Wszystko o:

ggtp wynik

Badania krwi

Badania krwi

krzepliwości krwi, większa - o przewlekłych zakażeniach, a nawet nowotworach. W ciąży liczba płytek nie powinna ulec zmianie. - OB (Odczyn Biernackiego, tzw. opad). Norma: wynik nie powinien przekraczać 20 mm/godz. Gdy jest podwyższony, może to być oznaką stanu zapalnego. OB wzrasta też pod wpływem niektórych

Analiza krwi

Analiza krwi

nawet nowotworach. - W ciąży liczba płytek nie powinna ulec zmianie.OB (Odczyn Biernackiego lub tzw. opad). - Norma: wynik nie powinien przekraczać 20 mm/godz. Gdy jest podwyższony, może to być oznaką stanu zapalnego. Wartość OB wzrasta też pod wpływem przyjmowania niektórych leków oraz czasami z

Krew

Krew

, na czczo (czyli co najmniej 8 godzin po ostatnim posiłku). Jeśli wynik będzie podejrzany, trzeba zbadać stężenie cukru we krwi także po jedzeniu i/lub po wypiciu odpowiedniej porcji glukozy rozpuszczonej w wodzie. Analizy warto wykonać dwukrotnie. - Masz skłonność do siniaków Żartujesz, że zanim się

Wysokie GGTP

Dzisiaj przyszły badania i mam tak: -AST 106 UI/I norma 0-38; -ALT 70 UI/I norma 0-42; -GGTP 425 UI/I norma 11-50. Najbardziej martwię się o wysokie GGTP. Co to może być, jest już bardzo źle?Przedstawione przez Panią/Pana wyniki badań laboratoryjnych opisują funkcję wątroby i dróg żółciowych

Podwyższony aspat, alat, ggtp, ldh, alp

/l Cholesterol całkowity 272 mg/dl LDH 225 U/l Po kilku dniowej diecie wyniki krwi: Alat 180 Aspat 37 Alp (wczesniej nie badany) 282 GGTP 157 LDH 181 Bilirubina w normnie HBC - ujemne Wynki Usg : wątroba hyperechogenniczna , poza tym innych zmian brak. Gastroskopia wyznaczona w

Wyniki badań - bilirubina

Mój mąż ma bilirubinę 0,38mg%, alat173,Oj, Aspat 34,0j co to znaczy czy to coś poważnego? Bardzo się martwię ze jest coś nie tak z jego wątrobą. Bardzo proszę o szybka odpowiedz i z góry dziękuje.Parametry, które Pani wymieniła służą ocenie funkcji wątroby. Wyniki badań bilirubiny (zakładam, że

Ból pleców - wyniki badań

tabletkami Lypathyl teraz ok 200. Kyfoza kręgosłupa nieduża, w USG tylko prawy płat wątroby lekko powiększony ale to nic strasznego, tak mi powiedziano. Reszta USG ok. Wynik bilirubiny 1.3 troszkę zawyżony. Dostałem Lipaze Esentiale forte i Kreon 25000. Gastroskopia wykazała zapalenie dwunastnicy i żołądka

Co może mi dolegać?

Pogorszenie wzroku, ból w prawym górnym boku pod żebrami - ogólne osłabienie i ból stawów. Płeć: Mężczyzna Lat: 48 Wykonuję pracę fizyczną Wyniki Biochemii: (tylko te podwyższone) AspAT 102.5 AIAT 163,0 Fosfataza alkaliczna 128,4 GGTP 673.0 Bilirubina całkowita 1,54 Cholesterol 260,1

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

Re: Dieta Dąbrowskiej

To był panel wątrobowy pełny, oraz USG wątroby. takie wyniki wątroby jak GGTP, AST,ALT, były dużo powyżej normy

czy podwyższony wynik bilirubiny i Aspat i GGTp

czy podwyższony poziom bilirubiny aspat i ggtp świadczy o jakimś procesie zapalnym? Zawsze jak sięgne pamięcią miałem podwyższony wynik bilirubiny. Podejrzewano u mnie zespół gilberta. Co to znaczy? Czy te podwyższone wyniki mogą świadczyć o jakimś zarażeniu hcv? Miałem niedawno ekspozycje na krew

Badania krwi a próby watrobowe

których jest zawarte badanie GGTP. Miesiąc temu robiłem badania krwi (morfologia) i tam wyszło mi ALT 37 (max do 41) a AST 38 (max to 38). I tu pojawia się moje pytanie - otóż czy posiadając wyniki z morfologii krwi takie jak podałem wyżej istnieje możliwość ze wynik GGTP będzie wyższy? Zaznaczam że

Leczyć czy nie???

