Wszystko o:

niski poziom bety 6tyg

Niski poziom cholesterolu całkowitego

przypadkach może ona powodować m.in. zaburzenia nastroju. Warto jednak wspomnieć, że zbyt niski całkowity poziom cholesterolu we krwi może być objawem innych chorób - przede wszystkim zaburzeń odżywiania (niedożywienia), zaburzeń wchłaniania (np. celiakii), zaburzeń hormonalnych (nadczynności tarczycy

Niski poziom potasu

Bbardzo proszę o jakąś wskazówkę odnośnie możliwych przyczyn niskiego poziomu potasu,mimo doustnego przyjmowania Caldymu. Dodam, iż lekarz rodzinny podejrzewał celiakie, ale została ona wykluczona. W diecie staram się spożywać produkty bogate w ten pierwiastek, a do tego uzupełniam go przyjmując w

Niski poziom potasu we krwi

dobre: tarczyca, glukoza, morfologia, OB. Czy mam się czego obawiać? Czy wystarczy wyeliminować potas z diety i wyniki wrócą do normy?Tak znaczna hipokaliemia (niski poziom potasu we krwi) nie może być wywołana zwykłym niedoborem. Najprawdopodobniej dochodzi do utraty potasu przez nerki, dlatego wymaga

Niski poziom limfocytów u pięciolatki

Witam Zrobiłam mojej 5 letniej córeczce rutynową morfologię krwi. Wyniki:WBC 5,3; RBC 5,18; HGB 13,1; HCT 40,1 (za duze); PLT 271,0; PCT 0,286; MCV 77; MCH 25,2; MCHC 32,6; RDW 15,1; MPV 10,6; PDW 10,6; Limfocyty % 43,6 (za małe); Monocyty % 9,1; Neutrofile % 45,0; EOS% 1,5; BAS% 0,8; LIC% 0,33; L

Osłabienie i niski poziom cukru

moja babcia ma zaawansowaną cukrzycę i boję się, że to też mogą być początki tej choroby. Zastanawia mnie tylko jedno, że przy tak niskim poziomie cukru ja ogólnie czuję się dobrze nie mdlenie, tylko jestem trochę osłabiona i senna a tak to wykonuję wszystkie swoje czynności. Nie wiem co robić czy

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

Bardzo proszę o radę!!

Witam mam niedoczynnosc tarczycy i wczoraj odebrałam wyniki bety i jestem w 5-6tyg.ciazy. Odebrałam równiez wyniki: TSH: 0,174uIU/ml norma 0,270-4,200 FT4: 15,20pmol/l norma 12-22 Zażywam euthyrox 100 i 75 na przemian.100-poniedziałek,sroda,piątek. 75 w pozostałe dni. W lipcu tsh miałam 3

Wiek ciąży - pomóżcie!

, ale wg niego beta HCG za wysokie na puste jajo płodowe. od tygodnia biorę duphaston. Plamienie ustąpiło. Dziś kolejne usg - inny lekarz. Wg niego pęcherzyk nierówny o rozmiarze ok 1,4 cm. Brak widocznego zarodka. Wiek określił na 6 tyg. 2 dni. Powiedział, że szanse na prawidłowy rozwój mizerne

Wiek ciąży - pomóżcie!

Dziewczyny, pomóżcie policzyć: OM - 6 grudnia. Cykle nieregularne od 29 do 34 dni (ostatnio 31-34). Mam powody przypuszczać, że do zapłodnienia doszło w święta (między 24 a 28 grudnia). Beta HCG przyrasta następująco: 14.01 - 4083,6 mIU/ml 18.01 - 5500 21.01 - 6760 Niepokoją małe przyrosty i niski

znowu o przyroście beta HCG i progesteronie

23 przy normie od 18 bylo plamienie 1 dzien ale w terminie @ i ustalo samo, jeszcze przed podaniem duphastonu i nie wrocilo a usg w 6 tyg i 1 dzien wykazalo zarodek zywy w macicy ale "niepokojaco niskie tętno" - to bylo 9 czerwca zas beta HCG 14 czerwca wynosi wlasnie ponad 49 tys

