Wszystko o:

inne(eo bazo mono)

Wyniki morfologi

Mam 16 lat i dzisiaj poszłam odebrać wyniki morfologi: leukocyty- 6,4 erytrocytu- 4,8 hemoglobina- 13.3 hematokryt- 40 MCV- 84 MCH-26 MCHC- 33.3 płytki krwi- 228 limfocyty%- 30 Inne(Eo, Bazo, Mono)%-8 neutrofilie%- 62 limfocyty- 1.9 Inne(Eo,Bazo,Mono)-0.5 neutrofofilie-4.00 RDW-CV-14

Wyniki badań córki - podwyższony hematokryt

Moja córka 13 lat ma ob-2. hgb-14,9, hcp-40, eo%-20,9. Co może być przyczyną tych złych wyników?Z podanych przez Panią wyników badań laboratoryjnych wyłącznie poziom eozynofilów wykracza poza zakres normy (zakładam, że chodziło o HCT - 40, czyli o hematokryt). Podwyższony poziom eozynofilów we krwi

Co o tym myśleć ?

TSH mam w normie 2,46 (0,51-4,30). Ale z mam objawy tarczycy. Wypadanie włosów, senność , zmęczenie. Nie wiem czy to coś ma do tego ale w któtkim czasie przytyłam. Ktoś mi powie co jest grane ?Z badan wynika ze mam podwyższone PCT, PLT i EO dodatkowo. Sugeruję wykonanie poza TSH badania poziomów

Niepokojące objawy (dreszcze, mdłości, ból)

Od kilku tygodni obserwuję u siebie niepokojące objawy: - dreszcze, bez gorączki, zimne poty - ból nadbrzusza, mdłości, uczucie ścisku w nadbrzuszu - zły stan włosów - nadpobudliwość - płytki sen, bezsenność Dodam, iż moje ostatnie wyniki morfologii są w normie, z wyjątkiem wskaźnika EO

Wynik morfologii diabetyka

Chciałbym się dowiedzieć, co oznacza wynik morfologii: MONO% 12,20. Zakres dopuszczalny 2,00-11,00. Czy to coś mocno ostrzegawczego? Pozostałe wyniki są w normie, z wyjątkiem WBC (10,42) i MCHC(36,10). Jestem diabetykiem i mam problemy z jelitem grubym.Taki wynik morfologii nie jest powodem do

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

Morfologia krwi

, Bazo, Mono)% 6% Neutrofile% 73% Limfocyty# 1,4 tys/ul Inne (Eo, Bazo, Mono)# 0,3 tys/ul Neutrofile# 4,7 tys/ul PDW 19,3 fl MPV 13,41 fl P-LCR 0,494 OB 2 mm/h ROZMAZ KRWI MET. SCHILINGA Gran. pałeczkowate 5% Gran. segmentowane 71% Limfocyty 21% Monocyty 3% Sód 140 mmol/l Potas 3,91 mmol/l CRP

obniżone neurofile, Prosze o interpretację....

/µl 140 440 N Limfocyty % 40,6 Limfocyty # 1,7 tys/µl 1,4 3,5 N Neutrofile % 52,4 % 46 75 N Neutrofile # 2,4 tys/µl 2,50 5,40 L Inne(Eo,Bazo,Mono) % 7,0 % 3 14 N Inne (Eo,Bazo,Mono) # 0,3 tys/µl 0,3 1,5 N RDW-CV 13,1 % 12 15 N PDW 14,2 % 8 18 N MPV 9,3 fl 9,00 13,00 N

Re: utrzymujacy sie stan podgoraczkowy

L Limfocyty % 37,4 % 25 50 N Inne(Eo,Bazo,Mono) % 15,2 % 3 14 H Neutrofile % 47,4 % 25 60 N Limfocyty # 2 tys/?l 1,5 3,0 N Inne(Eo,Bazo,Mono) # 0,8 tys/?l 0,3 1,5 N Neutrofile # 2,5 tys/?l 1,50 7,00 N RDW-CV 13,1 % 12 15 N PDW 11 fl 9 17 N MPV 9,6 fl 9,00 13,00 N Gran. pałeczkowate 4 % 3 6

Re: Boję się, że to jednak rak :(

:140, max:440) Limfocyty % - 53 (min:20, max:45) - podwyższone Inne (Eo, Bazo, Mono) %- 12 (min:0, max:24) Neutrofile % - 36 (min:40, max:70) - obniżone Limfocyty # - 4,3 (min:1,4, max:3,5) - podwyższone Inne (Eo, Bazo, mono) # - 1,0 (min:0,0, max:1,8) Neutrofile # - 2,90 (min:2,50, max:7,00) RDW

