Wszystko o:

helicobacter interpretacja wyników badania krwi

Mapa LP

Mapa LP

Mapa artykułów

Polka na badaniach

Nasze rodaczki nie lubią się badać. Co piąta Polka nie robi żadnych badań, 40 proc. nie chodzi do ginekologa, a cytologię w ciągu ostatniego roku wykonało zaledwie 17 proc. kobiet w naszym kraju

Jak interpretować wyniki badania krwi?

Jak interpretować wyniki badania krwi: cholesterol 226; bilirubina 1,2; transaminazy w normie.Niestety bez kontekstu klinicznego (wykonania dokładnego badania podmiotowego i przedmiotowego), a także bez podania zakresu norm aktualnych dla danego laboratorium nie jestem w stanie podjąć się wiążącej

Brak ciąży - proszę o interpretacje wyników badań

Jestem 34 letnią kobietą. Od prawie 3 lat staramy się o dziecko, brak ciąży. Cykle 26-28 dniowe. Miesiączka bolesna, krwawienia średnio obfite, długość 4 dni. Leczę się od ponad 4 lat na niedoczynność tarczycy, biorę lek Euthyrox N75. Mąż ma prawidłowe wyniki badań spermy. Badanie z krwi

Interpretacja wyników badań

Bardzo proszę o odpowiedź czy jest sens pójścia do specjalisty. Powodem dla którego zrobiłam badania jest: bardzo szybkie tycie choć, biegam, ćwiczę. Wypadają mi włosy, jestem senna i szybko się męczę. Oto wyniki: fT3 wynik: 4,32 (4,00-9,00) fT4 wynik:11,89 (10,60-19,40) TSH 2,66 (0,25-3,50

Badanie eeg - interpretacja wyników

o interpretacje tych badań bardzo mi na tym zależy. Dodam, że syn miał 14 lat jak były wykonywane te badania.

Interpretacja wyników badań

Bardzo proszę o analizę moich wyników: Glukoza na czczo 87 mg/dl Hemoglobina glikowana 6,3 (4,0-6,0) norma HbA1C 45,4 mmol/mol 20,0-42,0 norma Glukoza po 2 h po 75 g glukozy 170 mg/dl Insulina (L97) 103,9 po 2h po 75 g glukozy Insulina (L97) 18,60 mU/l Norma 3,00 - 25,00Przedstawiony wynik

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

problemy gastrologiczne i inne

Dzien dobry, Prosze o interpretacje wynikow 3 letniego chlopca. Dziekuje za pomoc. IgG endomysium ujemny Glista ludzka IgG Wynik przeciwcial 1,034 wynik ujemny ntv 9,0 wynik watpliwy ntv 9,0-11,0 wynik dodatni ntv>11 Badanie mykologiczne drozdzaki Candida albicans w ilosci 10^6 ilosc

pytania gastrologiczne do pani doktor i doswi.mam

Dzien dobry, Prosze o interpretacje wynikow 3 letniego chlopca. Dziekuje za pomoc. IgG endomysium ujemny Glista ludzka IgG Wynik przeciwcial 1,034 wynik ujemny ntv 9,0 wynik watpliwy ntv 9,0-11,0 wynik dodatni ntv>11 Badanie mykologiczne drozdzaki Candida albicans w ilosci 10^6 ilosc

Re: Prośba w interpretacji wyników, zdjęcia WB.

tolerancja leków. Leczenie niestandardowe wymaga dużej dyscypliny od pacjenta (m.in. przestrzegania diety przeciwgrzybicznej) oraz okresowego kontrolowania morfologii krwi obwodowej, prób wątrobowych i nerkowych. Szczegółowe zalecenia odnośnie badań kontrolnych pacjent otrzymuje podczas pierwszej wizyty. W

witam się i proszę o interpretację

witajcie, od jakiegoś czasu zauważyłam u siebie pogorszenie stanu zdrowia; poszłam na badanie krwi pod kątem hormonów tarczycy, poniżej wyniki: TSH 4,17 ulU/mL (norma: 0,4-4,0) FT3 4,64 pg/ml (norma: 1,5-4,1) FT4 1,03 ng/dl (norma: 0,8-1,9) oprócz tego, mam "bonus" w

Re: Proszę o interpretację wyników - niedoczynnoś

. Za 2 miesiące morfologia + TSH i wizyta kontrolna. W międzyczasie mam sprawdzić, co może u mnie wpływać na niedobór żelaza i zrobić: badanie na lamblie i pasożyty w kale, krew utajoną w kale, test na helicobacter pylori, ew. gastroskopie, a jak wyniki będą w porządku, to krzywą wchłaniania żelaza. Co

interpretacja badań z krwi

odstępach czasu. Poza tym nie ma apetytu, chudnie i ogólnie jest w nie za dobrej formie. Poszłyśmy do pediatry. Wyniki badan w normie, ale: OB - 27 (norma do 12) rozmaz z krwi (gran. segmentowane) - 68 (norma do 60) AST - 37 (norma do 31) USG jamy brzusznej - wszystko w normie. Moczu nie udało mi się

bardz, bardzo proszę o interpretację wyników morfo

żelaza ale wyniku jeszze nie ma. Inne badania- ADPAT, ALAT, amylaza, USG brzuh, helicobacter, kał na krew utajoną- wszystko OK.

Re: Interpretacja wyników

chora wątroba 1) zawsze wychodzi w wynikach badań i 2) nie boli, a jak boli to jest już po wszystkim, ale na pewno miałabyś mocno zmienione wyniki AST / ALT plus limfocyty (bada się tez enzymy / próby wątrobowe, ale niewiele o tym wiem). Można też teraz zrobić pełną analizę kału w kierunku ustalenia