Wszystko o:

mam złe wyniki krwi

MCHC

MCHC

schorzeniu przeczytasz tutaj ) Stan obniżonego MCHC nazywa hipochromią. Wzrost MCHC Znaczne przekroczenie wartości MCHC może oznaczać: - sferocytozę (uwarunkowana genetycznie choroba krwi zmieniająca kształt krwinek oraz znacznie skracająca czas ich przeżywania) - niedokrwistość wynikającą z tzw. złego

Anemia i jej przyczyny

Anemia i jej przyczyny

Dołącz do Zdrowia na Facebooku! Niedobór, bądź kiepska jakość erytrocytów, zazwyczaj wynika z trzech zasadniczych powodów: - doszło do znacznej utraty krwi i system musi to dopiero wyrównać (np. ubytek ponad normę w wyniku krwawienia wewnętrznego, urazu, obfitych miesiączek), - brakuje składników

Hemoglobina

Hemoglobina

centrum żelazo. Hem nadaje krwi czerwoną barwę, a żelazo pozwala przyłączyć tlen i kierować jego dalszym transportem. W zależności od typu podjednostek ułatwiających przyłączenie i rozprowadzenie tlenu wyróżnia się kilka rodzajów hemoglobiny: HbA - to oznaczenie prawidłowej hemoglobiny HbA2 - prawidłowa

Odmrożenia: obalamy mity

Odmrożenia: obalamy mity

przystanku, a autobusów ani śladu. Na poważne uszkodzenia ciała w wyniku działania chłodu szczególnie narażone są osoby w podeszłym wieku i dzieci, chorzy na cukrzycę, osoby z zaburzeniami funkcjonowania naczyń krwionośnych czy nerwów obwodowych. Wypity alkohol lub przyjmowane (nawet w niewielkiej ilości

Cukrzyca: wszystko, co warto o niej wiedzieć

Cukrzyca: wszystko, co warto o niej wiedzieć

krwi to zwykle wystarczający, podstawowy sposób wykrycia cukrzycy. Czytaj: Proste badania, które ratują nam życie W wyniku zmian hormonalnych u wszystkich kobiet w ciąży pojawia się fizjologiczna, obniżona odpowiedź tkanek na insulinę, która najczęściej nie ma znaczenia dla zdrowia. U kilku procent

Anemia do tablicy: wszystko, co warto o niej wiedzieć

Anemia do tablicy: wszystko, co warto o niej wiedzieć

wynika z trzech zasadniczych powodów: - doszło do znacznej utraty krwi i system musi to dopiero wyrównać (np. ubytek ponad normę w wyniku krwawienia wewnętrznego, urazu, obfitych miesiączek), - brakuje składników niezbędnych do powstawania erytrocytów, czyli przede wszystkim żelaza, kwasu foliowego

Tylko zmęczenie... A może choroba?

Tylko zmęczenie... A może choroba?

możesz mieć cukrzycę, poproś lekarza pierwszego kontaktu, by skierował cię na badania określające poziom glukozy we krwi. Taka kontrola przyda się każdemu. Jeden nieprawidłowy wynik nie rozstrzyga jeszcze sprawy, ale wymaga konsultacji ze specjalistą diabetologiem, który zajmuje się leczeniem cukrzycy. O

6 wrogów cholesterolu - co jeść, by z nim wygrać

6 wrogów cholesterolu - co jeść, by z nim wygrać

błonnika, a dokładniej pektyn. Hamują one wchłanianie cholesterolu LDL z jelita, co prowadzi do zwiększenia produkcji cholesterolu HDL w wątrobie, a w konsekwencji do obniżenia stężenia "złego" cholesterolu we krwi. Neutralizując kwasy żółciowe, wymuszają na wątrobie pobieranie cholesterolu z

Sparganoza

Sparganoza

oparciu o badania krwi rozpoznaje się niedokrwistość spowodowaną niedoborem witaminy B12. Obok analizy objawów pacjenta konieczne jest pobranie próbki kału i jego zbadanie pod kątem obecności pasożytów. Wynik testu zazwyczaj nie pozostawia już żadnych wątpliwości. Leczenie Podstawą leczenia sparganozy

Cholesterol normy

Cholesterol normy

oznacza się dwa rodzaje cholesterolu "dobrego" (HDL) oraz "złego" (LDL). Ich poziom powinien wynosić odpowiednio: HDL ("dobry" cholesterol) - wyższe wartości stanowią lepszy wynik, Norma u mężczyzn 35-70 mg/dl (0,9-1,8 mmol/l), Norma u kobiet 40-80 mg/dl (1,0-2,1 mmol/l), LDL

Złe samopoczucie a wyniki tarczycy

Proszę o interpretacje moich wyników dotyczących tarczycy: TSH 1,56 mlU/l norma 0,27-4,20; FT3 4,9 pmol/l norma 3,13-6,76; FT4 14,95 pmol/l norma 12,0-22,0. Wygląda na to, że mieszczę się w normie, ale moje samopoczucie jest bardzo złe. Mam zaburzenia koncentracji, pamięci, bóle stawów i mięśni

Złe wyniki badań tarczycy

Wyniki badań: W grudniu i maju wyniki TSH miałem 0.03 w marcu 0.35. Trab 0,90 t3 w normie Ft4 marzec 0,99 maj 0,90. Dlaczego tsh i ft4 jest niskie? Rok temu w badaniach MR wszystko wyszło dobrze? Czy możliwe, że guzy przysadki mogą być niewidoczne?Pyta Pan jednocześnie o wyniki badań hormonów

