Wszystko o:

ekg wyniki

Elektrokardiogram (EKG)

Elektrokardiogram (EKG)

bezruchu, ponieważ skurcze mięśni zaburzają zapis. Wynik jest w postaci graficznego wykresu, który następnie jest interpretowany przez lekarza. Całe badanie trwa około 5-10 minut. Przygotowanie do badania EKG jest badaniem nieinwazyjnym czyli nienaruszającym tkanek ciała. Jest badaniem bezbolesnym i nie

Czy to zapalenie mięśnia sercowego?

mięśnia sercowego, natomiast proszę pamiętać, że samo badanie EKG nie jest wystarczające do potwierdzenia bądź wykluczenia choroby serca, a wiarygodnej oceny wyniku badania może dokonać lekarz na podstawie pełnego obrazu klinicznego.

Scyntygrafia serca (badanie izotopowe)

Scyntygrafia serca (badanie izotopowe)

gammakamerą. W etapie pierwszym przeprowadza się próbę wysiłkową, kontrolując cały czas pracę serca poprzez badanie EKG oraz ciśnienie tętnicze. Po osiągnięciu maksymalnego wysiłku pacjentowi podaje się poprzez wenflon znacznik promieniotwórczy. Po godzinie za pomocą gammakamery rejestruje się obraz serca. W

Zespół Reye'a

Zespół Reye'a

klinicznych, których wystąpienie wymaga natychmiastowej konsultacji z lekarzem. W podstawowych badaniach laboratoryjnych obserwuje się wysoki poziom amoniaku i mleczanów. Czas protrombinowy jest znacznie wydłużony, wynik EKG jest nieprawidłowy. Badania obrazowe pokazują także zmiany w mózgu np. obrzęk

Gdy serce słabnie

Gdy serce słabnie

pełności, bóle brzucha, zaburzenie łaknienia i pragnienia. Niewydolność serca może być wynikiem każdego uszkodzenia mięśnia serca, jednak w aż 70 proc. przypadków jej przyczyną jest choroba wieńcowa. Kolejne 10 proc. to kardiomiopatie, pozostałe zaś to: nadciśnienie tętnicze, migotanie przedsionków

9 naprawdę prostych badań, które mogą uratować ci życie

9 naprawdę prostych badań, które mogą uratować ci życie

nieprawidłowości w wynikach. Przyczyn zmian jest wiele: od banalnych po bardzo groźne. Bez wiedzy medycznej istnieje ryzyko, że będziesz się martwić niepotrzebnie lub zbagatelizujesz kłopot wymagający pełniejszego wyjaśnienia. Cena badania: od kilku do kilkunastu złotych. Czytaj także: Wszystko o badaniu krwi

Jakie badania należy wykonać przy nadciśnieniu?

Jakie badania należy wykonać przy nadciśnieniu?

-density lipoproteins) oraz triglicerydów, - kreatynina - kwas moczowy - badanie ogólne moczu - elektrokardiogram (EKG) U niektórych pacjentów niezbędna jest diagnostyka rozszerzona. Badania poszerzone obejmują: echokardiograficzne badanie serca (echo serca, usg serca), usg tętnic szyjnych, ocenę

Niedoczynność tarczycy: przyczyny, objawy, badania

Niedoczynność tarczycy: przyczyny, objawy, badania

wyniku zatrzymywania wody w organizmie. Objawy z poszczególnych struktur lub narządów: skóra - zimna, blada, sucha, może być żółtawe zabarwienie, spadek potliwości; włosy - suche, łamliwe, wypadanie włosów; obrzęk twarzy - pogrubienie rysów twarzy; wole proste - obrzęk w obrębie szyi, spowodowany

Dreszcze bez gorączki? To trzeba wyjaśnić!

Dreszcze bez gorączki? To trzeba wyjaśnić!

wstępnego rozpoznania wystarczy badanie krwi (morfologia, CRP) i badanie ogólne moczu. Większym wyzwaniem czasem okazuje się odkrycie pierwotnego źródła kłopotów, jednak na podstawie wyników tych standardowych analiz i pełnego wywiadu medycznego lekarz nie powinien mieć problemów z ustaleniem dalszego planu

Krioablacja, czyli zimno leczące serce

Krioablacja, czyli zimno leczące serce

płucnych, czyli naczyniach prowadzących krew z płuc do lewego przedsionka serca. Daje ona najlepsze wyniki u pacjentów z napadową formą migotania przedsionków oraz z typowym układem anatomicznym żył płucnych. Skuteczność krioablacji balonowej w 6 do 12 miesięcy po zabiegu oceniania się na od 59 proc. do 86

Wynik badania EKG - 'niecałkowity blok prawej odnogi pęczka Hisa

Od pewnego czasu mam przyśpieszony rytm serca. Po tygodniu czasu postanowiłem wybrać się do lekarza, a mianowicie na EKG. Z badania wyszło ze mam 'niecałkowity blok prawej odnogi pęczka Hisa'. Czy jest to groźne dla mojego zdrowia.? I co dalej robić? Bez wykonania szczegółowego badania i zebrania

Ból pleców - wyniki badań

tabletkami Lypathyl teraz ok 200. Kyfoza kręgosłupa nieduża, w USG tylko prawy płat wątroby lekko powiększony ale to nic strasznego, tak mi powiedziano. Reszta USG ok. Wynik bilirubiny 1.3 troszkę zawyżony. Dostałem Lipaze Esentiale forte i Kreon 25000. Gastroskopia wykazała zapalenie dwunastnicy i żołądka

