Wszystko o:

leukocyty 12%

Przeziębienie, grypa, a może angina? Co mi dolega?

Przeziębienie, grypa, a może angina? Co mi dolega?

charakterystycznym, ale świadczącym o zaawansowaniu choroby jest wysypka. Zaawansowana sepsa prowadzi też do niewydolności nerek i wątroby. Jeśli lekarz podejrzewa posocznicę, z pewnością zleci badania krwi, które potwierdzą diagnozę - dla sepsy charakterystyczna jest nieodpowiednia liczba leukocytów we krwi oraz

Anemia do tablicy: wszystko, co warto o niej wiedzieć

Anemia do tablicy: wszystko, co warto o niej wiedzieć

tak objawia się choroba nowotworowa, białaczka, jednak rzadko jej jedynym objawem jest niedokrwistość. Inne parametry krwi, np. poziom leukocytów, a także rozmaz, wskaźniki stanu zapalnego, także są zaburzone, odstępstwa od normy spore, itd. Nawet jeśli potwierdzi się, że przyczyną jest zaburzenie

Badania krwi

Badania krwi

Dołącz do nas na Facebooku! Morfologia krwi i OB. Formularze z napisem "krew obwodowa", jakie otrzymywaliśmy dawniej, zastąpiły komputerowe wydruki. Pojawiają się na nich następujące symbole: - WBC - skrót od ang. white blood cells oznaczający białe ciałka krwi (leukocyty). Norma - 4,0

Analiza krwi

Analiza krwi

Morfologia krwi i OB Wyjaśniamy znaczenie symboli, pojawiających się na komputerowych wydrukach, które otrzymujemy: WBC - skrót od ang. white blood cells oznaczający białe ciałka krwi (leukocyty). - Norma to 4,0-10,0 K/ L. Gdy jest ich więcej, może to świadczyć o stanie zapalnym w organizmie

Zakażenie układu moczowego: pomocy!

Zakażenie układu moczowego: pomocy!

, szczególnie na bakterie będące najczęstszą przyczyną zakażeń układu moczowego. Męczące powroty Wspomnieliśmy już, że nawroty infekcji układu moczowego to rzecz dość częsta. Szacuje się, że 30 proc. wszystkich pacjentek doświadcza kolejnego zakażenia w ciągu 6-12 miesięcy od pierwszego incydentu. Kobiety

Badania dla dojrzałych

Badania dla dojrzałych

wysoki hematokryt może świadczyć o odwodnieniu lub zbytnim zagęszczeniu krwi. Za mały - o niedokrwistości.  HGB - hemoglobina - znajduje się w czerwonych krwinkach. Do niej przyłącza się wdychany przez nas tlen.  Norma Kobiety -12-16g/dl lub 7,5-9,9 mmol/l 

Ginekolog: potrzebujesz go nie tylko w ciąży

Ginekolog: potrzebujesz go nie tylko w ciąży

Polsce co roku rejestruje się niemal 10 000 nowych zachorowań i liczba ta stale rośnie. Średnio na nowotwór złośliwy piersi zapada jedna na 12 Polek! A to przecież nie koniec. Inne choroby kobiece, chociaż przerażają mniej niż nowotwory, również są groźne dla damskiego zdrowia. Dlatego tak ważna jest

Wyniki badań dwunastolatka

Proszę o interpretację wyników badań mojego 12- letniego syna. Morfologia krwi obwodowej: - WBC - 6,0; - ERYTROCYTY - 5,25; - HEMOGLOBINA - 14,3; - HEMATOKRYT % - 41,6; - MCV - 79,2; - MCH - 27,2; - MCHC - 34,4; - PŁYTKI KRWI - 218; - LYM% - 40,3; - MXD% - 16,2; - NEU% - 43,5; Mikroskopowy rozmaz

Badania przed operacją plastyczną

Wybieram się na operację plastyczną dlatego musiałam zrobić badania. Zaniepokoił mnie niski poziom neutrofili i eozynofili. Co może być tego przyczyną? Czy w takim razie będę mogła poddać się operacji? Podaje wyniki: Leukocyty 4,8 (3,8-10,0); Erytrocyty 4,9 (3,7-5,1); Hemoglobina 15,5 (12-16

