Wszystko o:

mpv powyżej normy

Zobacz najważniejsze informacje o: mpv
Monocyty (MONO)

Monocyty (MONO)

wieku pacjenta. U dzieci do pierwszego roku życia ich poziom mieści się w przedziale 0,05-1,1 x 109/l. W przypadku starszych dzieci, młodzieży oraz dorosłych wynosi 0-0,8 x 109/l. Powyżej normy Znaczny wzrost monocytów obserwuje się u osób z: - infekcją bakteryjna (np. gruźlicą, kiłą, zapaleniem

Bazofile

Bazofile

wydruku badania to norma obowiązująca w danym laboratorium). Powyżej normy Przekroczenie prawidłowego stężenia bazofili, czyli bazofilia, pojawia się wraz ze stanami alergicznymi, przy przewlekłej białaczce szpikowej, w utrzymujących się i powracający stanach zapalnych w obrębie układu pokarmowego

Hematokryt

Hematokryt

oraz jednostki, dlatego podane normy mogą różnić się między sobą (wartość podana na wydruku badania to norma obowiązująca w danym laboratorium). Powyżej normy Znaczny wzrost hematokrytu najczęściej ma związek z: - niedokrwistością wtórną wywołaną chorobą nowotworową, przewlekłą chorobą płuc lub

APTT

APTT

aktywator układu wewnątrzpochodnego, czyli kaolin, fosfolipid kefalinowy oraz chlorek wapnia i mierzy czas do chwili gdy krew zacznie krzepnąć. Powyżej normy Wydłużony czas krzepnięcia krwi bardzo często ma związek z: - hemofilią - niedoborem czynników odpowiedzialnych za prawidłową krzepliwość krwi

PCT

PCT

mogą różnić się między sobą (wartość podana na wydruku badania to norma obowiązująca w danym laboratorium). Chcesz się dowiedzieć więcej, coś Cię niepokoi, zapytaj lekarza Czytaj także: MPV PLT Erytrocyty Neutrocyty Skazy krwotoczne

Granulocyty w morfologii poniżej normy

podanych norm mam wartości GR, GR%, MCH, MPV i PDW poniżej normy, wartość MO% powyżej normy, pozostałe w normie. Dodam, że jestem strasznie ospała i ciągle zmęczona, a ostatnio mój organizm otrzymał sporą dawkę intensywnego wysiłku w górach. Czy jest się czym martwić? Wizytę u lekarza mam umówioną na

Wydalanie wapnia ponad normę

Dobowe wydalanie wapnia ponad normę. Moje badania to TSH w normie, PTH w normie, wapń we krwi w normie, wapń jonizowany 1,12 moj wynik 1,13 powyżej normy, witamina d poniżej normy, reszta badań aspat, alat, ggtp, ldl, hdl, cholesterol, cukier, ob, morfologia dobre. USG tarczycy przytarczyc

Co może być tego przyczyną i czy należy zrobić dodatkowe badania?

Od półtora roku pogarszają mi się wyniki morfologii,oto ostatnie: HGB-13.80 HCT-39.50 PLT-80.00 PCT--0.062 Pozostałe:WBC,RBC,MCV,MCH,MCHC,RDW,MPV,PDW-w normie. OB-7/16 Żelazo-17.22 Zażywam następujące leki:Anesteloc 20mg-rano,Finxta 5mg oraz Plavocorin 75- rano oraz Bromergon 2,5 i Uprox

Cholesterol - jak to z nim jest?

Jestem osobą dość szczupłą, staram się zdrowo odżywiać, w wolnych chwilach uprawiam sport,jednak zrobiłam sobie ostatnio badania, z których wynika , że mój cholesterol całkowity wynosi 6,44 mmol/l(norma do 5,2) HDL 2,16(norma 1,04-1,55) LDL 3,58(norma do 3,40) oraz trójglicerydy 1,55 (norma 0,4-1,7

Wynik neutrofilów

Mam 16 lat. Tydzień temu poszłam zrobić podstawowe badania. Zaniepokoił mnie wynik neutrofili: W procentach mam ich 70,2 . Jest napisane, że norma to 60,0%. Co to oznacza? Czy taki wynik może oznaczać jakąś chorobę? Podam wszystkie wyniki, które otrzymałam: leukocyty - 6,1, erytrocyty - 5,0

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj ekspertów

MPV obniżone

a co w sytuacji kiedy MPV mam poniżej normy (6,5fl)a płytki powyżej 445 tys./ul ?

mpv 4,5 fl

witam robiliśmy córce (3l) morfologię z paluszka i wszystko wyszło super (hemoglobina 14,2, plt nieznacznie powyżej normy - 456) jedyny wskaźnik o dużym przekroczeniu to mpv tylko 4,5 a norma od 7,5. Czy należałoby to sprawdzić? na co może to wksazywać?

wyższe WBC

Co oznacza powyżej górnej normy WBC? wyniki synka 10 m-cy wizytę u pediatry mamy w poniedziałek - dlatego będę wdzięczna za wcześniejszą interpretacje WBC 10,70 LYM% 72,3 LYM# 7,7 RBC4,59 HGB 13,1 HCT 37,6 MCV 81,9 MCHC 34,8 RDW 40,9 PLT 155 PDW 16,2 MPV 11,5 P-LCR 36,6% Neutrocyty 21% Limfocyty

