Wszystko o:

obniża cukier

Cukier nie musi być biały, by szkodzić!

Cukier nie musi być biały, by szkodzić!

obfitująca w cukier, zwiększa ryzyko wystąpienia raka jelit, macicy, piersi, prostaty, nerek i wątroby. Nie zapominaj Cukier sprzyja cukrzycy typu 2. Cukier obniża odporność, choćby dlatego, że niszczy limfocyty, strażników odpowiedzialnych za rozpoznawanie mikrobów. Cukier sprzyja gromadzeniu się tkanki

Trawka wyleczy nowotwór. Czy to początek rewolucji w onkologii?

Trawka wyleczy nowotwór. Czy to początek rewolucji w onkologii?

wystąpienia miażdżycy oraz redukuje stężenie glukozy we krwi, które u pacjentów z cukrzycą ma szczególne znaczenie. Zbyt wysoka wartość tego wielocukru sprzyja rozwojowi retinopatii cukrzycowej jednemu z groźniejszych powikłań towarzyszących cukrzycy . Zdolność obniżania poziomu cukru w organizmie

5 najsłynniejszych trucicieli w żywności. W pełni zasłużyli na złą sławę?

5 najsłynniejszych trucicieli w żywności. W pełni zasłużyli na złą sławę?

wystąpienia raka jelit, macicy, piersi, prostaty, nerek i wątroby. Cukier sprzyja cukrzycy typu 2, gromadzeniu się tkanki tłuszczowej i szybkiemu przyrostowi trójglicerydów we krwi. Obniża odporność (niszcząc limfocyty, naszych naturalnych strażników, odpowiedzialnych za rozpoznawanie agresorów), prowadzi do

Burakiem w raka, selerem w depresję, a żeń-szeń dla ognia w sypialni? Tajemnice warzyw korzennych

Burakiem w raka, selerem w depresję, a żeń-szeń dla ognia w sypialni? Tajemnice warzyw korzennych

azjatyckich dowiodły, że żeń-szeń jest cennym sprzymierzeńcem w walce z epidemią cukrzycy (czytaj o epidemii cukrzycy) , gdyż obniża stężenie cukru we krwi. Może mieć spore znaczenie w zapobieganiu chorobom nowotworowym. Nie do końca potwierdziła się teza, że jest naturalną wiagrą, chociaż z pewnością

Używasz tylko oleju rzepakowego? Sprawdź jakich, innych tłuszczów nie powinno zabraknąć w codziennej diecie!

się do utrzymywania dobrej kondycji serca i układu krążenia, a także wykazują działanie przeciwzapalne. 5. Olej konopny: olej pochodzący z nasion konopi. Zawiera optymalne proporcje kwasów omega-6 i omega-3 oraz jest bogaty w witaminy K i E. 6. Olej rybi: bogate źródło kwasów omega-3. Obniża poziom

Jak obliczyć wartość energetyczną posiłku, czyli ile to ma kalorii?

Jak obliczyć wartość energetyczną posiłku, czyli ile to ma kalorii?

najwięcej, a gdzie najmniej kalorii - da się to ocenić na oko? Produkty spożywcze różnią się między sobą wartością energetyczną. Do najbardziej kalorycznej żywności zalicza się produkty bogate w tłuszcz, np. oleje oraz w węglowodany, np. cukier rafinowany. Grupą żywności charakteryzującą się najniższą

Miałeś zawał? Pomóż sobie i pamiętaj o błonniku!