Witam! Za 2 tyg. zacznę terapię dwu - lekową. Leczyć czy nie ? Biopsja wątroby 1.1. Z fibroscanu F3 - 9,8 KPA. Wiremia ponad 2 miliony. Genotyp 1b il 28b - CC. ALAT i ASPAT i GGTP ok dwukrotnie podwyższone. PLT ( płytki krwi ) 140 tys. przy normie 150 - 450 tys. Pozostałe wyniki sam środek norm

Re: Jak pomóc wątrobie??

Polecam jeszcze wykonanie badania krwi GGTP (gamma glutamylotransferaza) - badanie przesiewowe w kierunku uszkodzenia wątroby; nieprawidłowe wyniki badań odnotowuje się u osób nadużywających alkohol.

Re: Czy Tomografia Komputerowa wyklucza raka trzu

Dzisiaj odebrałem kolejne wyniki badań: - gluten / gliadyna oraz białko mleka krowiego - obecność swoistej IgE <0,35 czyli w normie niewykrywalna - morfologia i OB super - profil trzustkowy i wątrobowy plus GGTP w normie wszystko - glukoza w normie (górna granica 98 - na 70-99) - Lipidogram - w

Re: 12tc swędząca skóra na ciele

No właśnie dzwoniłam do swojego ginekologa, kazał zrobić badania alat aspat bilirubina,falk oraz GGTP, jutro jadę z rana,w poniedziałek będą wyniki, oj niby ciąża to taki fajny czas,a wiecznie coś się dzieje..

Re: ...kicający zdechły królik... a sio! :)

AIAT 62, GGTP 37; norm nie mam bo wyniki widziałam tylko kątem oka w karcie. -- ...kicający zdechły królik... a sio! :)

Jakie mam szanse na skuteczne wyleczenie.

Witam! Prawdopodobnie za ok. 1 miesiąca zacznę terapię dwu - lekową. Jestem w końcu po udanej biopsji wątroby - wynik do odbioru 18.03.2014 roku. Z fibroscanu F3 - 9,8 KPA. Wiremia ponad 2 miliony. Genotyp 1b il 28b - CC. ALAT i ASPAT i GGTP ok dwukrotnie podwyższone. PLT ( płytki krwi ) 140 tys

Pierwotne stwardniające zapalenie dróg żółciowych

wynik powyższych badań jest niecharakterystyczny a objawy sugerują PSC należy wykonać biopsję wątroby. Stwierdzenie typowego obrazu histologicznego jest podstawą do rozpoznania tzw. wariantu PSC z zajęciem drobnych dróg żółciowych. Badania dodatkowe zwiększona aktywność fosfatazy zasadowej, GGTP

Żółtaczka (medycyna)

(ciemny mocz) Urobilinogen w moczu podwyższony podwyższony zmniejszony lub brak Barwa stolca ciemna jasna lub ciemna jasna Sterkobilinogen w kale podwyższony obniżony znacznie obniżony Wynik prób wątrobowych AspAT i AlAT ujemny "silnie" dodatni dodatni Fosfataza alkaliczna, GGTP w normie

Wirusowe zapalenie wątroby typu B

krwionośnych do tkanek jamy brzusznej (powiększenie wielkości brzucha, które nie jest otyłością); Żylaki przełyku – wynik tworzenia się krążenia obocznego przez naczynia jamy brzusznej i przełyku. Przeciążone naczynia w przełyku mają skłonność do powiększania się i pękania, co jest przyczyną

Przeszczepienie wątroby

przed przeszczepieniem nie jest stosowane. Dodatni wynik próby krzyżowej, czyli stwierdzenie przeciwciał dla antygenów HLA klasy I nie jest przeciwwskazaniem do przeszczepienia.Obowiązuje tylko zgodność w zakresie grup krwi. W przypadkach przeszczepów ze wskazań pilnych wykonano zakończone powodzeniem przeszczepy

Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.
Zasady zachowania poufności. O Wikipedii. Korzystasz z Wikipedii tylko na własną odpowiedzialność. Materiał pochodzący z Wikipedii został zmodyfikowany poprzez ograniczenie liczby przypisów. Wikipedia® is a registered tradmark of the Wikimedia Foundation.