Wszystko o:

testosteron wyniki

podpis główki

Testosteron

Hormon płciowy produkowany przez jądra u mężczyzn, a także w niewielkich ilościach przez korę nadnerczy, jajniki i łożysko - u kobiet.

Testosteron spełnia szereg istotnych funkcji: kształtuje płeć i cechy płciowe u płodu, wpływa na proces powstawania i dojrzewania plemników, odpowiada za budowę ciała (również głos, typ owłosienia, zarost twarzy), ma wpływ na libido, kształtuje sferę emocjonalną (śmiałość, odwaga, niezależność, skłonność do ryzyka, może powodować wybuchowość, agresję).

Testosteron hormonem uczciwości - prawdziwy mężczyzna nie oszukuje?

Testosteron hormonem uczciwości - prawdziwy mężczyzna nie oszukuje?

Chcesz mieć stały dostęp do naszych treści? Dołącz do nas na Facebooku! Testosteron to hormon płciowy odpowiedzialny za pojawianie się typowo męskich cech u człowieka. Występuje również u kobiet, ale w dużo mniejszej ilości. Wzmaga on formowanie się cech płciowych, zwiększa libido i odpowiada za

Kobieca intuicja - skąd się bierze?

Kobieca intuicja - skąd się bierze?

postanowili sprawdzić, czy prenatalny poziom testosteronu ma związek z wynikami w teście myślenia refleksyjnego zawierającym pytania, na które można udzielić prawidłowej odpowiedzi tylko po głębszym zastanowieniu i odrzuceniu nasuwającej się w pierwszym momencie intuicyjnej myśli. Kobiety mają z tym zwykle

Testosteron. Każdemu według potrzeb

Testosteron. Każdemu według potrzeb

rozważyć, czy ważniejsze są dla nich wyniki sportowe, czy też zdrowie i wygląd. Gdy on ma go za mało Testosteron jest hormonem sterydowym wytwarzanym w jądrach. Mówi się o nim "męski hormon", bowiem to jego ilość w organizmie już w życiu płodowym przesądza o tym, czy rozwiną się męskie narządy

Gonadotropina kosmówkowa (HCG)

Gonadotropina kosmówkowa (HCG)

dniach od zapłodnienia, można to potwierdzić wykonując dostępny w aptekach bądź supermarketach test ciążowy. Należy jednak pamiętać, że wynik testu nie zawsze jest miarodajny. Nieprawidłowa wartość hormonu u kobiet w ciąży może oznaczać pozamaciczny rozwój płodu, ciążę bliźniaczą, niepełne poronienie

Hormon folikulotropowy (FSH)

Hormon folikulotropowy (FSH)

estrogeny oraz progesteron. Jego wartość w surowicy lub moczu (wraz z nim jest wydalany) jest ściśle związana z cyklem miesiączkowym. Znacznie podnosi się u kobiet w okresie menopauzy. U panów wzmaga produkcję plemników oraz pozwala by testosteron mógł spełniać swoje najważniejsze funkcje. Gdy są wahania w

Co ma zrobić mężczyzna, któremu obniżyło się libido? Jakie są tego przyczyny?

Co ma zrobić mężczyzna, któremu obniżyło się libido? Jakie są tego przyczyny?

stresie - wydziela się u niego dużo prolaktyny (hormon produkowany przez przysadkę). Ten hormon blokuje testosteron. Jeżeli jednak wyniki badań hormonalnych są prawidłowe, przyczyn należy szukać gdzie indziej: może takiego mężczyznę znudziła partnerka, może seks go przestał bawić, bo pochłonęły go inne

Jak dożyć setki? Poznaj receptę na długowieczność

Jak dożyć setki? Poznaj receptę na długowieczność

zapotrzebowaniu kalorycznym wynoszącym 2 tys. kcal, powinniśmy jeść od 400 do 1000 kalorii mniej. Kalorie stanowią dla ciebie zagadkę? 400 kcal to dla przykładu jogurt owocowy, małe jabłko i 2 kromki chleba. Co zyskujemy, redukując spożycie nawet o połowę? W wyniku cięć kalorycznych spada poziom glukozy we krwi

Geny odpowiedzialne za kształt twarzy odkryte

Geny odpowiedzialne za kształt twarzy odkryte

Chcesz mieć stały dostęp do naszych treści? Dołącz do nas na Facebooku! Holenderscy naukowcy odkryli gen determinujący kształt twarzy. Wyniki wykonanych przez nich badań mogą prowadzić do uzyskania cennych informacji na temat wyglądu człowieka w oparciu jedynie o jego DNA - donosi BBC News

Guzy NET: jak powstają i są diagnozowane?

Guzy NET: jak powstają i są diagnozowane?

, testosteron, serotonina to tylko niektóre z ważnych hormonów. Podobnie jak inne typy komórek w organizmie, komórki neuroendokrynne mogą ulec przekształceniu w nowotwór, w wyniku niekontrolowanego wzrostu. To może doprowadzić do powstania guzów neuroendokrynnych. Guzy NET: często agresywne i słabo zróżnicowane

To miał być wakacyjny, niezobowiązujący romans, a teraz jest dramat. Winna oksytocyna?

To miał być wakacyjny, niezobowiązujący romans, a teraz jest dramat. Winna oksytocyna?

