Wszystko o:

jakie wyniki

why

Masz pytanie do lekarza?

Niepokoją cię objawy? Chcesz skonsultować dokuczliwy problem? Niezrozumiałe wyniki badań? A może po prostu coś jest niejasne?

Zobacz o co pytali inni. Może znajdziesz odpowiedzi na nurtujące Cię od dawna pytania:

Leki wpływają na wyniki badań

Leki wpływają na wyniki badań

Leki mogą zniekształcać wyniki badań laboratoryjnych - zarówno zakłócając pomiar, jak i wpływając na stan organizmu - mówiły specjalistki na konferencji, zorganizowanej przez Urząd Rejestracji Produktów Leczniczych, Wyrobów Medycznych i Produktów Biobójczych. Konferencja odbyła się w ramach akcji

Wyniki TSH, FT3 i FT4, a ciąża

Odpowiada lekarz Magdalena Zemlak: Na początku ciąży może dochodzić do obniżenia stężenia TSH. Najprawdopodobniej nie będzie potrzeby rozpoczynania leczenia, a jedynie dalsza obserwacja. Jednak ostateczną decyzję może podjąć tylko lekarz prowadzący, który dokładnie Panią zna.

Chcesz mieć lepszy wynik na egzaminie? Pij wodę!

Chcesz mieć lepszy wynik na egzaminie? Pij wodę!

testy, specjaliści wykazali, że pijący wodę osiągali wynik przeciętnie o 5 proc. wyższy niż zdający "na sucho". Kto bierze ze sobą wodę na egzamin? Z butelką wody na egzamin częściej przychodzili starsi, doświadczeni studenci (31 proc.), rzadziej początkujący (21 proc.). W sumie wodę

Badanie ogólne moczu

Badanie ogólne moczu

następnie zgodnie z powyższymi instrukcjami. Oddać próbkę moczu do analizy. Powikłania Nie ma ryzyka powikłań związanych z pobieraniem moczu do badania. Wyniki badania moczu Prawidłowe wartości różnią się między sobą w zależności od laboratorium. Badanie moczu - normy (wartości prawidłowe): Kolor: od

Nie można być otyłym i zdrowym - niezależnie od prowadzonego trybu życia?

Nie można być otyłym i zdrowym - niezależnie od prowadzonego trybu życia?

Wielu specjalistów twierdziło, że osoby otyłe mogą pozostawać zdrowe - o ile nie występują u nich inne zagrożenia dla zdrowia, a wyniki badań klinicznych są w normie. Zwiększone ryzyko dla zdrowia mimo prawidłowych wyników badań Zespół doktora Ravi Retnakarana z Mount Sinai Hospital w Toronto

Dręczą cię stany depresyjne? Zdrowy sen może to zmienić!

Dręczą cię stany depresyjne? Zdrowy sen może to zmienić!

myślenie jest typowe dla osób borykających się z powodu zaburzeń lękowych uogólnionych, depresji, stresu pourazowego, zaburzeń obsesyjno-kompulsywnych i fobii społecznej. Jednak już dawno zauważono, że mogą pojawiać się także w wyniku problemów ze snem. Opowiedz o swoim śnie Jak wykazały wcześniejsze

Suplementy groźne dla mężczyzn

Suplementy groźne dla mężczyzn

Dołącz do Zdrowia na Facebooku! Eksperci z Centrum Badań nad Rakiem im. Freda Hutchinsona w Seattle przeanalizowali wyniki badań SELECT (Selenium and Vitamin E Cancer Prevention Trial). Badania rozpoczęły się w 2001 roku i objęły 35 tys. mężczyzn. Ich celem było sprawdzenie, czy przyjmowanie

Diagnoza jaskry przed telewizorem?

Diagnoza jaskry przed telewizorem?

szczegółowych map ruchów gałek ocznych, które - jak się okazało - umożliwiają wykrycie choroby jedynie na podstawie sposobu, w jaki oczy pacjentów reagują na wyświetlane obrazy. Wielka szansa - To oczywiście wstępne wyniki, ale można powiedzieć z całą pewnością, że da się zidentyfikować pacjentów z jaskrą

[16+] Czy wypada prosić partnera o wyniki badań?

[16+] Czy wypada prosić partnera o wyniki badań?

