Wszystko o:

kołatanie serca po jedzeniu

BÓL GŁOWY? Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy dlaczego

BÓL GŁOWY? Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy dlaczego

Dołącz do Zdrowia na Facebooku! To może być migrena . U niektórych chorych ból głowy promieniuje na całą głowę, mogą mu towarzyszyć wymioty, światłowstręt, a nawet biegunka czy kołatanie serca. Charakterystycznym objawem migreny jest tzw. aura. Polega na tym, że przed ostrym, niemal trudnym do

Kardiomiopatia

Kardiomiopatia

, dlatego, aby uzyskać jednoznaczną odpowiedź wykonuje się szereg badań. Najczęściej są to ECHO serca (przy postaci przerostowej wykonuje się je po próbie wysiłkowej), EKG, biopsja endomiokardialna oraz tzw. cewnikowanie serca. Pozwala ono na określenie ciśnienia panującego w jamie serca i dużych

PULS życia - czego możemy się dowiedzieć, kontrolując TĘTNO?

PULS życia - czego możemy się dowiedzieć, kontrolując TĘTNO?

(wyczuwalna ilość uderzeń na minutę), miarowość (odstępy między uderzeniami i ich siła powinny być takie same), symetria (wyczuwalne tętno po prawej i lewej stronie ciała powinno być takie same). Doświadczony lekarz umie także, jedynie mierząc puls, ocenić wstępnie rzut serca (ilość krwi tłoczonej w ciągu

Zasady postępowania w NADCIŚNIENIU TĘTNICZYM - aktualne wytyczne Polskiego Towarzystwa Nadciśnienia Tętniczego, część I

Zasady postępowania w NADCIŚNIENIU TĘTNICZYM - aktualne wytyczne Polskiego Towarzystwa Nadciśnienia Tętniczego, część I

potliwości, bólu głowy, niepokoju, kołatania serca, - jakie czynniki nadciśnienia i/lub jego powikłań ciebie dotyczą, np.: nadciśnienie tętnicze i choroby układu sercowo-naczyniowego w wywiadach osobistym i rodzinnym, zaburzenia lipidowe w wywiadach chorobowym i rodzinnym, cukrzyca w wywiadach chorobowym i

NERWICA WEGETATYWNA - lęk wędrujący po ciele

NERWICA WEGETATYWNA - lęk wędrujący po ciele

"Mam taki problem. Objawy to ból w klatce piersiowej, przeszywające kłucie. Czasem utrzymujące się przez godzinę lub dwie mrowienie na dłoniach, gardle, a nawet całej szyi i klatki piersiowej, kołatanie serca. Bywa, że nagle zalewa mnie fala ciepła i pot" - pisze użytkownik "Donek11

Zimne dłonie, bądź stopy? Warto znaleźć przyczynę

Zimne dłonie, bądź stopy? Warto znaleźć przyczynę

serca. Byłoby zatem wskazane, by rozpoznanie stawiał kardiolog, nawet u osób, które mają niedociśnienie "od zawsze". Kieruje do niego lekarz pierwszego kontaktu. Czytaj więcej na temat: Za niskie ciśnienie - kiedy trzeba je leczyć? Inne problemy z krążeniem Nie musisz mieć niskiego ciśnienia

Drżenie mięśni, czyli problem neurologiczny?

Drżenie mięśni, czyli problem neurologiczny?

, gdy dojdzie już do pełnego ataku. Więcej o padaczce . Jeszcze cukier Wielu diabetyków od czasu do czasu doświadcza drżenia, głównie rąk. Objaw ten nie występuje jednak u nich samodzielnie: towarzyszą mu zwykle zimne poty, osłabienie, kołatanie serca, ból głowy, stan niepokoju. To typowa reakcja

Błaha dolegliwość, czy objaw poważnej choroby?

Błaha dolegliwość, czy objaw poważnej choroby?

szybko. Pracuje, niczym zziajany motor. W medycynie taki objaw określany jest jako tachykardia . Chociaż brzmi poważnie, wcale najczęściej nie oznacza niczego poważnego. Bardzo szybkie uderzenia serca, czyli ponad 100 na minutę, to naturalna reakcja na wysiłek (np. po sesji aerobiku), stres, czy

4 oznaki, że jesteś zestresowany. Co mówi ci organizm i czy warto to ignorować?

4 oznaki, że jesteś zestresowany. Co mówi ci organizm i czy warto to ignorować?

zagrażająca sytuacja, przyspiesza i pogłębia się oddech. Układ oddechowy przystosowuje się po prostu do zapewnienia większej ilości powietrza. Serce zaczyna szybciej bić, rośnie puls i ciśnienie krwi, do krwioobiegu uwalniane są spore ilości cukru oraz adrenalina. Wszystkie narządy są zwarte i gotowe (a także

Przed zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, czyli dlaczego trzeba czytać ulotki leków?

Przed zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, czyli dlaczego trzeba czytać ulotki leków?

