Wszystko o:

podwyższone leukocyty u dziecka

Ból brzucha w prawym boku - na pewno atak wyrostka robaczkowego?

Ból brzucha w prawym boku - na pewno atak wyrostka robaczkowego?

wątpliwości. Morfologia z rozmazem krwinek białych zwykle daje odpowiedź czy to rzeczywiście wyrostek. Jego zapalenie wpływa na podwyższenie liczby leukocytów, a także dość charakterystyczną zmianę ich składu procentowego i pojawienie się tzw. leukocytów pałeczkowatych. Ponad normę rośnie OB (opad, odczyn

Przeziębienie, grypa, a może angina? Co mi dolega?

Przeziębienie, grypa, a może angina? Co mi dolega?

. Koniecznie trzeba zgłosić się do lekarza, gdy temperatura jest wyższa niż 40 st. C, a gorączka utrzymuje się powyżej 48 godzin. Także wtedy, gdy gorączka pojawia się u dziecka, które ma mniej niż sześć miesięcy - u tak małych dzieci mogą wystąpić drgawki gorączkowe. Dziecko nagle sztywnieje, drżą mu ramiona

Ginekolog: potrzebujesz go nie tylko w ciąży

Ginekolog: potrzebujesz go nie tylko w ciąży

PET-CT, które wykonuje się u kobiet z podwyższonym ryzykiem zachorowania (przypadki zachorowań w rodzinie, wiek). Niestety mimo akcji nawołujących do badań profilaktycznych, nadal statystyki są przerażające. W 2008 roku "kobiece" nowotwory złośliwe zdiagnozowano u 26 641 pacjentek, a 11 510

Podwyższone leukocyty w ciąży

Jestem w 16 tyg. ciąży i dziś odebrałam wyniki badań. Mam podwyższone leukocyty 12,8 (norma to od 4,0 do 10,0) Neutrofile 9,93 (norma to 2,50 - 7,00). Co to znaczy?Nie mogę odnosić się do konkretnego pacjenta bez zbadania go i przeprowadzenia dokładnego wywiadu. Jednak ogólnie rzecz biorąc, takie

Podwyższone leukocyty w ciąży

Jestem w 19. tygodniu ciąży. Odebrałam wyniki krwi i moczu. Okazało się ze mam podwyższone leukocyty w krwi 10.88. Niepokoję się tym, ponieważ w zeszłym miesiącu było 8.44. Czy to jest coś groźnego i co to mogło spowodować? Czy na wzrost leukocytów maja wpływ wrzody na skórze? Od jakiegoś czasu mi

Podwyższone leukocyty w ciąży

Jestem w 16 tyg. ciąży i dziś odebrałam wyniki badań. Mam podwyższone leukocyty 12,8 (norma to od 4,0 do 10,0) Neutrofile 9,93 (norma to 2,50 - 7,00). Co to znaczy?Należy zawsze pamiętać, że sam wynik badania laboratoryjnego nie świadczy o stanie zdrowia i konieczne jest jego interpretacja w

Podwyższony poziom leukocytów u noworodka

U noworodka stwierdzono podwyższony poziom leukocytów, brak gorączki jest naświetlany. Co może być przyczyną?Podwyższony poziom leukocytów może wskazywać na zakażenie. Bardzo ważne w przypadku jego podejrzenia jest dokładny wywiad okołoporodowy, objawy jakie występują u noworodka jak również inne

Podwyższony poziom leukocytów po kleszczu

Czy podwyższony poziom leukocytów może oznaczać boreliozę? Ugryzienie przez kleszcza nastąpiło na początku maja. Jestem w ciąży w 31 tygodniu poziom leukocytów wynosi 14,5.Zwiększona liczba leukocytów w ciąży często jest zjawiskiem fizjologicznym i nie świadczy o żadnej chorobie. Jednak należy

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

podwyższone leukocyty u 2 miesięcznego dziecka

: WBC 11,4 norma 4-10 RBC 3,58 norma 3,5-5,8 HGB 11,2 norma 12-18 HCT 32,4 norma 36-54 PLT 397 norma 130-400 LYM% 62,8 norma 18-48 MON% 13,3 norma 4-8 GRA% 23,9 norma 46-76 LYM# 7,1 norma 1,2-3,2 MON# 1,5 norma 0,2-0,8 GRA# 2,8 norma 1,5-6,8 Retikulocyty 10 norma 6-30 Czy przyczyną podwyższonych

podwyższone leukocyty i limfocyty u 7-tyg dziecka

objętość płytek (MPV) 8,4 Marti mnie podwyższona ilość leukocytów i limfocytów. Proszę o odpowiedz. Dodam jeszcze że mały miał wysypkę na buzi, lekarz stwierdził skazę białkową i przepisał nutramigen, jednak po tygodniu podawania nutramigenu wysypka nie znikała, udaliśmy się z małym do dermatologa, który

Re: dobry lekarz pediatra w Londynie

tym, że organizm zwalcza(ł) wirusa może też świadczyć obniżony poziom leukocytów (też u mojego dziecka teraz). Z kolei podwyższony poziom leukocytów - stan zapalny. Tylko trzeba brać normy dla określonego wieku i płci - na wynikach badań są zwykle podane uśrednione normy dla dorosłych.