Tarczyca wyniki

.. Zrobiłam ostatnio badania krwi, lekarz powiedział, że sa dobre. Mnie zastanawia wynik Immunochemi tj: TSH 3 generacja - 6,17uIU/m1 (z.Ref:0,27-4,20). FT3 - 3,41pg/ml i FT4 1,0ng/dl. Lekarz zauważyl jedynie w przypadku ciąży musiałabym brać jakieś tabletki przy takiej wartości TSH. PROSZE O OPINIE CZY

Wynik TSH

Dzisiaj odebrałam wynik TSH : 2,840 ( norma 0,280 - 4,300 ) Czy jestem chora na tarczycę ?Wynik TSH jest w normie. Na tej podstawie można stwierdzić, że nie ma Pani zaburzeń czynności tarczycy w postaci nadczynności lub niedoczynności.

Wyniki EEG

Dzień dobry, Proszę o udzielenie informacji jak mogę interpretować te wyniki: wiek 23 lata, kobieta czynność podstawowa w odprowadzeniach ciemieniowo potylicznych składa się z czunności fal alfa o częst. 9,0 - 10,7 Hz i amlp. do 85 uV, z nałożoną niskonapięciową cz.szybką beta. Rz - obecna na

Wyniki kolonowskopii

Jakiś czas temu mąż miał robioną kolonoskopię i niczego nie wykazała, co opisano po polsku. Teraz odebrał wynik kolejnego badania i opis jest po łacinie, brzmi groźnie i przeraża mnie. Wyrywkowo zapoznałam się ze znaczeniem niektórych słów i jestem zaniepokojona. Wynik brzmi nastepujaco: "Colitis

Wyniki TSH

Proszę o interpretację moich wyników: TSH 3gen -3,120 i anty -TPO 258.Bardzo ważna jest informacja z jakiego powodu zostały zlecone powyżej wymienione badania. Czy występowały jakieś objawy związana z niedoczynnością tarczycy, powiększona tarczyca lub też jakiśinny powód. Podwyższone miano

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

wynik

Odebrałam wynik. Wartość niska, tj. 21 a norma (ta niska) od 20 do 30, a prawidłowa od 30 do 50. Czy to znaczy, że mam coś działać? Czy odpuścić? Te normy to się jakoś pozmieniały chyba ostatnio...

Wyniki?

Jeśli to poniżej prawda: warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,16984030,Wyniki_wyborow__Sprawdz__kto_zdobyl_mandaty_w_Twojej.html To jakaś totalna kicha u nas. Górą pyskacze POPIS (aninanin/wawerka) i stare kotlety - WIS.

Wyniki

Wyniki XXVIII Szaradziarskich Mistrzostw Krakowa: 1 Rafał TAŁAJ 64,0 + 59,0 = 123,0 2 Maciej GĄSKA 48,0 + 44,0 = 92,0 3 Marcin RADOŃ 41,0 + 46,0 = 87,0 4 Rafał ROGOWSKI 48,0 + 39,0 = 87,0 5 Kamil WERESZCZYŃSKI 41,0 + 43,0 = 84,0 6 Andrzej TAŁAJ 45,0 + 36,0 = 81,0 7 Przemysław KETNER 45,0 + 35

WYNIKI

obdarzyli mnie mieszańcy gminy – powiedział nam Wojciech Sypniewski. – Ten wynik jest jeszcze lepszy od tego, który uzyskałem przed czterema laty. Traktuję go jako ocenę mojej pracy na rzecz gminy i mieszkańców. Jest to dla mnie wielkie wyróżnienie, ale i zobowiązanie. Korzystając z okazji

WYNIKI

Wyniki: 1. Jacek Laskowski - 58 + 35 = 93 2. Stanisław Wójtowicz - 55 + 31 = 86 3. Anna Maria Ketner - 31 + 24 = 55 4. Cezary Halicki - 30 + 24 = 54 5. Zdzisław Łoś - 35 + 18 = 53 6. Adam Biniszewski - 36 + 17 = 53 7. Waldemar Paradowski - 33 + 20 = 53 8. Andrzej Gołębiewski - 25 + 22 = 47 9

wyniki

Odebraliśmy wyniki western blot: IgG- surowi ujemny 0 (pkt.) oraz słaba reakcja z OspC Mikrogen IgM - surowi ujemny 0 (pkt.) Mikrogen Cóż to jest to OspC? Należy tym się martwić? Mąż dalej łyka przypisane na anaplazmoze wyniki. Poradnia zakaźna nie chce go już więcej widzieć, zasegurowali

wyniki

widziałam już dawno reklamy takich firm, które bardzo szybko robią testy DNA- i rzeczywiście chwalono się, ze wynik jest wpierw przysylany sms, później mailem a na końcu dociera poczta papierowa... olaromanska.blox.pl/html www.dlaleszka.cba.pl/