Złe samopoczucie a wyniki tarczycy

Proszę o interpretacje moich wyników dotyczących tarczycy: TSH 1,56 mlU/l norma 0,27-4,20; FT3 4,9 pmol/l norma 3,13-6,76; FT4 14,95 pmol/l norma 12,0-22,0. Wygląda na to, że mieszczę się w normie, ale moje samopoczucie jest bardzo złe. Mam zaburzenia koncentracji, pamięci, bóle stawów i mięśni

Gazometria u dziecka

Proszę o interpretacje wyników gazometrii: pH 7.453 PCO2 32.0 PO2 66.5 HCO3act 21.9 TCO2 22.9 BE(B) -1.1 O2SAT 93.8Ca 5.4 Dziecko ma 4 miesiące, występuje szary cień wokół ust i niepokojący oddech (brzuszkiem). Ekg ok, echo - otwór owalny.Przypominam, że nie można interpretować wyników

Powtarzająca się utrata przsytomności - jak leczyć?

jeszcze 3 razy w szpitalu. Jestem po tomografii, EEG głowy wszystkie wyniki krwi dobre. A dziś zdarzyło mi się ponownie. Czy może to być od kręgosłupa? W którym kierunku teraz się badać?Jest małe prawdopodobieństwo, aby omdlenia miały związek z chorobą kręgosłupa (bez jednoczesnych ostrych objawów

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

podręczny ekg a wynik QT

Witam, Mam zamiar sobie kupić podręczny ekg Beurer ME 80. Czy dam radę albo lekarz odczytać z jego wydruku wartość QT? Tu jest taki przykładowy wydruk: images2.static-girodmedical.com/media/catalog/product/e/c/ecg-mobile-beurer-me-80-avec-logiciel-pc_4_1.jpg Pozdrawiam

Re: Holter EKG Wyniki, epizod AVB Weckenbacha

lekarz usłyszał poprostu jakies szmery na sercu i to od tego sie zaczeło. Poszłam z wynikami z EKG i Echo i Holter EKG do kardiologa a on stwierdzil ze nie mam sie czym przejmowac, i lepiej zebym wziela sie za poprawienie wyników krwi.. nie zadowolił mnie zbytnio.

Holter EKG Wyniki, epizod AVB Weckenbacha

Witam , otrzymalam dziś wyniki z Holtera EKG. Sa one następujące. 117134 Qrs'ów Sredni rytm HR wyniosł 85 Max rytm HR 149 Min rytm HR 55 Ponadto wykryto: 10 pojedyńczych nadkomorowych pobudzen przedwczesnych (w godz. 12,25, 23,25 x2, 8,25 x 3, 9,25, 10,25 x 3) 25 tachykardii ( w godz.12,25, 16

Proszę o interpretację wyniku EKG

Witam! 40 letnia pacjentka podczas pobytu w szpitalu i wykonywaniu rutynowych badań otrzymała następujący wynik EKG: Rytm zatokowy miarowy o częstości 71/min. Normogram. Zaburzenia repolaryzacji nad ścianą dolną (płasko-ujemny zał. T o odpr IIIa/VF). Pacjentka miała zabieg ablacji 3 lata temu. Czy

prosze o interpretacje wyniku ekg

Proszę o interpretację wyniku ekg 3 miesięcznego dziecka Rytm zatokowy przyspieszony 165/min QTc 453ms Normogram P 60MS pq 76ms QRS 69ms QTc 453 ms wydłużone. Wizyte mam za 4 m-ce proszę powiedzieć czy to cos poważnego bo będę starała się prywatnie.Dziecko w trakcie tego badania płakało i było

Re: Holter EKG Wyniki, epizod AVB Weckenbacha

Dziekuję Ci bardzo za korespondecje. Troszkę sie uspokoiłam... Napewno chciałabym w rpzyszłosci powtorzyc sobie badania. Pozdrawiam, Marlena

Re: Holter EKG Wyniki, epizod AVB Weckenbacha

no własnie o to chodzi, że w echo wszystko wyszło ok. Wszytsko jest na swoim miejscu. Myslisz, ze moze powinnam zmienic lekarza, Wziasc wszytskie swoje wyniki i pojsc z tym do kogos, kto pomoze mi przez to przjesc? Problem w tym, ze zwykły lekarz rodzinny niewiele pomoze, wolałabym pojsc prywatnie..

Re: Holter EKG Wyniki, epizod AVB Weckenbacha

Hmmm. Szmery powodowane sa przez nieszczelne zastawki ... Zaburzenia rytmu tez moga byc spowodowane przez te nieszczelne zastawki. Echo nic nie wspominalo o wypadaniu platka zastawki mitralnej? W stanie spoczynku zastawka moze dzialac jak najbardziej normalnie ale przy jakims tam wysilku jeden jej

Centrum Informacji o Leku - Indeks leków - Ulotka

-jelitowego, która zaburza pasaż i (lub) trawienie pokarmu; jeśli pacjent ma zgagę lub odbijanie się. Choroby serca. Należy poinformować lekarza, jeżeli u pacjenta występują jakiekolwiek objawy z wymienionych poniżej: jeśli u pacjenta występują nieprawidłowe wyniki EKG (rejestracja aktywności serca) określone jako

Centrum Informacji o Leku - Indeks leków - Ulotka

-jelitowego, która zaburza pasaż i (lub) trawienie pokarmu; jeśli pacjent ma zgagę lub odbijanie się. Choroby serca. Należy poinformować lekarza, jeżeli u pacjenta występują jakiekolwiek objawy z wymienionych poniżej: jeśli u pacjenta występują nieprawidłowe wyniki EKG (rejestracja aktywności serca) określone jako

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!