Seks analny, a bóle podbrzusza

Mam duży problem.... kochaliśmy się z mężem analnie, lecz do wytrysku doszło już przy normalnym stosunku. Było to dzień po miesiączce. Na drugi dzień bardzo bolało mnie podbrzusze, czułam parcie na pęcherz i odbyt. Ten stan utrzymuje się już 12 dni. Bóle zjawiają się okresowo, ale codziennie. Nie

Wysoki poziom monocytów i niski glukozy

Mam 17 lat. Od ok miesiąca jestem osłabiona, mam napady picia wody w ilościach dziennych ok. 6litrów. Wczoraj byłam na pobraniu krwi i dziś są już wyniki. Ogólnie, wyniki są dobre: OB 5 lecz niepokoi mnie wysoki procent poziom monocytów (norma 4-12) 14. I niski poziom glukozy (norma 70-99) 65. Czy

Czy to już anemia? Czy się niepokoić?

wrażenie ucisku w klatce piersiowej,pocę się w nocy. Postanowiłam wykonać morfologie. Oto jej wynik (podaję te wartości,które są niezgodne z podanymi normami): Leukocyty 2,74 (4-10) Hemoglobina 11,4 (12-15) MCH 25,6 (27-35) MCHC 31,5 (32-37) Eozynofile 7,3% (1-5) Limfocyty 0,9 tys. (1,1-6,5

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

Leukocyty 12 tyś :(

Witajcie zrobiłam morfologię-jestem w 15 tyg ciąży i wszytsko ok poza leukocytami które wynoszą 12 tys a norma jest od 4-10.Bardzo się martwię.W laboratorium mi powiedzieli że w ciąży to normalne.Do lekarza idę za dwa dni. http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdhqvk4k2v1jaq.png

Leukocyty 12 tyś martwię się

Witajcie zrobiłam morfologię-jestem w 15 tyg ciąży i wszytsko ok poza leukocytami które wynoszą 12 tys a norma jest od 4-10.Bardzo się martwię.W laboratorium mi powiedzieli że w ciąży to normalne.Do lekarza idę za dwa dni http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdhqvk4k2v1jaq.png

Re: podwyzszone biale krwinki

Serio? Infekcja w kolanie nie wymaga leczenia? Alergia da leukocyty 12 tys?

POMOCY. Leukocyty 12-15 wpw

Mam pytanko do bardziej doświadczonych mam. Czy leukocyty 12-5 wpw oraz nabłonki pł. kilkanaście wpw swiadczo o zakażeniu. Właśnie odebrałam takie wyniki i jestem załamana. Myślałam, że ZUMy mamy już za sobą a tu proszę i co ja mam robić. Córcia robi kupkę tylko na nocniczku potem jest

Re: Borelioza?

U mnie wygląda to tak : Leukocyty 6,6 (norma 4,0-10,0) Erytrocyty 4,26 (3,7-5,1) Hemoglobina 12,9 (12,9-16,0) płytki 220 (150,0-450) W sumie wszystko w normie...

Re: Leukocyty 12 tyś :(

nie musisz się martwić, norma jest dla kobiet które nie są w ciąży bo w ciąży leukocyty są zwykle podyższone. -- Moje Promyczki kochane: ALICJA (15.03.2006) SZYMON (23.09.2008)

Re: Leukocyty 12 tyś :(

OB w ciązy też jest bardzo przyspieszone, więc wynik niemiarodajny. CRP da wynik prawdziwy. -- http://tickers.baby- gaga.com/p/dev086pr___.png

Re: wyrostek

Miałam wyrostek wycinany jak miałam siedem lat, w 1985 roku. Klasyczne objawy (ból + wysokie leukocyty), usg wtedy chyba jeszcze nie było. Nikt nawet nie proponował leczenia antybiotykami, od razu cięcie. -- Jędrek, 12.03.2009.

Re: Leukocyty 12 tyś :(

W ciąży jest to normalne podwyższenie i nie ma powodu do zmartwień. Kobiety ciężarne mają zwykle w podwyższone leukocyty i nic się z tym nie robi. Ale jeśli nadal nie wierzysz i masz obawy zrób bad.białko CRP jest dokładniejsze niz OB i wtedy uzyskasz odpowiedź i spokój czy w organizmie nie