Re: CZy znacie przyczyny poronienia ??

mieć regularny kształt jest jakby "poszarpany". Poza tym bicie serduszka było wolniejsze - to dobrze nie rokowało. W 6 tyg zaczęłam już krwawić i w szpitalu okazało się, że mój poziom Beta HCG nie jest taki, jaki powinien być - zdecydowanie za niski. Poroniłam w 7 tc i 1 dzień, tuż przed

Re: mały przyrost bety

jesli chodzi o bete, to ja mialam za niska w stosunku do wieku swojej ciazy. okazalo sie tez ze mam za maly poziom progesteronu-hormonu utrzymujacego ciaze- i to tez wplynelo na wynik bety. biore duphaston 4 tabletki dziennie i zastrzyki z progesteronu co 3 dni. i tak od 5 tygodnia a teraz koncze

Re: przeciwciała przeciwtarczycowe a druga ciąża

clostilbegytem. w ostatnim cyklu zaszlam w ciąże.i przypuszczam ze od samego początku coś było nie tak bo ok. 5-6 tyg ciąży zrobilam betę w odstępie 2 dni i przyrost był za niski. mogę sobie teraz "gdybać" o przyczynach. teraz dla mnie najważniejsze jest dowiedzieć się co mam dalej zrobić żebym nie

Re: Diagnoza: poporodowe zapalenie tarczycy

Leczenie Terapia tyreotoksykozy w przebiegu PZT jest przedmiotem kontrowersji (2 – 4, 9, 10). Zaleca się leczenie jedynie w sytuacji wystąpienia jawnej klinicznie nadczynności. Za leki z wyboru uważa się beta-blokery. Ich zastosowanie pozwala na złagodzenie objawów klinicznych (kołatań

Poziom genetyczny gleby

z zamarzniętym podłożem, wytworzona w środowisku peryglacjalnym, l - podpoziom ściółki w powierzchniowej części poziomu głównego O, na - poziom wzbogacony w sód wymienny, ni - torf niski, n - poziom namułów mineralnych zawierających warstwy organiczne, m - muł, ox - akumulacja półtoratlenków, stosuje

Volleyleague OPAP (2011/2012)

Rezultat Gość } Faza play-out(do trzech zwycięstw) EA Patron Luks 1 – 3 Panathinaikos AO Data Godzina Gospodarz Rezultat Gość } Klasyfikacja końcowa Lp. Drużyna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Żaden klub ze względu na problemy finansowe i zbyt niski

I liga polska w piłce nożnej (2007/2008)

dyscyplinarnych nałożonych ze względu na ich domniemany udział w aferze korupcyjnej. **)arbitrzy odsunięci w trakcie sezonu od prowadzenia spotkań decyzją Kolegium Sędziów PZPN za rażąco niski poziom prowadzenia zawodów90minut.pl: Marcin Borski i Mariusz Podgórski odsunięci od sędziowania.. RozgrywkiW sezonie

Zasada przyjemności

Zasada przyjemności to zasada, którą kieruje się nieświadoma część osobowości – id. Gdy dochodzi do stanów napięcia i wzrasta poziom stymulacji, id usiłuje przywrócić organizmowi niski poziom energii – uniknąć przykrości i uzyskać przyjemność. Procesy, przy pomocy których id redukuje

Antygen HBs

się z białkami, w szczególności do jednego z tych białek powierzchniowych. Poziom przeciwciał przeciw antygenowi HBs może być oznaczony laboratoryjnie.Badanie poniżej 10 mIU/ml – niezabezpieczający poziom przeciwciał 10-100 mIU/ml – niski poziom przeciwciał powyżej 100 mIU/ml – wysoki poziom

Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.
Zasady zachowania poufności. O Wikipedii. Korzystasz z Wikipedii tylko na własną odpowiedzialność. Materiał pochodzący z Wikipedii został zmodyfikowany poprzez ograniczenie liczby przypisów. Wikipedia® is a registered tradmark of the Wikimedia Foundation.