Centrum Informacji o Leku - Zapytaj o leki - fałszywie pozytywne wyniki na leki

Centrum Informacji o Leku - Zapytaj o leki - fałszywie pozytywne wyniki na leki Nowa polityka prywatnosci i plików Cookies - przeczytaj Szukaj: Alfabetyczna lista leków: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z A-Z Aktualności Indeks leków Zapytaj o leki Bezpieczeństwo Nowe rejestracje

Centrum Informacji o Leku - Indeks leków - EPAR

. Wyniki obrazowania PET powinny zostać omówione przez lekarza i pacjenta. Jak działa produkt Neuraceq? Substancja czynna produktu Neuraceq, florbetaben ( 18 F), należy do radioaktywnych produktów farmaceutycznych, które emitują niewielką ilość promieniowania i działają poprzez wybiórcze przyłączanie się

Centrum Informacji o Leku - Indeks leków - EPAR

przeciwwirusowymi, peginterferonem alfa i rybawiryną. W badaniu tym wyniki testu na obecność wirusa zapalenia wątroby typu C przeprowadzonego 12 tygodni po zakończeniu leczenia były negatywne u 91% (296 z 327) pacjentów. W drugim badaniu wzięło udział 499 wcześniej nieleczonych pacjentów zakażonych genotypami 2 lub

Centrum Informacji o Leku - Indeks leków - EPAR

pacjenci otrzymujący placebo (44 metry dalej w większym z badań), ale w przypadku choroby klasy IV nie przebadano wystarczającej liczby pacjentów, aby wyniki uzasadniały stosowanie leku w tej grupie. Podobne wyniki uzyskano u pacjentów z wrodzonymi wadami serca. U pacjentów z chorobą klasy II po sześciu

Centrum Informacji o Leku - Indeks leków - EPAR

odsetek pacjentów niewykazujących oznak obecności wirusa zapalenia wątroby typu C we krwi: uwzględniając wyniki z pierwszych dwóch badań, ujemne wyniki badania na obecność wirusa zapalenia wątroby typu C 12 tygodni po zakończeniu leczenia uzyskało około 80% (419 z 521) pacjentów przyjmujących lek Olysio

Możliwe wyniki w krykiecie

składających się z dwóch inningsów (mecze testowe, pierwszej klasy, ligowe) nie podaje się zazwyczaj ilości overów, przez które obie drużyny odbijały piłkę.Wyniki na ogół podaje się zazwyczaj w następującej postaci – wynik pierwszego i drugiego inningsu drużyny odbijającej jako pierwsza, a następnie

Wyniki Grand Prix na żużlu

Artykuł zawiera listę dotychczasowych eliminacji Grand Prix, zawodników stających na podium dotychczasowych eliminacji oraz miejsca Polaków. Indeks 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2011 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001

Formuladeildin (2008) ? wyniki spotkań

Stale odbywają się rozgrywki 65 edycji Formuladeildin, czyli pierwszej ligi Wysp Owczych w piłce nożnej. Udział bierze 10 klubów z całego archipelagu. Impreza rozpoczęła się 29 marca 2008 meczem B36 Tórshavn z ÍF Fuglafj?r?ur. Na każdą kolejkę składa się 5 meczów. Wyniki 1. część 1. kolejka 2

Formuladeildin (2007) - wyniki spotkań

W roku 2007 odbyło się 27 kolejek Formuladeildin. Brało w nich udział 10 klubów z dziewięciu różnych miejscowości na Wyspach Owczych. Wyniki 1. część 1. kolejka 2. kolejka 3. kolejka 4. kolejka 5. kolejka 6. kolejka 7. kolejka 8. kolejka 9. kolejka Podsumowanie

Ekstraliga żużlowa 2008 - wyniki

Wyniki Ekstraligi żużlowej 2008. Wyniki dziewiątego sezonu najwyższej klasy rozgrywkowej w polskim żużlu. Runda zasadnicza Tabela Poz Klub M W R P Pkt Bon Razem +/- 1 CKM Złomrex Włókniarz Częstochowa 14 12 0 2 24 7 31 +253 2 Unibax Toruń 14 12 0 2 24 6 30 +199 3 Unia Leszno 14 10 1 3 21 4

Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.
Zasady zachowania poufności. O Wikipedii. Korzystasz z Wikipedii tylko na własną odpowiedzialność. Materiał pochodzący z Wikipedii został zmodyfikowany poprzez ograniczenie liczby przypisów. Wikipedia® is a registered tradmark of the Wikimedia Foundation.

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!