Wszystko o:

psa całkowite norma

Sezonowe wypadanie włosów

Sezonowe wypadanie włosów

. Znane są przypadki całkowitej utraty włosów u ludzi, którzy korzystali z krioterapii lub długo przebywali na mrozie bez nakrycia głowy. Dlatego zimą koniecznie trzeba chronić włosy odpowiednim nakryciem głowy. Czapka nie może być zbyt obcisła - wtedy zaburza mikrokrążenie w skórze głowy, włosy otrzymują

Badania dla dojrzałych

Badania dla dojrzałych

łącznej, tzw. kolagenozy, choroby nerek, ciąża, choroby nowotworowe.  Poniżej normy - choroby wątroby, ciężkie zakażenia po zabiegach operacyjnych.  Badania białek Białko całkowite Norma - 6-8 g/dl Albuminy Norma - 55-69 proc. (4,3-5,1 g/dl) Globuliny alfa1 Norma - 1,6-2,9 proc

Urolog: prostata* nie decyduje o naszym życiu seksualnym i nie leczą jej ziółka! [WYWIAD]

Urolog: prostata* nie decyduje o naszym życiu seksualnym i nie leczą jej ziółka! [WYWIAD]

przezodbytnicze USG, nie jest podstawowym badaniem obrazowym z wyboru. W celu oceny gruczołu krokowego należy wykonać przede wszystkim badanie krwi i sprawdzić poziom PSA (swoisty antygen sterczowy) oraz badanie USG układu moczowego z oceną zalegania moczu w pęcherzu po mikcji, czyli po opróżnieniu pęcherza

Przenoszenie chorób przez zwierzęta domowe

Przenoszenie chorób przez zwierzęta domowe

przypadku gatunków chronionych jest zabronione przez prawo, dodatkowo jest odradzane ze względu na sposób przeprowadzania tam kontroli weterynaryjnych, które nie zawsze spełniają odpowiednie normy. W stosunku do najczęściej trzymanych w domu gatunków zwierząt, czyli psa i kota, najważniejsze są dwie niżej

Pamiętaj o badaniach, czyli jak uprzedzić chorobę

spożywać bardzo tłustych potraw, co może zafałszować wyniki badań. Cholesterol całkowity Norma - poniżej 200 mg/dl Trójglicerydy Norma - poniżej 150 mg/dl (1,7 mmol/l) Cholesterol LDL - tzw. zły cholesterol Norma - poniżej 100 mg/dl (2,6 mmol/l) Cholesterol HDL - dobry cholesterol Norma Kobiety - powyżej

Polka na badaniach

Polka na badaniach

i asparaginianowa. Norma - poniżej 40 IU/l Powyżej normy - uszkodzenie wątroby przez np. wirusy, leki, alkohol, toksyny, zapalenie dróg żółciowych, uszkodzenie mięśni, np. na skutek stanu zapalnego lub działania niektórych leków. Bilirubina Norma -0,2-1,0 mg/dl (3,4-17 umol/l) Powyżej normy

Nowotwory - profilaktyka i wczesne wykrywanie

Nowotwory - profilaktyka i wczesne wykrywanie

, a niekiedy nawet całkowite zatrzymanie rozwoju choroby. Zachowania te mogą dotyczyć stylu życia (odżywianie, aktywność fizyczna, stosowanie substancji, takich jak narkotyki czy alkohol, palenie tytoniu itp.) lub obejmować działania lekarza, takie jak zabieg chirurgiczny lub szczepienie. W przypadku

Antyrakowy dekalog Krzysztofa Krauzego

Antyrakowy dekalog Krzysztofa Krauzego

wyścigami na trzypasmówce do Gdańska, jeśli w twojej rodzinie były przypadki raka - zbadaj się. Badanie PSA, którego podwyższony poziom sygnalizuje raka prostaty, kosztuje w prywatnej klinice 70 zł. Warto, wierz mi, ja zbadałem się za późno. Nie z oszczędności. Po prostu trudno uwierzyć, że przyplącze ci

Zbyt niski cholesterol całkowity?

