Wszystko o:

poziom cholesterolu 220

Masło czy margaryna? Odwieczny dylemat coraz bliższy rozstrzygnięcia

Masło czy margaryna? Odwieczny dylemat coraz bliższy rozstrzygnięcia

warzyw, unikających tłustych mięs i wędlin, a przede wszystkim zdrowych, 2 łyżeczki masła nie powinny zaszkodzić. Pozostali lepiej niech nie smarują nim grubo pieczywa. Jeśli jednak masz podwyższony poziom cholesterolu we krwi, masz problemy z układem krążenia (w tym nadciśnienie), miażdżycę, lepiej o

Rusz się dla serca!

Rusz się dla serca!

zdiagnozowano jako niebezpieczny. Poza tym spada poziom tak zwanego "złego" cholesterolu (LDL) i triglicerydów, a rośnie poziom "dobrego" cholestrolu (HDL) - pozwala to uniknąć hipercholesterolemii, która może prowadzić do zawału serca i udaru mózgu. Aktywność fizyczna: jak zacząć Osoby

Najbardziej tuczące wakacyjne przysmaki - lista grzechów głównych lata

Najbardziej tuczące wakacyjne przysmaki - lista grzechów głównych lata

kcal (równowartość 5 jogurtów naturalnych). Podobnie dzieje się z goframi (1 z bitą śmietaną i owocami to 330 kcal), naleśnikami czy innymi letnimi słodkimi przysmakami. Co więcej, ogromna dawka cukru prostego z deseru obciąża trzustkę i może prowadzić do nagłych spadków poziomu glukozy we krwi z

Awokado - przysmak szczupłych?

Awokado - przysmak szczupłych?

Ten zielony owoc, uprawiany m.in. w Ameryce Południowej, znany jest ze swoich zdrowotnych właściwości i jest doskonałym substytutem masła. Najnowsze badania wykazały, że jego amatorzy mają niższy poziom cholesterolu, co może obniżać ryzyko chorób serca. Na tym się jednak nie kończy. Okazuje się, że

Magnez: makroelement ważniejszy niż myślisz. Gdzie go szukać?

Magnez: makroelement ważniejszy niż myślisz. Gdzie go szukać?

. Tymczasem 15-letnie badania naukowców z Northwestern University (USA) dowiodły związku między niedoborami tego pierwiastka, a zespołem metabolicznym. Schorzenie to metaboliczny charakteryzuje się m.in. otyłością brzuszną, nadciśnieniem tętniczym i wysokim poziomem cholesterolu. Jego występowanie poważnie

Grudzień

Grudzień

powodować wysypki. Także chorym na chroniczny nieżyt jelit nie zaleca się jedzenia cytrusów, które u nich mogą wywoływać biegunkę, czasami nawet połączoną z krwawieniem. Cytrusów nie powinny jeść (ani pić wyciskanych z nich soków) osoby stosujące statyny, leki obniżające poziom cholesterolu. Przerwa

Fitness - najciekawsze ćwiczenia

Fitness - najciekawsze ćwiczenia

poziom dobrego cholesterolu. Ponadto pomaga spalić nadmierną ilość tkanki tłuszczowej. Bieganie należy zaczynać powoli, stopniowo dozując wysiłek i zwiększając dystans. Zapobiegnie to kontuzjom. Aby zwiększyć elastyczność mięśni, warto po treningu (mięśnie są wtedy rozgrzane) wykonywać serię ćwiczeń

Cała prawda o grypie 2009/2010 i pandemii

rosną codziennie. W Stanach Zjednoczonych odsetek pacjentów zgłaszających się do lekarzy z powodu objawów grypopodobnych już teraz przekroczył poziom obserwowany podczas szczytów poprzednich sezonów epidemicznych grypy od czasu wprowadzenie takich obserwacji w 1997 r., a u 42% tych chorych potwierdzono

Niski poziom cholesterolu całkowitego

Ostatnio miałam zlecone badanie krwi, mam 29 lat, jestem osobą o normalnej budowie ciała i nigdy się nie odchudzałam. To co mnie zaniepokoiło, to obniżony poziom cholesterolu całkowitego, gdyż przy normie od 150 mój wynik to 134. Co może by przyczyną takiego stanu? Dodam, że odżywiam się raczej

Problem wysoki poziom cholesterolu, a rekreacja

Jakie skutki ma oderwanie blaszki miażdżycowej? Czy powoduje też pozytywny efekt?Oderwanie blaszki miażdżycowej oznacza dosłownie oddzielenie się fragmentu złogu przyściennego będącej w stanie zapalnym blaszki miażdżycowej i niesie ze sobą ryzyko zatorów w dalszym biegu zwężających się naczyń. Skutk

Za niski cholesterol

Cholesterol w rozbiciu na frakcje jest za niski. Czy to oznacza jakąś podstępną chorobę?W badaniu poziomu cholesterolu ważne jest, która frakcja znajduje się poniżej dolnej granicy normy. Zazwyczaj wykrywany jest zbyt niski poziom HDL, czyli frakcji cholesterolu mającej korzystny wpływ na organizm

Cholesterol, a dieta wegetariańska

powodować obniżenia produkcji cholesterolu. Główną przyczyną obniżenia produkcji jest nadczynność tarczycy, stany wyniszczenia, zaburzenia funkcjonowania wątroby oraz leki. W przypadku wątpliwości może sobie Pani oznaczyć poziom cholesterolu.

