Wszystko o:

psa wyniki norma

Badania dla dojrzałych

Badania dla dojrzałych

; Zawartość hemoglobiny MCH Norma - 27-34 pg  MCHC Norma - 32-36 g/dL  Gdy powyższe wyniki są nieprawidłowe, może to świadczyć o anemii (niedokrwistości), zwiększonym wytwarzaniu krwinek w szpiku kostnym, odwodnieniu.  WBC - krwinki białe, czyli leukocyty. Bronią nasz

Urolog: prostata* nie decyduje o naszym życiu seksualnym i nie leczą jej ziółka! [WYWIAD]

Urolog: prostata* nie decyduje o naszym życiu seksualnym i nie leczą jej ziółka! [WYWIAD]

nieprawidłowy wynik PSA. Badanie przezodbytnicze jest bezcenne przed planowaną biopsją. Pokazuje miejsca o zmienionej echogeniczności, a to pomaga biopsję właściwie ukierunkować - lekarz wie, skąd powinien pobrać dodatkowy wycinek. USG "nieinwazyjne", badanie krwi i moczu - to nie wygląda źle. W jakim

Pamiętaj o badaniach, czyli jak uprzedzić chorobę

spożywać bardzo tłustych potraw, co może zafałszować wyniki badań. Cholesterol całkowity Norma - poniżej 200 mg/dl Trójglicerydy Norma - poniżej 150 mg/dl (1,7 mmol/l) Cholesterol LDL - tzw. zły cholesterol Norma - poniżej 100 mg/dl (2,6 mmol/l) Cholesterol HDL - dobry cholesterol Norma Kobiety - powyżej

Tajemnice leworęcznych

Tajemnice leworęcznych

Leworęczność była powodem stygmatyzacji, podobnie jak kolor skóry czy odbiegająca od normy orientacja seksualna. Do lat 60. XX w. powszechnie akceptowane było przestawianie dzieci leworęcznych na pisanie prawą ręką. Do dziś lewa ręka uważana jest w niektórych kulturach za nieczystą. W różnych

Polka na badaniach

Polka na badaniach

). Ostateczny wynik oznaczony jako BMD (od ang. bone mass density) jest w normie, jeśli mieści się w przedziale +/-1. Wartość od -1 do -2,5 wskazuje na osteopenię (stan zagrażający), poniżej -2,5 - osteoporozę. Pomocniczo wykonuje się też badania biochemiczne: poziom wapnia we krwi (norma to 2-2,5 mmol/litr

Penis - jak to działa?

Penis - jak to działa?

Dołącz do nas na Facebooku! Co dziesiąty europejski posiadacz penisa wierzy, że jego prącie ma w środku niewielką kość. Mit wziął się zapewne stąd, że tak zostały "wzbogacone" przez naturę członki wielu zwierząt, w tym nietoperzy, psów, czy królików. Faktem jest również, iż u bardzo

Nowotwory - profilaktyka i wczesne wykrywanie

Nowotwory - profilaktyka i wczesne wykrywanie

farmakologiczne natomiast może okazać się niewystarczające, ponieważ dawki niezbędne do zniszczenia wszystkich komórek nowotworowych są zbyt toksyczne, w dodatku komórki w wyniku mutacji drugorzędowych tworzą ogniska choroby odporne na działanie leków. Z tych względów systemy opieki zdrowotnej na całym świecie od

Hejże na badania

Hejże na badania

USG prostaty: ok. 80-90 zł. Test na poziom PSA - dwadzieścia kilka złotych. Co można zbadać samemu Lekarze zachęcają, byśmy również sami czy też nasi partnerzy przeprowadzali proste badania diagnostyczne. Jak pokazały wyniki wielu badań naukowych, w ogromnej liczbie przypadków to np. mąż czy żona

Antyrakowy dekalog Krzysztofa Krauzego

Antyrakowy dekalog Krzysztofa Krauzego

wyścigami na trzypasmówce do Gdańska, jeśli w twojej rodzinie były przypadki raka - zbadaj się. Badanie PSA, którego podwyższony poziom sygnalizuje raka prostaty, kosztuje w prywatnej klinice 70 zł. Warto, wierz mi, ja zbadałem się za późno. Nie z oszczędności. Po prostu trudno uwierzyć, że przyplącze ci

Wyniki TSH ponad normę

Mam 17 lat i niedoczynność tarczycy. Przeszłam już dwie operacje tarczycy. Jedną w wieku 10 lat a drugą rok temu. Ostatnio robiłam badania TSH i wyszło mi, że mam 4,950 a norma mieści się w zakresie 0,270 a 4,200. Biorę codziennie na czczo Eutyrox N75. Czy to źle, że mam taki wynik? I co może to

Wyniki TSH, FT3, FT4 - w normie?