Mam za mały cholesterol całkowity tylko 120. Jak mogę go podwyższyć? co to oznacza? Mam 56lat i jestem po operacji niedoczynność tarczycy. Mam bóle głowy i drżenie rąk. Byłem u lekarza, ale nie dała mi wyraźnej odpowiedzi co mam robić. Proszę o podpowiedź.Jest to niskie stężenie jednak w granicach

Niski poziom cholesterolu całkowitego

Ostatnio miałam zlecone badanie krwi, mam 29 lat, jestem osobą o normalnej budowie ciała i nigdy się nie odchudzałam. To co mnie zaniepokoiło, to obniżony poziom cholesterolu całkowitego, gdyż przy normie od 150 mój wynik to 134. Co może by przyczyną takiego stanu? Dodam, że odżywiam się raczej

Cholesterol - jak to z nim jest?

Jestem osobą dość szczupłą, staram się zdrowo odżywiać, w wolnych chwilach uprawiam sport,jednak zrobiłam sobie ostatnio badania, z których wynika , że mój cholesterol całkowity wynosi 6,44 mmol/l(norma do 5,2) HDL 2,16(norma 1,04-1,55) LDL 3,58(norma do 3,40) oraz trójglicerydy 1,55 (norma 0,4-1,7

Interpretacja morfologii

Zrobiłem sobie podstawowe badania ogólne. Wszystko jest ok., morfologia prawie w normie tylko eozynofile są ponad normę 0,52 tys/?l (0.02tys/?l ponad normę), 6,9 %(1.9% ponad normę), OB, ALT, Glukoza, TSH, w normie. Cholesterol całkowity 2,94 mmol/l (0.96 mmol/l poniżej normy), mocznik 2.0mmol/l

Dolegliwości brzucha

dolegliwości pozostają i co gorsza nasilają się. Nasila się wspomniane wypychanie brzucha; jest on jakiś ciężki. Morfologia i mocz w normie. PSA 1.9, amylaza trzustkowa 116 w normie do 100. Jelito grube w obrazie kolonoskopijnym jest pogrubione. Pojedynczy polip, którego nie usunięto, bo podobno zbyt mały

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

Re: Tajemnicza choroba?

pies_z_laki_2 czy na podstawie podstawowych wyników można coś wyniowskoać ? nie konsultowałem ale są chyba bardzo dobre,tyle że ja od końca maja biorę kilkanaście tabletek z suplementami/dzień, minus blisko dolnej normy , -- poniżej OB - 7 1-10 wbc 5,92 4-11 hgb 14,7 14-18 - hct 42,2 40

Re: Etyka poselska

pies z kulawą nogą by na nich nie zagłosował. U nas wszelkie rotacje są normą. Nie jestem pewna, czy przypadkiem Czarnecki nie jest mistrzem w ilości zmian barw partyjnych, ale w każdej formacji takich 'rozdartych' nie brakuje.

Re: Mieszkanki domów - macie cicho?

mieszkam w bloku. Naliczyłam, że nabliższym sąsiedztwie mam jakieś 200 sąsiadów, z 3 okolicznych bloków, umiejscowionych w odległości "słyszalnej", czyli wg najmniejszych dopuszczalnych norm. Wśród "moich" blokow są te z ogrodkami na parterze, gdzie sąsiadom wydaje się, że

Re: sposób na atak psa

ksionzka napisał(a): > Tak a taka sytuacja, jak wściekły pies atakuje dziecko i jego opiekuna OMG - piszesz tak, jakby normą było, że na ulicach, we wsiach, wszędzie czają się wściekłe, krwiożercze psy i tylko czekają by każdemu przechodniowi odgryźć dupę. I koniecznie trzeba chodzić z gazem

AZS u 6-miesięcznego dziecka. Dużo pytań :(

: maści robione jedna z hydrokortyzonem druga witaminowa ale bez cholesterolu, hydraksyzyna, fenistil, emolienty Sterydy użyte były myśle, ze 5-7 razy, bo się bałam. Badania krwi: IgE całkowite 3,81 (norma do 29) Morf rozmaz: grsnulocyty kwasochlonne 6% ( norma 5) Morf: Limfocyty podwyższone 8,52 tys

Re: Alergicy i migrenicy

; wywolywaczy swoich dolegliwosci. Nieszczęscie tych ludzi polega głownie Damo na tym, że cierpią oni z powodu zachowań i sytuacji, które są całkowicie normalne i w normie zarówno społecznej, jak i prawnej. > > Z tym ze, jest zrozumiale samo przez sie iz choroba nie jest ani z ich wybor > u, >

Re: krzysztofie!

