Wszystko o:

fsh za wysokie

Zobacz najważniejsze informacje o: wysokie
Cykl miesiączkowy - jak się zachowuje kobiece ciało?

Cykl miesiączkowy - jak się zachowuje kobiece ciało?

choroby. Konieczność zbyt częstych wizyt w toalecie i zmiany podpaski lub tamponu łączy się z anemią z niedoboru żelaza , polipami, mięśniakami, zaburzeniami krzepliwości, a nawet niektórymi nowotworami złośliwymi. Skąd wiadomo, że "tracimy" za dużo krwi? Jeśli w ciągu jednego dnia miesiączki

Zespół policystycznych jajników

Zespół policystycznych jajników

wykazać zbyt wysoki poziom LH i zbyt niski FSH, podwyższony poziom androgenów, podwyższony poziom insuliny, nieprawidłowe stężenie lipidów i cholesterolu, nieprawidłowy poziom hormonów tarczycy i TSH , u ok. 15 proc. chorych również podwyższony poziom prolaktyny. Leczenie Hormonalna stymulacja

Jajniki - niepozorne źródło życia

Jajniki - niepozorne źródło życia

hormonów właśnie. Poza tymi oczywistymi, kobiecymi (progesteron, estrogeny, zwłaszcza estradiol i ułatwiająca poród relaksyna), jajniki wytwarzają także androgeny. Te ostatnie hormony, gdy kobieta ma ich za dużo, stają się utrapieniem (problemy z płodnością, nadmierne owłosienie, etc.). Trochę jednak ich

In vitro - krok po kroku

In vitro - krok po kroku

Dołącz do Zdrowia na Facebooku! Krok 1. - Zdajemy się na naturę - do roku Kiedy można stwierdzić niepłodność pary? Mamy jasno określone reguły w tym zakresie. Jeśli para ma za sobą rok prób - regularnie, czyli 2-3 razy w tygodniu, współżyje w celach koncepcyjnych - i nie ma ciąży

Zespół policystycznych jajników

Zespół policystycznych jajników

jajników należą badania poziomów hormonu luteinizującego (LH) i hormonu folikulotropowego (FSH), a ponadto badanie stężenia testosteronu we krwi oraz ultrasonografia jajników, która może wykazać ewentualne zmiany ich struktury, pozwalając dodatkowo określić stopień zaburzeń w organizmie. W przypadku gdy

Menopauza- nie przestałaś być kobietą

Menopauza- nie przestałaś być kobietą

Jest przyjmowana doustnie w postaci tabletek lub przez skórę za pomocą plastra. To lek przepisywany zazwyczaj w leczeniu nadciśnienia tętniczego, tj. w celu obniżenia zbyt wysokiego ciśnienia krwi. Klonidyna okazała się skuteczna także w zwalczaniu uderzeń gorąca w okresie menopauzy. Dość często

Antykoncepcja. Dobierz metodę idealną dla siebie!

Antykoncepcja. Dobierz metodę idealną dla siebie!

miesiączkowego. Ta z kolei - za pośrednictwem hormonów FSH (folikostymulina) i LH (hormon luteinizujący) - informuje o tym jajniki i muszą one w odpowiednim czasie produkować hormony płciowe: estrogeny i progesteron. Cykl średnio trwa 28 dni, ale 25 lub 31 dni też uważa się za normę. MIĘDZY 1. A 5. DNIEM

Czas niepłodności?

Czas niepłodności?

30. rokiem życia. Takie zjawisko nazywamy przedwczesnym wygasaniem czynności jajnika (POF). Co leży u jego podstaw? Współczesna medycyna nie do końca potrafi ustalić przyczyny. Wiadomo jedynie, że czynnikami odpowiedzialnymi za POF mogą być m. in. defekty genetyczne, chemioterapia, radioterapia

toksoplazmoza i wysokie FSL

ponadto badanie FSH w 2 dniu cyklu 11.77 LH 7.92 estradiol 45,87 Proszę mi napisać czy mam szansę na zajście w ciążę ,jeśli tak to ile może trwać leczenie.Na obecną chwilę biorę rowamycynę 3x1 .Proszę o info czy jeśli zaszłabym w ciążę dziecko urodzi się zdrowe.

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

Re: bardzo wysokie FSH

dziewczyny własnie odebralam dzisiejsze wyniki ( robione w 2dc - wywołanego duphastonem i ziołkami o. Sroki) FSH 31 - norma 1 fazy 3-12 estradiol 137 - norma 1 fazy 12-166 i co wy na to? to dobrze ze ten estradiol taki wysoki? to chyba wyklucza HTZ taki estradiol co? Nic juz nie wiem :(

Re: bardzo wysokie FSH

Hej czy ktoś tu jeszcze zaglada? jakos szybko urywają się tu wątki, a mam ten sam problem co Wy i myslialam, ze chociaż się czegos dowiem badź wymienimy się spostrzeżeniami i doświadczeniami. Mam niski AMH i wysokie FSH stwierdzono u mnie POF, robiłam badania genetyczne...nie wiem czy jest sens się

bardzo wysokie FSH

Szukam dziewczyn z całej Polski z bardzo wysokim FSH pomimo młodego wieku. Chciałabym porozmawiać i stworzyć grupę wsparcia. Jest tu ktoś taki???

Re: bardzo wysokie FSH

hej, mam 27 lat i FSH 89. Jestem załamana.... Czytam wasze opinie, może znajdę jakiś sposób żeby sobie pomóc:(

Re: bardzo wysokie FSH

AMH mi wyszło tragiczne <0,14 . FSH 89. Wiek 27 lat. Gdyby ktoś znał dobrego lekarza albo chciał porozmawiać to proszę o kontakt: zalamanakobietka@wp.pl

Re: bardzo wysokie FSH

Juz dzis czuje sie lepiej po wizycie u gina, czyli znow Cyclo. Powiedzial mi, ze ma kolejna pacjentke z wysokim FSH (po 20tce). Niestety jest nas coraz wiecej. Tylko skad to sie bierze? Truja nas jedzeniem czy co? Musi byc jakas przyczyna wygasania czynnosci jajnikow. U mnie diagnoza w 25 lat

Re: bardzo wysokie FSH

jagabet dzieki za odpowiedz ja chcialabym w ciaże zajsc wiec sie ucieszylam z tego co napisalas :) czy te ziola pite przez dluzszy czas przestaja działac ?

Re: bardzo wysokie FSH

Super. Ja na ziołach wszystko miałam ok przez 3 miesiące, odżyłam :) Później wróciłam do htz, ale zioła są dobre na krótki czas. Uważaj bo w ciąże możesz zajść.

Re: bardzo wysokie FSH

Wiktoria ja biore system sequi i jestem zadowolona. Fakt ze moja waga wzrosla,ale nie jest to raczej spowodowane HTZ tylko zaburzeniem przemiany materii

Re: bardzo wysokie FSH

Dzięki Ci Kochana za słowa otuchy. Nie wiem jak z tymi komórkami jajowymi, jutro mam odebrać wynik amh. Ogromnie się stresuje. Jagabet nie napisała jakie miała amh, ciekawe. Jak czytam pozytywne wpisy to rzeczywiście trochę mi lepiej, może wiara w cud nie umrze tak szybko...

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!