Wszystko o:

neutrofile poniżej normy

kaole

Neutrocyty

Neutrocyty

Podstawowym zadaniem białych krwinek jest ochrona organizmu. Zaliczane do nich neutrocyty niszczą bakterie i zapobiegają powstawaniu stanów zapalnych.

MORFOLOGIA - ogólne badanie krwi

Morfologia to najbardziej podstawowe i najbardziej popularne badanie diagnostyczne. To zazwyczaj jej nieprawidłowy wynik stanowi jeden z pierwszych znaków ostrzegawczych. Specjaliści zachęcają do wykonywania kontrolnych morfologii przynajmniej raz w roku.

Mapa LP

Mapa artykułów

UKŁAD KRWIONOŚNY (KRĄŻENIA) - budowa, funkcje i najczęstsze choroby

UKŁAD KRWIONOŚNY (KRĄŻENIA) - budowa, funkcje i najczęstsze choroby

ruchu. W 1 mm3 krwi dorosłego człowieka jest ich ok. 5-9 tysięcy. Leukocyty można podzielić na dwie grupy: granulocyty ( neutrofile ,  eozynofile i bazofile ) oraz agranulocyty ( limfocyty i monocyty ). Ich podstawową funkcją jest ochrona organizmu przed zagrożeniami, w tym np. udział w

Badania dla dojrzałych

Badania dla dojrzałych

badanie poszczególnych typów krwinek białych. Granulocyty obojętnochłonne (neutrofile) Norma  pałeczkowate - 3-5 proc. (0,03-0,05)  podzielone - 50-70 proc. (0,5-0,7)  powyżej normy -w zakażeniach  poniżej normy - po niektórych lekach, w zakażeniach wirusowych i

Neutrofile i eozynofile - wartości

wynik badania krwi Neutrofile = 2,18 (norma 2,50-7,00) Neutrofile = 48,8 % (norma 0,10-0,50) Eozynofile = 0,09 (norma 0,10-0,50) Eozynofile = 2,0% (norma 1,00-7,0) Czyli: wartości nieprocentowe wskazują na poziom poniżej normy, a w procentach jest OK. Jak to rozumieć? płeć: M, wiek: 30Nie

Wynik neutrofilów

Mam 16 lat. Tydzień temu poszłam zrobić podstawowe badania. Zaniepokoił mnie wynik neutrofili: W procentach mam ich 70,2 . Jest napisane, że norma to 60,0%. Co to oznacza? Czy taki wynik może oznaczać jakąś chorobę? Podam wszystkie wyniki, które otrzymałam: leukocyty - 6,1, erytrocyty - 5,0

Obniżony poziom neutrofili

Właśnie odebrałam wyniki badań krwi i widzę, że mam obniżony poziom Neutrofili - 1,62 przy normie (2,50-7,0), oraz 39,2 przy normie(40,0-70,0). Ponadto podwyższone Monocyty - 11,4 (2,0-10,0). Jestem 28 letnią kobietą. Nie jestem w ciąży. Badania wykonałam ponieważ od listopada mam problemy z

Czy obniżenie neutrofili u dorosłego mężczyzny to białaczka?

przedstawionych przez Panią wynikach jedynie liczba płytek krwi (PLT) i całkowita liczba leukocytów (WBC) są poniżej wartości referencyjnych (WBC 3,6 tyś/ul, przy normie 4-10 tyś/ul, PLT 144 tyś przy normie 150 -400 tyś). Nie są to jednak bardzo duże odchylenia i jeżeli w ponownych oznaczeniach wyniki są już w

Granulocyty w morfologii poniżej normy

podanych norm mam wartości GR, GR%, MCH, MPV i PDW poniżej normy, wartość MO% powyżej normy, pozostałe w normie. Dodam, że jestem strasznie ospała i ciągle zmęczona, a ostatnio mój organizm otrzymał sporą dawkę intensywnego wysiłku w górach. Czy jest się czym martwić? Wizytę u lekarza mam umówioną na

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

wyniki morfologii trzylatki (goraczki)

-LCR 17,4% 13 - 43 W normie neutrofile 50,7% 25 - 60 W normie limfocyty 32,4% 25 - 50 W normie ***monocyty 16,3% 4,1 - 11,4 Powyżej normy ***gran. kwasochłonne 0,3% 1 - 7 Poniżej normy bazofile 0,3% 0 - 2 W normie neutrofile 3,05 tys/µl 1,5 - 7 W normie ***limfocyty 1,95 tys/µl 2,5 - 8,5 Poniżej

Re: Niski poziom neutrofili

Ja od zawsze miałam niskie neutrofile, może nie bardzo niskie, ale lekko poniżej normy. Lekarze nie znaleźli przyczyny, więc prawdopodobnie to moja cecha osobnicza. Wyniki najlepiej pokazac lekarzowi.

Re: niedoczynność - czy tylko?

może świadczyć? O Insulinooproności? O początkach cukrzycy? No i w końcu te neutrofile dużo poniżej normy. Przeczytałam, że poziom poniżej 1,5 leczy się szpitalnie! Co myślicie o zbyt wysokich limfocytach??? Będę wdzięczna za uwagi. Pozdrawiam, Joan

Re: Niska kreatynina,podwyższony ASPAT dziecko 15

Witam, AST jest nieznacznie podwyższony - ale tak może być po infekcji, neutrofile bardzo nieznacznie poniżej normy - to też może być efekt infekcji. Są też dzieci, u których dopiero ok. 2 r.ż. liczba neutrofili osiąga normę. Przewaga limfocytów faktycznie typowa dla wieku. Jak wyżej wspomniała

Re: TSH 6 mce po ciąży

kasia19812 napisała: > Neutrofile 1,84norma 2,5-7 > Eozynofile 0,08 norma 0,1- O,5 Oj, nie wiedziałam, że w wynikach badania krwi mogą być zmiany wskazujące na kłopot z tarczycą! Skąd to wiesz Kasiu? Też mam poziom eozynofilii i neutrofili poniżej normy! I to już od ponad półtora roku!

Re: Morfologia - wyniki badań poza normą

Witam, wyniki są w normie dla dziecka 3 miesięcznego, poniżej 1 r.ż. dolna granica normy neutrofili to 1,2 tys., rozmaz też procentowo w porządku. Nie ma powodów do niepokoju :-) Pozdrawiam serdecznie

Neutrofile dużo poniżej normy w rozmazie krwi!!!

Moja córeczka (5 miesięcy) miała zrobione ostatnio badania krwi. Większość wyników mieści się w granicach normy, ale w rozmazie jest kilka odstępstw... najbardziej niepokoi mnie poziom NEUTROFILI.... norma jest od 37% do 80%, a moja mała ma ich 2,9%... Czy któraś(yś) z Was się z tym spotkał(a)?

Re: Niedoczynność tarczycy a kłopoty nad morzem i

, spuchnięte powieki górne i dolne każdego ranka i po np. maseczce nawilżającej na twarz, bóle stawów (zwyrodnienia). Z badań krwi to hemoglobina i żelazo ciągle przy dolnej granicy normy, czasem tuż nad nią, czasem trochę pod nią. Do tego neutrofile wciąż poniżej normy, czasem na granicy normy, płytki krwi

Re: niskie neutrofile i wysokie limfocyty u 5 mie

Witam, wyniki są w normie dla wieku, taka przewaga limfocytów jest normalna. U wielu niemowląt dodatkowo obserwujemy przejściową neutropenię (całkowita liczba neutrofili poniżej 1.5 tys.). Pozdrawiam serdecznie

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!