Na to właśnie czekałem, pokazuje się poziom obrońców czworonogów. Gdy brak wam argumentów to zaczynacie obrażać, wytykać potknięcia literowe. Bardzo merytoryczne. Utwierdza to w przekonaniu, że mamy całkowitą rację domagając się cywilizowanych norm współżycia międzyludzkiego. Pies w mieście jest

e-kasiu...

Dziękuję za odzew. E-Kasiu, zaciekawiłaś mnie tym IgE... W szpitalu twierdzili, że wyniki w normie. Sprawdziłam dokładnie i mam tak: - IgE całkowite: 25,7 (<29,0) - tu trochę pokręciłam, ale wg kartki nadal norma - IP8 Panel inhalac. 8: <0,10 (zakres ref. 0,00-0,30) -tu było

Re: Krzysztof Piesiewicz uniewinniony!!!

przystało, jest ci całkowicie obojętne, czy ktos ma złamane życie. Natomiast byłoby dla ciebie źródłem dodatkowej satysfakcji, gdyby b. senator został skazany, nawet jeśli to, co zarejstrowano, w celu wykorzystania w ramach szantazu, nie było zabronione prawem. > > Jeśli uważasz, że żal mi

TVP Kultura "Poza szatanem" parę słów w a'proposie

kijów pasterskich i szat powłóczystych ani brody świątobliwego mędrca. ganz normal jegomość, całkowicie współczesny. proszony jest o pomoc w róznych sprawach. nigdy nie odmawia. w zamian jest dożywiany przez mieszkańców, ktorym wyświadczył przysługę. jego przyjaciółką jest dziewczyna z tej

Reakcja "szczekającego psa"

Reakcja szczekającego psa – reakcja chemiczna między dwusiarczkiem węgla (CS2) i tlenkiem azotu(II) (NO) lub podtlenkiem azotu (N2O). Reakcja zawdzięcza swoją nazwę temu, że przeprowadzona w odpowiednich warunkach generuje dźwięk podobny do szczekania psaG. Fowles, Lecture Experiments in

Swobodne uznanie

o zasady słuszności, sprawiedliwości, etyki, wymogi polityki państwa, itd. Swobodne uznanie zapewnia elastyczność stosowania prawa, zwłaszcza w sytuacjach, gdy trudno uprzednio przewidzieć wszelkie okoliczności sprawy.Najczęściej norma prawna zawierająca swobodne uznanie ma następujący kształt: "Jeżeli X

Diane Modahl

czynu oświadczając, że jest niewinna i nigdy nie brała niedozwolonych substancjiBBC ON THIS DAY | 15 | 1994: Modahl banned for drug taking.W 1995 roku Brytyjska Federacja Lekkoatletyczna zniosła zakaz po wątpliwościach, jakie padły na badania medyczne, ale całkowite oczyszczenie jej imienia z zarzutów

Liczby p-adyczne

\mathbb{N}} reprezentującym \alpha jest ciąg sum częściowych tego szeregu. Z tak określonym dodawaniem i mnożeniem liczby p-adyczne tworzą ciało. Zwykłe liczby wymierne, to te liczby p-adyczne, których rozwinięcie w szereg jest okresowe od pewnego miejsca (np. skończone).Norma p-adyczna przedłuża

Autoimmunologiczne zapalenie wątroby

ani innych zmian typowych dla określonych jednostek chorobowych cechy laboratoryjne ALT, AST wzrost wzrost ALP norma lub wzrost norma lub wzrost miedź i ceruloplazmina w surowicy norma dopuszczalny wzrost żelazo i ferrytyna w surowicy norma dopuszczalny wzrost ?1-antytrypsyna norma dopuszczalny częściowy

Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.
Zasady zachowania poufności. O Wikipedii. Korzystasz z Wikipedii tylko na własną odpowiedzialność. Materiał pochodzący z Wikipedii został zmodyfikowany poprzez ograniczenie liczby przypisów. Wikipedia® is a registered tradmark of the Wikimedia Foundation.

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!