Wyniki badań krwi

Jak interpretować wyniki badań krwi: AIAT -13,6 IU/I AspAT - 17,8 IU/I Czy są w normie?Są to wyniki w zakresie normy i świadczą o nieobecności uszkodzenia komórek wątrobowych i mięśniowych. Trudno je interpretować bez innych danych klinicznych. Jeśli nie występują inne dolegliwości nie należy się

Wyniki krwi na mykoplazmę

1,5 m-ca temu przeszłam lewostronne mykoplazmatyczne zapalenie płuc. Obecnie wyniki Mykoplazma IGM>>27, IGG 165. Czy są to wyniki pozapalne? Czy może w dalszym ciągu jestem chora? Internista po zobaczeniu wyników powiedział, że nie wie co zrobić, na wizytę u pulmonologa muszę długo czekać.W

Tarczyca wyniki

.. Zrobiłam ostatnio badania krwi, lekarz powiedział, że sa dobre. Mnie zastanawia wynik Immunochemi tj: TSH 3 generacja - 6,17uIU/m1 (z.Ref:0,27-4,20). FT3 - 3,41pg/ml i FT4 1,0ng/dl. Lekarz zauważyl jedynie w przypadku ciąży musiałabym brać jakieś tabletki przy takiej wartości TSH. PROSZE O OPINIE CZY

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

Dobre wyniki badań krwi, zły stan zdrowia.

Witam! Ostatnio dużo choruje (zapalenie gardła, kaszel, katar), mam złe samopoczucie, jestem strasznie senna i odczuwam bóle stawów, dodam że mam 22 lata. Zrobiłam morfologię i żelazo i wszystko mam w normie. Ostatnio jeszcze zauważyłam krwawienie dziąseł, katar z krwią no i rzecz z którą walcze od

Re: Dobre wyniki badań krwi, zły stan zdrowia.

kochana zrob badanie zywej kropli krwi i dowiesz sie wiecej.Zbadaj poziom kwasu moczowego

Re: złe wyniki badań krwi w ciąży !

Wyniki wskazują na anemię, bardzo częstą w ciąży. Wynika ona z przewodnienia krwi lub niedoboru żelaza. Podwyższone leukocyty, neutorfile to prawidłowość w ciąży. Nie widzę podstaw do niepokoju.

Re: złe wyniki badań krwi w ciąży !

Przy odpowiednio zbilansowanej diecie nie potrzeba witamin. W przypadku niedoboru żelaza lekarz przepisze jego preparat.

Re: złe wyniki badań krwi w ciąży !

Jak na ciąże nie są takie tragicznie lekarz cos zaradzi, nie martw się dzidzia rośnie i pasożytuje na tobie :-):-)

Re: złe wyniki badań krwi w ciąży !

no czyli się niepokoję, bo anemia jest niebezpieczna dla dziecka... :( Tak przynajmniej mi się wydaje.

Re: złe wyniki badań krwi w ciąży !

Myślę, że bardziej niz ta anemia szkodzą ci towarzyszące temu nerwy. U mnie wyniki podobne - lekka anemia i tak pewnie juz pozostanie. Dodatkowo mam złe wyniki moczu. Wychodzę jednak z założenia, że podstawa to dobre nastawienie. -- http://www.suwaczki.com/ http

Re: złe wyniki badań krwi w ciąży !

Przyjmuję kwas foliowy cały czas i w sumie może powinnam jeszcz cos brać. Martwię się, ze to anemia czy coś :(

Lista odcinków serialu Na dobre i na złe

Lista odcinków serialu Na dobre i na złe. Numer Data premiery Tytuł Seria I 1 07.11.1999 Spotkanie po latach 2 14.11.1999 Odzyskana miłość 3 21.11.1999 Życiowa decyzja 4 28.11.1999 W obliczu prawdy 5 05.12.1999 Chorobliwa miłość 6 12.12.1999 Osierocone szczęście 7 19.12.1999 Ryzykowna gra

Posiew krwi

i beztlenowe). Jeśli taka ilość jest niemożliwa, na przykład u noworodków, pobiera się około 5 ml na specjalne pożywki pediatryczne.W przypadku pobierania krwi podczas antybiotykoterapii, używa się butelek ze środkami inaktywującymi leki, jednak nawet wtedy częściej występują wyniki fałszywie ujemne.Jeśli

Rozmaz krwi

, jednak innym razem uniemożliwiają poprawną ocenę komórek, czego efektem są błędne wyniki lub brak wyniku. BarwienieAby uwidocznić cechy poszczególnych komórek krwi umożliwiające ich zróżnicowanie i ocenę budowy, stosuje się barwienia Wrighta lub Maya-Grünwalda–Giemsy (Pappenheima). W Polsce najczęściej

Dieta zgodna z grupą krwi

jest najważniejszym czynnikiem określającym dobór zdrowej diety i zaleca różne sposoby odżywania w zależności od posiadanej grupy krwi.W swojej książce, D'Adamo cytuje prace naukowców, którzy prowadzili badania nad grupami krwi, twierdząc lub sugerując, że ich wyniki potwierdzają jego teorię. Dietetycy, naukowcy

Zawartość alkoholu we krwi

Zawartość alkoholu we krwi – ilość alkoholu etylowego we krwi, określana najczęściej w promilach (1 promil oznacza 100 mg alkoholu w 1 dl (decylitrze) krwi).Najbardziej wiarygodne wyniki w zakresie zawartości alkoholu we krwi daje laboratoryjne badanie krwi. W następnej kolejności

Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.
Zasady zachowania poufności. O Wikipedii. Korzystasz z Wikipedii tylko na własną odpowiedzialność. Materiał pochodzący z Wikipedii został zmodyfikowany poprzez ograniczenie liczby przypisów. Wikipedia® is a registered tradmark of the Wikimedia Foundation.

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!