Wszystko o:

silna nerwica objawy

NERWICA WEGETATYWNA - lęk wędrujący po ciele

NERWICA WEGETATYWNA - lęk wędrujący po ciele

, jeśli nie chorobę ciała? Nerwica wegetatywna - czym jest i jakie daje objawy? "Zaburzenia psychosomatyczne w swoim przebiegu wyglądają jak choroba somatyczna, ale często okazuje się, że jesteśmy zdrowi fizycznie lub nasilenie dolegliwości, które odczuwamy jest nieproporcjonalne do stwierdzonej prze

Nerwica - gdy lęk przejmuje kontrolę nad życiem

Nerwica - gdy lęk przejmuje kontrolę nad życiem

cierpiące na choroby psychiczne z reguły nie zauważają w swoim zachowaniu nic podejrzanego. Niezależnie od objawów, myślą: "Tak po prostu mam. Wszystko jest w porządku" - wyjaśnia. "Warto podkreślić, że nerwica to nie choroba psychiczna, tylko zaburzenie, które się leczy. Dla wielu osób taka

NERWICA NATRĘCTW - na kołowrotku obsesji i kompulsji

NERWICA NATRĘCTW - na kołowrotku obsesji i kompulsji

także powodować cierpienie, dyskomfort oraz utrzymywać się stale przez jakiś czas. Przy nerwicy natręctw natrętne myśli (obsesje) lub zachowania (kompulsje) lub i jedne i drugie utrzymują się w miarę stale co najmniej 2 tygodnie. Objawy uniemożliwiają wykonywanie innych czynności, utrudniają

Zaburzenia adaptacyjne - gdy trudno się przystosować do zmieniającego się świata

Zaburzenia adaptacyjne - gdy trudno się przystosować do zmieniającego się świata

psychoterapii - jak wybrać i czego się spodziewać?), czasami wspierana farmakoterapią. "Warto przestrzec, żeby nie polegać tylko na farmakoterapii. Farmakoterapia może być wspomagająca, żeby zdjąć z człowieka uciążliwe objawy, jeśli są silne i bardzo dezorganizują zachowanie. Na zasadzie, że być może jeśli

6 dolegliwości i problemów ze zdrowiem, o których wstydzimy się mówić nawet lekarzowi

6 dolegliwości i problemów ze zdrowiem, o których wstydzimy się mówić nawet lekarzowi

węzłów chłonnych, nie można wykluczyć białaczki, chłoniaka czy ziarnicy. Czytaj: powiększone węzły chłonne - co robić? Otyłość, nerwica, nadczynność tarczycy - to kolejne problemy ze zdrowiem, którym towarzyszy nadprodukcja potu. Nie chcemy cię straszyć, jednak pamiętaj, że banalny objaw bywa sygnałem

4 oznaki, że jesteś zestresowany. Co mówi ci organizm i czy warto to ignorować?

4 oznaki, że jesteś zestresowany. Co mówi ci organizm i czy warto to ignorować?

. Stwierdza je zazwyczaj stomatolog, obserwując nadmiernie starte szkliwo. Przyczynić do tego stanu może się zaciskanie szczęk spowodowane stresem. Objawy nerwicy w ciele: bóle bez przyczyny medycznej W przypadku stałego utrzymywania się niektórych emocji, zwłaszcza lęku, mogą pojawiać się somatyczne objawy

Borderline, osobowość naszych czasów. Każdy tego trochę ma

Borderline, osobowość naszych czasów. Każdy tego trochę ma

psychicznym i nerwicą, a objawy, z powodu których cierpiały, Stern opisał jako "psychiczne krwawienie - paraliż w obliczu kryzysu". Osoby zgłaszające się po pomoc prezentowały objawy charakterystyczne zarówno dla zaburzeń lękowych (dawniej zaburzeń neurotycznych), nerwicowych, jak i zaburzeń

Borderline, czyli życie na pograniczu

Borderline, czyli życie na pograniczu

przez bliską osobę. Według danych z badań, od 3 do 9% osób dotkniętych tym zaburzeniem kończy swoje życie samobójstwem. Zaburzenia współwystępujące Ludziom z tym typem osobowości zdarzają się także krótkotrwałe epizody utraty kontaktu z rzeczywistością. Występują u nich wówczas objawy zbliżone do

Udar mózgu - jak rozpoznać i pomagać?

Udar mózgu - jak rozpoznać i pomagać?

zaburzeniem świadomości. W niektórych przypadkach (około 5 proc. udarów) oprócz w/w objawów pojawia się gwałtowny, bardzo silny ból głowy oraz sztywność karku i objawy wegetatywne. Może nastąpić zgon. Objawy te świadczą o krwotoku podpajęczynówkowym. Najwięcej, ponad 80 proc. wszystkich udarów, stanowi udar

Krępujące gazy - strażnicy zdrowia

Krępujące gazy - strażnicy zdrowia

Chociaż nie lubimy słowa "pierdzenie", to właśnie ono jest wyjątkowo często wyszukiwane w internecie. Jelitowe gazy nieraz budzą silne emocje. Ludzki organizm produkuje dziennie od 180 do 720 g gazu i musi on znaleźć ujście. Fizjologia ma swoje prawa. Podane liczby pokazują wyraźnie, że

Objawy po nerwicy

Zacznę od tego, że leczyłam się już na nerwicę lękową. Następny etap mojej choroby: z powodu silnego stresu w pracy znalazłam się w szpitalu. Zrobiono mi koronografię, wykryto kardiomiopatię. Ostatnimi czasy ciągle drętwiały mi nogi podczas spania. Objaw ten ustąpił . Teraz mam problem z dłonią

Nerwica?

przyjechało pogotowie. EKG nic nie wykazało oraz krew i mocz tez nic. Dodam ze dwa lata temu miałam robione ECHO SERCA i tez wszystko było w porządku. Co to może być?? Powiem jeszcze ze jestem bardzo nerwowa (moja mama miała nerwice leczyła się ponad 2 lata). Czy to mogą być właśnie objawy nerwicy

Nerwica

spodziewałam się, że ze mną jest coś nie tak. Dopiero jak wyjechałam do pracy za granice... mieszkanie w hotelu, rozłąka, samotność tak nasiliły objawy, że już mi zaczynają przeszkadzać... chciałabym wiedzieć też jak mam rozmawiać z lekarzem polskiego NFZ żeby mnie potraktował poważnie i nie odesłał z kwitkiem.