Miałeś zawał? Pomóż sobie i pamiętaj o błonniku!

badaniem. Głównym źródłem błonnika były produkty zbożowe jedzone na śniadanie - na przykład owsianka czy musli. I żyjesz dłużej Zdaniem ekspertów błonnik może obniżać ciśnienie krwi oraz poziom cholesterolu. Zwiększenie jego zawartości w diecie nie jest trudne - można na przykład zastąpić biały chleb

Wspomagacze metabolizmu - składniki, które rozpędzą przemianę materii

Wspomagacze metabolizmu - składniki, które rozpędzą przemianę materii

wykazały, że pobudza ona organizm do efektywniejszego spalania tłuszczów, może przyczyniać się do redukcji objętość tkanki tłuszczowej, a także w efekcie powyższych obniża poziom trójglicerydów we krwi. Kapsaicyna wpływa również na termogenezę, pobudzając proces wydzielania ciepła. Organizm pracuje na

Czego nie lubi twoje serce

Czego nie lubi twoje serce

. Wydaje się, że świadomość tego problemu rośnie, a rodzice chcą mieć większą kontrolę nad tym, co w szkole jedzą ich dzieci. Rozumieją, że cukier nam szkodzi. Serce bardzo nie lubi takiej diety. Nadmierne spożywanie cukrów powoduje otyłość i sprzyja rozwojowi cukrzycy. Sytuacja na świecie jest tak

Cukrzyca typu 2 wynikająca ze złego działania insuliny

Cukrzyca typu 2 wynikająca ze złego działania insuliny

Doustne leki przeciw-cukrzycowe od około 50 lat stanowią bardzo ważną składową leczenia choroby. Dzielimy je w zależności od mechanizmów działania. - Grupa pierwsza i chyba najważniejsza to leki, które obniżają poziom cukru we krwi poprzez stymulację komórek Beta do zwiększonej produkcji insuliny. Te leki

Zakrzepy w żyłach na dnie oka

Będąc u okulisty otrzymałam diagnozę, że mam zakrzepy w żyłach na dnie oka lewego. Dostałam leki na receptę Nilogrin i Vessel Due - one podobno bardzo obniżają ciśnienie, czy to prawda? Czy są jakieś szczególne przeciwwskazania co do przyjmowania tych leków? Ćwiczę ostatnio dużo na siłowni i

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

Re: ##########NASZE CHOROBY############

Kakao pite i spożywane w jak najprostszej formie (najlepiej bez dodatku mleka i cukru, które obniżają jego właściwości), obniża ciśnienie krwi, redukuje poziom cholesterolu, polepsza ukrwienie mózgu, poprawia pamięć krótkoterminową i generalnie redukuje ryzyko chorób serca. Aby odczuć pozytywne

Antydepresant sertralina spadek poziomu cukru

Od miesiaca biore antydepresant Sertralina (SSRI)Zauwazylem , ze mój cukier nagle sie wyraznie poprawił .Chyba Sertralina obniża cukier!co wy na to!Pozdrawiam

Re: Zagrajmy w pomidora:)

Jeśli walczysz z nadmiarem cukru i cholesterolu we krwi, jedz pomidory na okrągło. W tym przypadku chodzi o witaminę PP, która wpływa korzystnie na metabolizm glukozy i „złych" tłuszczów. Tych ostatnich pozbędziesz się również dzięki obecnym w warzywie pektynom. A nadciśnieniowcy? Im

Re: Zapraszam na zbiory - moje pomidory

Jeśli walczysz z nadmiarem cukru i cholesterolu we krwi, jedz pomidory na okrągło. W tym przypadku chodzi o witaminę PP, która wpływa korzystnie na metabolizm glukozy i „złych" tłuszczów. Tych ostatnich pozbędziesz się również dzięki obecnym w warzywie pektynom. A nadciśnieniowcy? Im

Re: A może wątek kulinarny V

Jeśli walczysz z nadmiarem cukru i cholesterolu we krwi, jedz pomidory na okrągło. W tym przypadku chodzi o witaminę PP, która wpływa korzystnie na metabolizm glukozy i „złych" tłuszczów. Tych ostatnich pozbędziesz się również dzięki obecnym w warzywie pektynom. A nadciśnieniowcy? Im

Re: 5 tc a wysoki cukier na czczo

I jeszcze ważny jest ruch, obniża poziom cukru czy spowalnia jego wzrost. A panikowac nie ma co. -- Życie w Zatoce Perskiej