, tym więcej hormonu i skłonności do przywiązania. Tymczasem wybranek, nawet seksualnie zaspokojony, niejednokrotnie doskonale sobie poradzi z oksytocynowym oszołomieniem. Męski hormon testosteron umożliwia niejednokrotnie skuteczne neutralizowanie działania oksytocyny. Musi być jej naprawdę sporo, żeby

Wolny testosteron

W 10 d.c. wykonałam badanie wolnego testosteronu - wynik przeraził mnie - 12,9 pg/ml (norma do 4). Hormony tarczycy, inne kobiece hormony w normie, proszę powiedzieć, co to może oznaczać? Nadmienię, iż poza nieregularnymi miesiączkami nie mam żadnych objawów związanych z nadmiarem

Wolny testosteron u kobiety

Niedawno miałam robione badanie poziomu wolnego testosteronu - wynik 24 pg/ml. W ciąży nie jestem, tabletek antykoncepcyjnych nie biorę, mam 30 lat, od kilku lat puchnę (na razie żadne badania nie wykryły powodu, nie używam soli itp.), zaczęły wypadać mi włosy, mam problem ze schudnięciem mimo

Problem z utrzymaniem erekcji, wyniki testosteronu, a planowanie potomstwa

odpowiednik viagry i o tym też mu powiedziałem. Polecił mi zrobić wyniki ogólne krew mocz i poziom testosteronu. Wyniki ogólne wyszły w normie, ale testosteron niestety nie. Wynik testosteronu 2,29ng/ml i wolnego testosteronu to 8,90ng/l. W każdej chwili mogę iść do swojego Lekarza rodzinnego żeby przepisał

Interpretacja wyników hormonów

Walczę z uciążliwym trądzikiem. Dermatolog skierował mnie na badania hormonów. Oto wynik: 3 dc; FSH - 7.82mlU /ml (3.5-12.5); LH- 5.4 mlU /ml (2.4-12.6); prolaktyna - 234 ulU /ml (25-629); DHEA -44.1 nmol/L (3.4-34.7); Testosteron - 1.80 nmol/L (0.32-2.40); 22dc; FSH -2.83 mlU/ml (1.7-7.7); LH- 3.2

Brak ciąży - proszę o interpretacje wyników badań

/dl ( 100 mg/dl) TSH 2,020 IU/ml (0,270-4,200) TESTOSTERON 1,66 NG/ML (0,09-1,3 ng/ml) Wynik badania HSG (badanie drożności jajowodów)lewy jajowód zakontrastowany na całej długości, kontrast przedostał się szybko do jamy otrzewnowej; prawy jajowód zakontrastował się z opóźnieniem (objawy

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

proszę o interpretację wyników FSH,LH,Testosteron

Bardzo proszę o interpretację wyników mojego synka (2 lata). W tym tygodniu byliśmy na zalecanej wizycie u endokrynologa - pediatra skierował nas na kontrolę w kierunku zbyt małej moszny i podejrzenia wedrującego jąderka. Pani Endokrynolog zleciła badania : FSH, LH, Testosteronu i AMH !!!( w

Wyniki progesteronu testosteronu prolaktyny

Mam wyniki testosteronu, progesteronu i prolaktyny: Badania robiłam w 21 dc lub 25, a dlatego lub bo miałam plamienie. Jak z plamieniem liczac to byl 25 dc jezeli od dnia normalnego okresu to 21 dc. Progesteron - 0,44 ng/ml f. pecherzykowa 0,2 - 1,5 f. owulacyjna 0,8 - 3,0 f. lutealna 1

Re: Wyniki progesteronu testosteronu prolaktyny

No progesteron jest taki jak w fazie folikularnej, czyli nie bylo owulacji. Na prl w tych jednostkach sie nie znam, ale wyglada ok, tak samo testosteron. -- synek Krzyś (ur. 13.04.2010 r.)

Re: Wyniki progesteronu testosteronu prolaktyny

Hm.... troche sie martwie tym progesteronem tym bardziej ze bylam w ciazy i mialam puste jajo plodowe...

Testosteron! !! Pomocy

Witam Dziewczyny. Odebrałam właśnie wynik testosteronu 0,86 norma 0,14-0,76 Czy powinnam się już martwić Proszę o pomoc.

Re: Wyniki progesteronu testosteronu prolaktyny

Nie, nie badałam tych hormonów.. ale zawsze moge to zrobic, bo wlasnie jestem przed okresem.. Bylam u ginekologa i przepisal mi luteine od 19 do 30 dnia cyklu.

Re: Wyniki progesteronu testosteronu prolaktyny

U Ciebie problem wyglada po prostu na brak owulacji, progesteron wskazuje tylko, ze jeszcze jej nie bylo. Wazny jest poziom progesteronu dopiero w 7 dniu po owulacji - wtedy pokazuje jak pracuje cialko zolte, ktore utrzymuje ciaze. Poki co musialabys sie przyjrzec przyczynie braku owulacji, a badala

Re: FT3&FT4

A robiłaś może inne wyniki? Np. 25 OH wit. D3 Testosteron, ferratyne? To też ważne bo przy niedoczynności zazwyczaj są braki.

Re: Testosteron! !! Pomocy

Karolino z innych Twoich wpisów: ... Odebrałam wynik testosteronu. 0,86 ng/ml norma 0,14-0,76 Atg 487,2 IU/ml norma do 110 Atpo 266,5 IU/ml norma 0,0 - 35,0 Czy wyniki testosteronu powinny mnie martwić? Bo przeciw ciała wskazują na hashimoto? Dziękuję za odpowiedź ... Czy jesteś leczona na

Re: Ostre przypadki pedofilii a homoseksualizm

Ledo, wyniki najnowszych badań pozwalają przypuszczać, iż wpływ na orientację seksualną ma ekspozycja na hormony w życiu wewnątrzłonowym, głównie testosteron i hormony stresu. Nie pisz następnym razem bzdur o zwyrodnieniu moralnym, chyba, że Twoim własnym.

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!