opis choroby-proszę o pomoc

Witam. 6 lat temu urodziłam dziecko. Bardzo zle się czułam i wykryto u mnie Hashimoto. TSHH miałam w normie ale ANTY-TPO podwyższone 100 razy i usg wskazywało nastan zapalny tarczycy. Bralam euthyrox 50. Wszystko było ok TSHH kontrolowalam i było między 1-2. Pół roku temu urodziłam 2 dziecko

podwyższone leukocyty u 4 miesięcznego dziecka

Niemowlak ma znacznie podwyzszone leukocyty norma do 20 tys. a on ma az 27 tys. :( pozatym hemoglobina nie za dobra, inne wyniki w normie typu ob, crp, markery, itp. Mały pierwsze 2 m-ce spedził w szpitalu, brał 3 rodzaje antybiotyku, mial setki badan, poniewaz mial skoki crp ciągle powyzej 15 -20

Re: Poród i przeziębienie

Ja tak miałam ale rodziłam sn. Dziecko po porodzie miało podwyższone leukocyty. Zdaniem neonatologa płuca dziecka były za małe by usłyszeć czy za zapalenie płuc czy nie - profilaktyczne po porodzie dostawała antybiotyk (augmentin) w zastrzyku. Dziś rozwija się normalnie.

Dziecko goraczka 6 dzien

. CRP wyszło 22,5 (przy normie 0-5.0), leukocyty 14,3 (norma 5,0-15,5), obniżone: hematokryt 34,1 (norma 36-45) oraz MPV 3,6 (norma 5-10). Po konsultacji telefonicznej lekarka dalej twierdzi, że to wirus, gdyż wg Niej przy infekcji bakteryjnej CRP byłoby wyższe i byłyby też podwyższone leukocyty. Nie

Morfologia-podwyzszone erytr, hgb i hematokryt

Zrobiłam dziś młodemu (3 lata) morfologię i sa podwyższone trzy parametry i już nie będę pisała co wyczytałam w necie :( Dziecko zdrowe, nigdy nie chorujące, badania zrobione profilaktycznie. Może za dużo mięsa i jajek i stąd takie podwyższenie...potrafi zjeść jajko codziennie, mięso też praiwe

Morfologia trzylatka-podpowiedzcie, bo mam stresss

Kochane - oszaleję do poniedziałku. Zrobiłam dziś młodemu (3 lata) morfologię i sa podwyższone trzy parametry i już nie będę pisała co wyczytałam w necie :( Dziecko zdrowe, nigdy nie chorujące, badania zrobione profilaktycznie. Może za dużo mięsa i jajek i stąd takie podwyższenie...potrafi zjeść

Re: Pani Doktor bardzo proszę o interpretację wyn

Podawanie wybiórczych wyników mija się z celem, bo jakiekolwiek wnioski wysnuwa się na podstawie PEŁNYCH badań. Z tych nie można nic wywnioskować. Nie wspomnę już, że dla wielu znanych mi osób wyniki obniżone są niepokojące, a te podwyższone czy w górnych/dolnych granicach norm już nie ;-) Nie wiem

Akrodynia

Akrodynia (Choroba Seltera, Feera i Swifta) – zespół chorobowy wieku wczesnego dzieciństwa, charakteryzujący się wzmożoną pobudliwością nerwową, rozdrażnieniem, apatią i nadmiernym ślinieniem. Przyczyną tej choroby jest prawdopodobny kontakt małego dziecka ze związkami rtęci (zatrucie rtęcią

Szpik kostny

powstawania elementów morfotycznych krwi, takich jak erytrocyty, leukocyty (głównie granulocyty), trombocyty. U dziecka szpik kostny czerwony wypełnia wszystkie kości. Z biegiem czasu czerwony szpik przekształca się w żółty tak, że u osób dorosłych czerwony szpik kostny występuje jedynie w kościach płaskich

Poród domowy

niż w szpitaluKatarzyna Oleś, Poród domowy - relikt czy przyszłość?, www.rodzicpoludzku.pl [dostęp: 19 października 2009].Na poród domowy powinny decydować się głównie ciężarne, u których ciąża przebiega prawidłowo i nie występują niepokojące objawyCzynniki uniemożliwiające poród domowy to m.in.: plamienia, podwyższone

Płonica

mieszkańców. PatogenezaŹródłem zakażenia jest człowiek chory na zakażenie paciorkowcowe, ozdrowieniec lub nosiciel paciorkowca. Osoba dorosła, która choruje na anginę paciorkowcową, może być źródłem zakażenia dla dziecka. Zakażenie jest przekazywane na drodze kropelkowej. Wrota zakażenia: błony śluzowe gardła

Genetyka kliniczna

i (lub) dziecka. Lekarz genetyk ma za zadanie: Ustalenie czy dana choroba jest dziedziczna Ustalenie jaki jest mechanizm dziedziczenia choroby Określenie matematycznego prawdopodobieństwa wystąpienia choroby u kolejnego potomstwa, w zależności od tego czy choroba wystąpiła u rodzica bądź rodzeństwa osoby

Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.
Zasady zachowania poufności. O Wikipedii. Korzystasz z Wikipedii tylko na własną odpowiedzialność. Materiał pochodzący z Wikipedii został zmodyfikowany poprzez ograniczenie liczby przypisów. Wikipedia® is a registered tradmark of the Wikimedia Foundation.