mi dziwne wyniki w morfologii - regularnie od trzech badań mam NEUTH% 31,3% (norma 40-70), a LYMPH% 54,6% (20- 50). Regularnie również (od jeszcze dawniej) mam za wysoką hemoglobinę. Podobnie zresztą jak trójglicerydy (ale te chyba mają niewiele

Re: Dziwna morfologia krwi przy Hashimoto - mężcz

,3% (norma 40-70), a LYMPH% 54,6% (20- > 50). Regularnie również (od jeszcze dawniej) mam za wysoką > hemoglobinę. Podobnie zresztą jak trójglicerydy (ale te chyba mają > niewiele wspólnego z hashimoto). Chciałem więc zapytać - o czym > świadczą te dwa dziwne czynniki? Dodam, że (co rzadkie

Re: Proszę o radę.............................

,lipiec:TSH 5.970(0.27-4.2) i FT4 15.22(12-22) - 2006,luty:TSH 4.090(0.27-4.2) - 2006,czerwiec:TSH 4.98(0.4-4.0) - 2007,luty:FT3 5.79(3.95-6.8),FT4 17.95(12-22) i anty HBs 54 IU/l - 2007,wrzesień:TSH 4.29(0.4-4.0), FT3 i FT4 były w normie. Mam tylko opis jednego USG z 1 marca 2005 roku:"Tarczyca o

krew i mocz

stężenie występuje przede wszystkim po posiłkach. NORMA: Glicerydy (ok. 90% to trójglicerydy - TG) - ich prawidłowe stężenie w osoczu waha się w granicach 30-300 mg% (sic!). Średnio wynosi u kobiet 140(+-60) mg%, u mężczyzn 170(+-100) mg%... Lipoproteiny alfa-1 (o wysokiej gęstości - HDL) Stanowią 17

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!