, zwłaszcza dojrzewające, grzyby, wino czy dojrzałe banany. Obecna w nich duża ilość tyraminy połączona z lekami może doprowadzić do gwałtownego wzrostu ciśnienia krwi z uczuciem kołatania serca. W skrajnych przypadkach dochodzi do tzw. przełomu nadciśnieniowego, a nawet śmierci pacjenta. Nie graj w zielone

Kołatanie serca

Mam 42 lata i od trzech miesięcy mam kołatanie serca. Wszystkie badania tj. tarczyca, krew, echo serca, cholesterol są prawidłowe. Lekarz przepisał mi Propanorolol i kazał przyjmować 3 razy dziennie po pół tabletki. Kołatnie nie ustąpiło, ale jest jakby przytłumione. Czasem po dużym wysiłku, ale

Kołatanie serca

Od niedawna odczuwam czasowe lekkie kołatanie serca, zbyt mocne bicie serca i lekkie ukłucia z prawej strony klatki piersiowej. Jest to dość dziwna sprawa, ponieważ mam 18 lat, nigdy nie miałem problemów sercowych, miałem ostatnio wszystkie badania, typu tsh (wykazało 1.050 ml) morfologię, ekg

Nocne kołatanie serca

Mam problem z sercem tego typu, że budzę się w nocy i nagle mam tak gwałtowne kołatanie serca przez ok pół minuty. Po tym następuje normalny rytm, a ja czuje się tak zmęczona, że nie mam siły podnieść ręki do góry. Miałam robione EKG, echo serca, Holtera no i nic nie wykazało. To dzieje się nagle w

Biegunki i kołatanie serca

Od paru dni mam problemy z zasypianiem, przeszkadza mi kołatanie serca. Do tego doszły biegunki. Jestem osłabiona i przemęczona. Co mi może dolegać?Przyczyn Pani dolegliwości może być wiele, wśród nich m.in. nadczynność tarczycy, zaburzenia elektrolitowe, infekcje, zatrucia. Istotne jest, czy nie

Niedokrwistość, kołatanie serca i biegunki

schudłam i prawdopodobnie wpadłam w anemię. Mam niedokrwistość, ogólne osłabienie, kręci mi się w głowie, a jak włożę w jakieś zajęcie więcej wysiłku to czuję kołatanie serca. Przez kilka dni miałam też bóle z boku głowy nad uchem. Miałam wrażenie, jakby coś mnie tam uciskało. Wyczytałam w Internecie, że

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

Re: A po co...

autobusem. A kota wybrałam ze wsi, przyuczonego do samochodów, wysokości i ludzi. Własnie po to, aby móc go wypuszczać na dwór bez kołatania serca za każdym razem. -- Takimi, jakimi wydają się być, rzeczy są rzadko. A kobiety nigdy. Pół wieku poezji

Re: Opis choroby dla innych i dla siebie

, bezsennością. Już nie wiem co jest od boreliozy a co od tarczycy. Wiem że mam niskie żelazo ale nie wiem czy nie podkarmiam krętków łykając żelazo A najgorsze że po jedzeniu mam totalny zjazd, szumy i kołatania serca narastają dochodzi do tego że boję się jeść, staram się trzymać dietę bg, jem i chudnę

Re: Interpretacja wyników tarczycy u mężczyzny

Jeszcze dodam że mam kołatanie serca ale to podobno od przepukliny. Oraz nie za bardzo mogę przytyć. Byłem na diecie przeciwgrzybicznej i schudłem 8 kg, ale teraz już nie chudnę, choć ze wg na żołądek nie jem tak jak kiedyś, odżywiam się raczej zdrowo.

pytanie do eksperta-odstawianie leków

rezygnować z porannej tabletki ,biorę ją co drugi dzień ,najpierw nastąpił spadek nastroju ale po pewnym czasie wszystko wróciło do normy ,i po 2 tyg dobrego samopoczucia postanowiłam nie brać i porannej tabletki, niestety już tego dnia gdy powinnam brać tabletkę wieczorem miałam kołatania serca (choć od

Re: A jak już o genetyce mowa...

uzależnionym od czekolady, mleka, chleba, wędlin, jabłek, a nawet zdrowej marchewki. Można z tego powodu zostać grubasem, bo człowiek nie może się powstrzymać od jedzenia określonych rzeczy, a im więcej ich je, tym ma większą na nie ochotę. To działa ta samo, jak uzależnienie od alkoholu, ten sam mechanizm, i

pomoc w interpretacji badań i podpowiedź co dalej

zmęczenie a mimo to wieczorem problemy z zaśnięciem, kołatanie serca, wrażenie pulsowania tętnicy szyjnej, nerwowość, nadreagowywanie na stresy Nie zrobiłam na razie witaminy d3. Wyniki: TSH 1,76, norma 0,35 - 4,94 FT3 2,82, norma 1,71 -3,71; 55,5% ft4 1,08, norma 0,7 - 1,48; 48,72% anty TPO powyżej

Re: Czy to zawsze tak dziala?

kołatania serca i po sugestii, że to niski potas zbadałam go - miał dobry poziom, ale na wszelki wypadek jadłam codziennie banany. Kołatania serca przeszły po podniesieniu dawki euthyroxu, ale zrobiłam badania przed podniesieniem i wiedziałam, że mogę. -- inteligentny-projekt.pl kazdystudent.pl

prośba o pomoc

nerwowa, miałam kołatania serca. Wtedy kazał mi brac 50 i 75 na zmiane i niestety nie było poprawy. Ciagle chodziłam jak pijana, nawet przez sen miałam zawroty głowy i serce mało nie wyskoczyło z klatki. Dwa razy byłam na pogotowiu i ekg było dobre. Krew cukier magnez wapn tez ok. sama zmniejszyłam sobie

Re: Prośba o diagnozę...

Dowiedziałem się z internetu , że migotanie przedsinków jest jednostka chorobową mało znana również przez lekarzy . Nic dziwnego , ze przepisuja na skargi pacjentów środki uspokajające , zamiast kierowac do kardiologa . Używane potocznie określenie "kołatanie " serca także jest

Re: Koko, Gaya a na jakim hcg jesteście ?

+/- 3 dnia przyjmowania hcg nie czuję głodu (właściwie to nie pamiętam o jedzeniu - zmuszam się do jedzenia), mam też sporo energii - jeśli miałabym porównywać to czuję się jak przy pierwszej kuracji chińskimi suplementami (zanim jeszcze się na nie uodporniłam), z tą różnicą, że nie czuję kołatania