Re: miód manuka MGO 400

,ŻYLAKÓW,OTYŁOŚCI,UTRATY ELASTYCZNOŚCI i FUNKCJONALNOŚCI TKANEK. -CUKIER-obniża wrażliwość na INSULINĘ,dopuszczając do jej nadmiernie wysokiego poziomu w organizmie i w ten sposób powoduje ostatecznie CUKRZYCĘ,niszcząc w 95% TRZUSTKĘ. -CUKIER-przyczynia się do uszkodzenia struktury DNA. Zmienia strukturę BIAŁEK i całkowicie zmienia

Re: odchudzanie a naturalny ocet jabłkowy

Ocet jabłkowy spowalnia wchłanianie sie cukrów z posiłku, więc dobrze jest wypić go rozcieńczonego wodą z odrobiną soku z cytryny przed posiłkiem węglowodanowym. Wszystkie produkty, które obniżają wypadkową glikemiczną dania (a do tego się to sprowadza) ułatwiają odchudzanie. -- zapraszam na mój

Re: miód ktory najlepszy?

,ŻYLAKÓW,OTYŁOŚCI,UTRATY ELASTYCZNOŚCI i FUNKCJONALNOŚCI TKANEK. -CUKIER-obniża wrażliwość na INSULINĘ,dopuszczając do jej nadmiernie wysokiego poziomu w organizmie i w ten sposób powoduje ostatecznie CUKRZYCĘ,niszcząc w 95% TRZUSTKĘ. -CUKIER-przyczynia się do uszkodzenia struktury DNA. Zmienia strukturę BIAŁEK i całkowicie zmienia

Rodzynki

i dekstroza), a jeżeli są przechowywane przez długi czas, cukier krystalizuje się wewnątrz owocu. Staje się on przez to ziarnisty, ale nie zmienia to jego użyteczności. Aby zdekrystalizować cukier w rodzynkach, można je na krótki czas zanurzyć w płynie (alkoholu, soku owocowym, mleku lub gorącej wodzie

Musztarda

ją za przyprawę o wartościach leczniczych (łagodzi bóle reumatyczne, pobudza trawienie tłuszczu, działa antybakteryjnie oraz obniża ciśnienie krwiGorczyca biała używana do sporządzania musztardy jest środkiem stosowanym w: zwapnieniu żył, wysokiemu ciśnieniu krwi, reumatyzmie, złej przemianie materii, wypryskach

Ciasto biszkoptowe

ziemniaczaną. Jej dodatek obniża zawartość glutenu w cieście, co sprawia, że ma ono delikatną strukturę.Ciasto biszkoptowe można przygotować metodą "na ciepło" lub "na zimno". W pierwszej z wymienionych, masę złożoną z jaj i cukru ubija się, ogrzewając ją na parze. Podwyższona temperatura masy jajowej

Berberys pospolity

i przeciwzapalne oraz obniża poziom cholesterolu. Obecnie zastosowanie to jest mocno ograniczone, ponieważ berberyna odkłada się w sercu, wątrobie i trzustce, dlatego przetworów z berberysu nie można spożywać przez dłuższy czas.Kuźnicka Barbara, Dziak Maria. Zioła i ich stosowanie. Państwowy Zakład Wydawnictw

Metoda Montignaca

, niepomijanie żadnego z posiłków, Wybieranie pokarmów, które powodują możliwie najniższe stężenie cukru we krwi, unikanie tych o indeksie glikemicznym wyższym niż 50 Spożywanie dziennie co najmniej 1 grama białka na 1 kilogram masy ciała. Spożywanie dziennie co najmniej 40 gramów błonnika, który obniża

Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.
Zasady zachowania poufności. O Wikipedii. Korzystasz z Wikipedii tylko na własną odpowiedzialność. Materiał pochodzący z Wikipedii został zmodyfikowany poprzez ograniczenie liczby przypisów. Wikipedia® is a registered tradmark of the Wikimedia Foundation.