Dieta a cholesterol

Zawsze miałam wysoki poziom cholesterolu. Po ostatnich badaniach jakie wykonałam norma 190 a u mnie 230. Trochę mnie to martwi, ponieważ staram się zdrowo odżywiać, dużo się ruszam... Myślę, że to wina jakiś rodzinnych tendencji do podwyższonego poziomu cholesterolu oraz tego, że od dziecka mam

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

Re: INNE niż hashimoto choroby TARCZYCY

poziom któregoś cholesterolu wynosił u mnie... 10. Lab podniosło raban, ale lekarka uznała, że to pomyłka, następne wyniki znów miałam na dolnej granicy - i zawsze mi się wydawało, że one są takie super. Tymczasem nie tak dawno doczytałam, że za niski poziom cholesterolu też jest niedobry, bo oznacza

Re: INNE niż hashimoto choroby TARCZYCY

zanyen napisał(a): > > Tymczasem nie tak dawno doczytałam, że za niski poziom cholesterolu też jest ni > edobry, bo oznacza, że organizm jest niedożywiony i coś tam, nie pamiętam. W li > stopadzie miałam robione cholesterole - jak zwykle wszystko na dolnej granicy. > Dziś

Re: Wczesna ciąża a TSH - pomóżcie

Przy ths 5 nie podejmuje się leczenia ani u dziecka ani u dorosłego, a obserwuje. Jeśli utrzymuje się na tym poziomie nie podstaw do włączania leczenia. To lekko podwyższone normy, nie mają klinicznego znaczenia, tak jak cholesterol w wysokości 220 czy 250. No chyba, że dla lepszego samopoczucia

Re: Chyba się wybiorę do dietetyka :(

Nie zwracaj uwagi na wage tylko na rozmiary (pomierz sobie rozne obwody), cisnienie tetnicze krwi, tetno serca, poziom cholesterolu, ogolny poziom energii i samopoczucie. Wiele lat temu wazylam 7kg wieciej niz obecnie, nie miescilam sie w ciuchy, czulam sie podle, cholesterol 220, depresja

Re: cechy miażdzycy aorty piersiowej

cos mi sie niepodoba ten poziom cholesterolu, dopuszczalny jest do 220. Idz do lekarza i zacznij obnizac ten poziom, koniecznie

Re: Stara choroba - nowe problemy z włosami- pom

włosami? I zrobiłam jescze: Cholesterol - 148,7 - norma - 130 - 200 TG - 50,1 - 35 - 160 HDL - 51,5 - norma od 45 LDL - 87,1 - poziom opt. mniej niż 100 Więc to w normie. Ale też się przyznam, że chyba udam się do trychologa. Najbliżej Wrocław. Tam przynajmniej dokładnie badają głowę. 4 lata temu robiłam

Re: cholesterol a choroby

norymberga3: "Normalny" poziom cholesterolu jest dla każdego w szerokim zakresie inny. Jeden jest zdrowy mając 160, inny przy 220, jeszcze inny ma zawsze 250. Prof. Grażyna Cichosz: „(...)Francuzi wyszukali grupę ludzi długowiecznych - od 85 do 107 lat. Okazało się, że średni

Re: selen mono kapseln

proszę czemu podnosisz temat B12? Badałaś poziom żeby uzupełniać, bo nie piszesz o tym, więc nie rozumiem. Jeśli chodzi o wysoki cholesterol to jest on objawem niedoczynności, nie miałam nigdy poniżej 199, po porodzie miałam nawet 290. Zwykle mam ok 220 niezależnie od diety.

Re: TSH 1.6

Mam wysoki poziom cholesterolu całkowitego 220, pomimo zdrowego trybu życia, wyczytałam, ze może byc spowodowany niedoczynnością tarczycy

Re: cholesterol 298!!!!!! co robić?

"diabły" i zacząłem jeśc tak jak lubie > czyli tłusto i dużo mięska (dodam że że moje BMI wynosi 22,5) > I co? Cholesterol spadł do 220-230. > -- to masz za wysoki poziom cholesterolu ja stosuje diete niskotłuszczowa , bezmięsną czyli normalnowęglowodanową i mam od lat

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!