Nerwica a objawy neurologiczne

Lekarze mówią, że mam nerwice. Oprócz tego choruje na żołądek, mam przewlekłe zapalenie z refluksem żółciowym lecz moje objawy mnie niepokoją. Mam zmęczone nogi to tego stopnia, że nieraz sztywnieją, bóle mięśniowe, drętwienia mięśni, nie czuje za bardzo rąk, mimowolne drganie mięśnia w

Radzenie sobie z objawami nerwicy

Jak sobie radzić z nerwicą lękową, a raczej jej objawami tj. ból klatki piersiowej i mięśni pleców, problemy z oddychaniem (zwłaszcza przy astmie) oraz z problemami jelitowymi?

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

Silny stres - jak dac sobie rade?

Jak przy sinej nerwicy dawac sobie rady w sytuacji silnego stresu? Nie umie tego opanowac! Niby ogolnie juz jest dobrze i gdy sie cos stanie np: choroba ciezka bliskiej osoby lub smierc kogos z rodziny to wszystkie objawy nerwicy + ataki paniki nagle wracaja. Jak tlumaczyc sobie w takich sytuacjach?

Re: Czy związałybyście się z niepijącym alkoholik

Żołnierz zawodowy - mogłabym się z takim związać, acz niechętnie. Były żołnierz - czemu nie, jeśli nie zdradzałby objawów silnej nerwicy itp. Ale niepijący alkoholik to już zupełnie co innego. Mogłabym się z takim spotykać np. jako rozwódka z dorosłym dzieckiem, ot taka luźna znajomość. Jednak

Od sp9tcu

Silna nerwica wegetatywna czyli na tle nerwowym leczenie u psychiatry leki na żoładek tylko łagodzą objawy a nie leczą popracuj nad perspartyką jelit na pewno to nie grzybica

Re: nerwica natręctw - duży problem, błagam o pom

Witam, przyczyny zachowania Pani partnera mogą być różne. Uporczywie powracające wątpliwości i rozważania są objawem charakterystycznym dla nerwicy natręctw. Mogą to być właśnie wątpliwości na temat najistotniejszych kwestii i spraw budzących silne emocje, np. dotyczących relacji z ludźmi i uczuć

Re: ból szczęki i mięśni szyi

Witam. W nerwicy i depresji można mieć bóle w każdej lokalizacji, także bóle szyi i szczęki. Bóle często mają charakter napięciowy -wynikają z napięcia mięśni w danej okolicy, spowodowanego stresem, złym samopoczuciem. Metodą z wyboru w leczeniu nerwicy jest psychoterapia, jednak jak wiadomo na

Re: po wizycie

20 lipca poniosłam dawkę Letroxu z 62,5 na 75. Od jakiś 2-3 tygodni znowu mam objawy nadczynności. (albo nerwicy lękowej? - chodzę na terapie pod tym kątem). Takie objawy miewam okresowo. budzenie się w nocy z uczuciem gorąca, paniki, gonitwy myśli, bezsenność częste wybuchy gorąca w ciągu dnia

Epoka przed psychologiczna w Polsce

Zauważył to już Zygmunt Freud na przykładzie współczesnych mu Niemiec. Jest to kraj o tyle szczególny, że zamieszkują go zarówno katolicy, jak i protestanci. I jakimś dziwnym trafem na nerwice cierpieli głównie chrześcijanie rzymskiego obrządku. Dlaczego? Tu odpowiedź jest bardzo silnie związana z

Re: Krew i śluz w kale + stres

To znaczy nikt ci nie da 100 % gwarancji co to jest piszę bo to najczeste objawy nerwicy ja mam tak 2 razy w roku przez około miesiac objawy są takie 1- wypróznienia najczęściej co 5 dni w formie wielkiego przelaksowania Wszystko trwa koło godziny najpierw potworny ból jelit

Re: Czy to hashi...? - przepraszam, długie

Mam nowe wyniki: TSH 2,57 (0,27-4,20) FT3 2,96 ( 2,57- 4,43) - 21 % FT4 1,39 (0,93-1,70) - 60% Dziwne lecze się od listopada 2014 r w lutym kiedy się czułam beznadziejnie miałam: TSH- 1,56 FT3 - 3,13 - 30% FT4 - 1,39 - 74% teraz wydaje się ze wyniki sa coraz gorsze. Z objawów poprawiła sie skóra

Na nerwice można zachorować na długo po porodzie..

. Więc zaburzenia wróciły z gorszym skutkiem, bo pojawiły się silne duszności. Kilka razy wylądowałam na pogotowiu, lekarzy przez te 3 lata to chyba z każdej specjalizacji odwiedziłam..bo nie dopuszczałam do siebie, że to może być ta nieszczęsna "nerwica". Muszę przyznać, że od 1,5 roku mam spokój, od 1