Re: Powiększone migdałki u 3latka, brak innych ob

/µl 210 - 490 W normie RDW-CV 13,0 % 11,6 - 14,8 W normie PDW 9,6 fl 9 - 17 W normie MPV 9,5 fl 9 - 13 W normie P-LCR 18,8 % 13 - 43 W normie neutrofile % 45,1 % 25 - 60 W normie limfocyty % 34,8 % 25 - 50 W normie monocyty % 13,0 % 1 - 6 Powyżej normy gran. kwasochłonne % 5,1 % 1 - 7 W normie

Prośba o interpretacje wyników morfologii

; Strona 2z 2 RDW-CV 12,6 % w normie min:11,6 - max:14,8 PDW 13,2 fl w normie min:9 - max:17 MPV 10,8 fl w normie min:9 - max:13 P-LCR 32,2 % w normie min:13 - max:43 Neutrofile 3,34 tys/ľl w normie min:2 - max:7,5 Limfocyty 3,73 tys/ľl powyżej normy min:1 - max:3,5 Monocyty 0,57 tys/ľl w normie min:0

wyniki badań

tsh 1,980 (0,4 -4 ) FT3 2,95 (1,8 - 4,2 ) F44 1,060 ( 0,8 - 1,9) anty-TPO 10,30 ( 0 - 35 ) Więc może nie idealne ale w "normie" i z tego co pamiętam podebne do badań sprzed 2 lat Inne: witamina B12 227,6 ( 191 -663) nieznacznie spadła od maja, od 2 lat co miesiąc biorę zastrzyk

prosze o interpretację morfologi krwi

Witam, Moja córka ma 17 miesięcy i zrobiłam jej kontrolnie morfologie i badania mnie troche zaniepokoiły bo niektóre sa ponizej lub powyżej normy. Wizytę mam dopiero za pare dni i bardzo sie niepokoję?o czym może świadczyc taka morfologia? WBC 8,89 K/uL (5,30-14,50) NEU 1,21 K/uL (1

prosze o interpretację morfologi krwi

Witam, Moja córka ma 17 miesięcy i zrobiłam jej kontrolnie morfologie i badania mnie troche zaniepokoiły bo niektóre sa ponizej lub powyżej normy. czy mam sie z nia udac do lekarza?o czym może świadczyc taka morfologia? WBC 8,89 K/uL (5,30-14,50) NEU 1,21 K/uL (1,800-6,900) NEU% 13,63 % (40

wyniki morfologii

%neutrofile 40 (40-70) EOSbez.licz.eozynofilii 0,1 (0-0,45) EOS%eozynofile 2,2 (0-5) Basbezw,licz. bazofilii 0,0 BAS% bazofilie 0,3 (0-2) O czym świadczą limfocyty powyżej normy a neutrofilie poniżej normy?

sugestie do wyników 9 lat

niedoczynności i nadczynności. w grudniu zrobiłam jej wyniki i: TSH 6,35 ferrytyna 33,05 HGB 13,2 MCV 83,1 MCH 27,8, MPV 9,3 fl USG tarczycy: "położona typowo, prawidłowo ruchoma. wielkość, największe wymiary: PP 28,5x14x12,5 PL 30x11,5x11 wielkość w normie - dolna - górna granica. objętość 2

CN Tower

?, przez którą widać powierzchnię. Szklana posadzka skonstruowana jest z materiału o wytrzymałości pięciokrotnie przekraczającej normy.

Trombocytoza

Trombocytoza – zwiększona powyżej normy liczba płytek krwi.Norma płytek krwi u zdrowego dorosłego człowieka wynosi 150-450 tys./mm? krwi przy czym przekroczenie normy nie musi oznaczać stanu chorobowego. Małopłytkowość

Morfologia krwi

. To ważny parametr służący do rozpoznawania niedokrwistości. Stężenie hemoglobiny zależy od wieku i płci. Najwyższe stężenie hemoglobiny jest u noworodków. Kiedy poziom hemoglobiny jest powyżej normy? Nadmiar hemoglobiny powyżej zalecanej normy może wystąpić wskutek odwodnienia (biegunki, wymioty, poty

Ciśnienie wewnątrzgałkowe

Ciśnienie wewnątrzgałkowe – ciśnienie jakie zawartość gałki wywiera na ścianę twardówki i rogówki. Badanie ciśnienia śródgałkowego (oftalmotonometria) odbywa się za pomocą tzw. tonometrów. Prawidłowe ciśnienie śródoczne wynosi ok. 16 mm Hg (2,1 kPa), a za górną granicę normy przyjmuje

WBC (medycyna)

WBC – (ang.white blood cells) w morfologii krwi wskaźnik określający liczbę białych krwinek. Wartości prawidłowe4000-10000/mm3. U zdrowego niemowlęcia i małego dziecka: 9000-15000/mm3. Wartości powyżej normy niektóre choroby zakaźne stany zapalne choroba nowotworowa białaczka zatrucie, uraz

Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.
Zasady zachowania poufności. O Wikipedii. Korzystasz z Wikipedii tylko na własną odpowiedzialność. Materiał pochodzący z Wikipedii został zmodyfikowany poprzez ograniczenie liczby przypisów. Wikipedia® is a registered tradmark of the Wikimedia Foundation.

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!