/dlPrzedstawione wyniki są prawidłowe. Odczuwane dolegliwości nie są związane z chorobami tarczycy.

Wynik TSH

Dzisiaj odebrałam wynik TSH : 2,840 ( norma 0,280 - 4,300 ) Czy jestem chora na tarczycę ?Wynik TSH jest w normie. Na tej podstawie można stwierdzić, że nie ma Pani zaburzeń czynności tarczycy w postaci nadczynności lub niedoczynności.

Wyniki TSH

Proszę o pomoc w rozszyfrowaniu moich wyników TSH , badania te wykonałam kontrolnie po 1,5 roku. Zażywam euthyrox 100 i 125 i jeszcze podejrzewam ze jestem w ciąży. Wyniki 3.49 uIU/ml (0,27-4.2 ).Każda kobieta z niedoczynnością tarczycy powinna zgłosić ten fakt lekarzowi prowadzącemu zazwyczaj

Wynik neutrofilów

Mam 16 lat. Tydzień temu poszłam zrobić podstawowe badania. Zaniepokoił mnie wynik neutrofili: W procentach mam ich 70,2 . Jest napisane, że norma to 60,0%. Co to oznacza? Czy taki wynik może oznaczać jakąś chorobę? Podam wszystkie wyniki, które otrzymałam: leukocyty - 6,1, erytrocyty - 5,0

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj ekspertów

Re: Tajemnicza choroba?

pies_z_laki_2 czy na podstawie podstawowych wyników można coś wyniowskoać ? nie konsultowałem ale są chyba bardzo dobre,tyle że ja od końca maja biorę kilkanaście tabletek z suplementami/dzień, minus blisko dolnej normy , -- poniżej OB - 7 1-10 wbc 5,92 4-11 hgb 14,7 14-18 - hct 42,2 40

Re: Czym karmicie swoje psy/koty? Jak często jada

Kupuję tanią karmę i puszki w markecie. Pies zdrowy, wiem bo miał robione badanie krwi, wyniki w normie, sierść gładka i lśniąca. Jestem zdania, że jeśli producenci są w stanie oszukiwać ludzi na jedzeniu to na 100 % oszukują na karmie a płaci się po prostu za firmę.

Re: czy robić operację ?

Pies_z_laki_2 - w czasie ciąży obniżyło mi się tsh i ft4 - niestety nie wiem co było pierwsze - czy tsh czy ft4. Po ciąży hormonalnie wróciło do normy. Magnez biorę już od dłuższego czasu. W przyszłym tygodniu idę z wynikami biopsji do mojego endokrynologa i zobaczymy co mi powie - czy będzie

Re: pytanie o dawkę Letrox-u

witam, wracam do tematu dawki Letroxu. pies_z_laki_2 Pomocy! Zwiększyłam dawkę do 50 mg, wczoraj zrobiłam wyniki na czczo (po około 3 tyg brania 50mg) i bez łykania Letrox-u, oto one: TSH 3,647 (a było już 2,0 - wróciłam do punktu wyjścia :() ft3 5,18 (3,5-6,5) 56% ft4 19,81 (11,5-22,7) 74

Re: Hashimoto, cukrzyca, efekt chlamydia trachoma

pies_z_laki_2 napisała: > * Lyme arthritis - czy u Ciebie podejrzewano reumatoidalne zapalenie stawów zanim rozpoznano Lyme ? > Jeszcze jedno - o co chodzi z tą cukrzycą? Masz cukrzycę? Tytuł dałam w formie pytania, bo coś mi nie gra w wynikach, w sensie takim, że skoro jestem na