Prosze o interpretację-wcześniak

/µl Limfocyty % 67,41 % Inne(Eo,Bazo,Mono) % 12,5 % Neutrofile % 20,12 % Limfocyty # 4 tys/µl Inne(Eo,Bazo,Mono) # 0,7 tys/µl Neutrofile # 1,2 tys/µl RDW-CV 16,51 % PDW 10 fl MPV 8,92 fl Rozmaz krwi met. Schilinga Gran. segmentowane

badania krwi dobre

witam bardzo prosze o ocene badan synka,synek ma prawie 2 latka martwia mnie limfocyty Leukocyty 8,6 tys/µl 6,0 17,5 N Erytrocyty 4,68 mln/µl Hemoglobina 13,3 g/dl Hematokryt 38,3 % MCV 81,82 fl MCH 28,4 pg MCHC 34,7 g/dl Płytki krwi 245 tys/µl Limfocyty % 50,4 % Inne(Eo,Bazo,Mono

Białaczka? Anemia? Proszę o odpowiedź

- 6,9 (min:3,8, max:10,0) Erytrocyty - 4,3 (min:3,7, max:5,1) Płytki krwi - 353 (min:140, ax:440) Limfocyty% - 25 (min: 20, max:45) Inne (Eo, Bazo, Mono) % - 11, (min:0, max:24) Neutrofile % - 65 (min:40 , max:70) Limfocyty # - 1,7 (min:1,4, max:3,5) Inne (Eo, Bazo, Mono) # - 0,7 (min:0,0, max:1

Czy to są w miare dobre wyniki (morfologia)?

(min: 20, max:45) Inne (Eo, Bazo, Mono)% - 13 (min: 0, max: 24) Neutrofile % - 66 (min: 40, max: 70) Limfocyty # 1,3 (min:1,4, max: 3,5) Inne (Eo, Bazo, Mono) # - 0,8 (min: 0,0, max: 1,8) Neutrofile # - 4,10 (min: 2, 50, max:7,00) RDW-CV - 13 (min12, max: 15) PDW - 11 (MIN: 9, MAX 17) MPV - 9, 40 (min

ktos mi pomoze zinterpretowac wyniki krwi?

Leukocyty - 2,27 Erytrocyty 4,6 Hemoglobina 13,5 Hematokryt 39,1 MCV 85,0 MCHC 34,5 MCH 29,3 Płytki krwi 141 Limfocyty % 44 Inne(Eo,Bazo,Mono) % 10 Neutrofile % 46% Limfocyty # 1,2 tys/µl Inne(Eo,Bazo,Mono) # 0,3 Neutrofile # 1,20 RDW-CV 14% PDW 16 Limfocyty 49 % Monocyty 4% OB 4 Martwi mnie

moje wyniki

Moje świeże wyniki na E 75 od września - TSH 3,29 norma 0,27-4,2 ; FT4 45.45% ; FT3 24.17% ; żelazo 50 norma 60-180; ferrytyna 186,2 norma 13-150; z morfologii wg mnie nie bardzo limfocyty # 1,3 norma 1,5-3,0 ; inne ( eo,bazo, mono)# 0,3 norma 0,3-1,5; neutrofile# 2,6 norma 2,5-7. Kolejny raz mam

Mono

Mono – wieloplatformowa (m.in. Windows, Linux, OS X) implementacja Microsoft .NET Framework o otwartym kodzie źródłowym Mono – system nagrywania i odtwarzania dźwięku Mono – miejscowość w Kanadzie, w prowincji Ontario, w hrabstwie Dufferin Mono – departament w Beninie Mono

EO

kod ISO esperanto tlenek etylenu kod IATA Hewa Bora Airways

Mono (Ontario)

Mono to miejscowość (ang. town) w Kanadzie, w prowincji Ontario, w hrabstwie Dufferin.Powierzchnia Mono to 277,77 km?. Według danych spisu powszechnego z roku 2001 Mono liczy 6922 mieszkańców (24,92 os./km?).

De Mono

De Mono – polski zespół pop rockowy. Powstał w 1984 i był popularny pod koniec lat 80. oraz w pierwszej połowie 90. XX wieku. HistoriaZespół założony został przez gitarzystę Marka Kościkiewicza, basistę Piotra Kubiaczyka i perkusistę Dariusza Krupicza pod nazwą „Mono”. Trzy lata

Układ mono

Układ mono jest to układ, w którym paliwo do układu ze zbiornika jest tłoczone przez pompę paliwa pod ciśnieniem 100 kPa. Paliwo przepływając przez filtr ulega oczyszczaniu, a następnie dopływa do regulatora ciśnienia utrzymającego ciśnienie paliwa na stałym poziomie. Stąd jest kierowane

Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.
Zasady zachowania poufności. O Wikipedii. Korzystasz z Wikipedii tylko na własną odpowiedzialność. Materiał pochodzący z Wikipedii został zmodyfikowany poprzez ograniczenie liczby przypisów. Wikipedia® is a registered tradmark of the Wikimedia Foundation.

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!