Re: Moje wyniki tarczycy

Mialam objawy niedoczynnosci tarczycy. Dostalam tyroksyne 50. Ale nie rozumiem, bo przeciez wyniki sa w normie...... Czy choruje na cos? Od lutego nie moge wyjsc z przeziebienia a tu juz czerwiec. Alina pies_z_laki_2 napisała: > Alina, czy chorujesz na coś? Leczysz się czymś? Coś

Re: wynik IgE

Witajcie. Mam już częśc wyników. Prosiłabym o jakieś rady, odnośnie np. ewentualnych reakcji krzyżowych. Helicobacter 0,67 ; norma do 0,99 Panel mleko,kazeina, afla-laktoalbumina,beta laktoglobulina, białko jajka kurzego-klasa 6 mąka mix (żyto , pszenica , jęczmięń, owies) klasa 4 żółtko, orzech

Re: biore euthyrox

pies_z_laki_2 napisała: > Podaj nam wyniki razem z normami, a nie gołe, bo inaczej trudno je zinterpretow > ać. > czy ty sie znasz? wydaje mi sie ze nie. Normy sa te same dla TSH, przynajmniej nigdy nie słyszałam żeby normy były rózne.

Słuchawki w uszach

bieganiu mam problem - bo np. nie słyszę, że za mną idą dziki, a dziki to raczej norma na moim osiedlu. A tak lubię się odizolować od świata słuchawkami... -- On nie jest winny, on jest inny W 1882 roku odbył się w Warszawie spis powszechny. Wyniki pokazały, że blisko połowa mieszkańców to ludność

Re: prośba o interpretacje,bo nie wiem co o tym m

mówię? Oraz jeśli wyszłoby coś odbiegającego od normy to czy z tym ewentualnie mogę iśc do rodzinnej,bo w sumie do kolejnego endo to pewnie w tym roku się już nie załapie i czy te witaminy które wymieniła pies z laki to czy najlepiej jak kupie po badaniach,żeby nie zaburzyły wyników? I przepraszam

Rasy psa

Rasy psa – dawniej rasy (w znaczeniu zootechnicznym) zwierząt z gatunku psa domowego (Canis familiaris) wyselekcjonowana głównie pod kątem wartości użytkowej, a współcześnie grupy psów uznanych przez organizację kynologiczną za spełniającą wymogi ustalonego przez nią wzorca rasy

Akita (rasa psa)

Akita (jap. ??? – akita inu; z jap. inu – pies) – rasa psa zaliczana do grupy szpiców i psów pierwotnych, wyhodowana w Japonii, pierwotnie do walk psów, później użytkowana również do polowań. Współcześnie pełni funkcje psa stróżująco-obronnego oraz psa-towarzysza

Lata Brandisová

w Pardubicach miała poważny wypadek, po którym tydzień leżała nieprzytomna. Wyniki w Wielkiej Pardubickiej 1927 (Nevěsta) - 5 1930 (Norbert) - 4 1931 (Norbert) - 3 1933 (Norma) - 3 1934 (Norma) - 5 - po upadku 1937 (Norma) - 1 1946 (Nurmi) - nie ukończyła 1947 (Otello) - nie ukończyła 1949 (Nina

Twierdzenie o małym wzmocnieniu

nawiększej wartości osobliwej transmitancji po wszystkich częstotliwościach. Także każda wyprowadzona norma daje takie same wyniki).Dowód tego twierdzenia podał George Zames w 1966 roku. Twierdzenie to można traktować jako uogólnienie kryterium Nyquista dla wielowymiarowych, stacjonarnych układów

Łagodny rozrost gruczołu krokowego

. Leczenie obserwacja (ang. watchful waiting) u osób bez mocno wyrażonych objawów oraz przy braku ryzyka rozwoju raka gruczołu krokowego obowiązuje obserwacja urologiczna z wykonywaniem powyższych badań i dodatkowo oznaczanie: PSA (ang. Prostatic Specific Antigen)) - Norma do 4 ng/ml i w przypadku

Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.
Zasady zachowania poufności. O Wikipedii. Korzystasz z Wikipedii tylko na własną odpowiedzialność. Materiał pochodzący z Wikipedii został zmodyfikowany poprzez ograniczenie liczby przypisów. Wikipedia® is a registered tradmark of the Wikimedia Foundation.

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!