Wszystko o:

co to jest ast

Acholia

Acholia

Dołącz do Zdrowia na Facebooku! Przy prawidłowo działającym układzie trawiennym, po wykonaniu zadania żółć wraz z sokami żołądkowymi trafia do jelita cienkiego gdzie zostaje ponownie wchłonięta. Stan, w którym proces ten zostaje zatrzymany nazywany jest acholią. Zdaniem badaczy rozwojowi

Enzymy wątrobowe

Enzymy wątrobowe

komórek mięśni szkieletowych (np. po intensywnym treningu siłowym ) spadek nie ma klinicznego znaczenia AST (inaczej: dehydrogenaza asparaginowa, AspAT, SGOT) wartości prawidłowe: (w zależności od laboratorium) poniżej 19-50 U/l wzrost w każdym przypadku martwicy komórek wątroby (hepatocytów) w przypadku

Wzrastające GGTP

Od dłuższego czasu mam uczucie dyskomfortu i ucisku w okolicach wątroby. Prawie w ogóle nie pije alkoholu. Zrobiłem badania: AST, ALT, bilirubina, kreatynina, EGFR, ALP w normie. Mocz,OB ,krew utajona również w normie. Tylko GGTP mi rośnie. Najpierw miałem 81, a trzy tygodnie już 133. Co to może

Wysokie GGTP

Dzisiaj przyszły badania i mam tak: -AST 106 UI/I norma 0-38; -ALT 70 UI/I norma 0-42; -GGTP 425 UI/I norma 11-50. Najbardziej martwię się o wysokie GGTP. Co to może być, jest już bardzo źle?Przedstawione przez Panią/Pana wyniki badań laboratoryjnych opisują funkcję wątroby i dróg żółciowych

Uszkodzenie wątroby, a leczenie jodem

Mając ALT-110, AST-60, wskazujące na uszkodzenie wątroby (najprawdopodobniej po lekach)- czy mogę być poddana leczeniu raka brodawkowatego tarczycy (po resekcji płata) jodem promieniotwórczym, bez uszczerbku dla wątroby, lub jaka opcja pozostaje? Jakie skutki uboczne ma terapia jodem

Siniaki i ból

zmęczenia, świąd skóry i łatwe tworzenie się siniaków może wskazywać np. na pierwotną marskość żółciową wątroby lub stwardniające zapalenie dróg żółciowych. Sugeruję, aby udała się Pani do swojego lekarza rodzinnego i poprosiła o wykonanie badań oceniających funkcję wątroby (AST, ALT, ALP, bilirubinę) i

Kłucie pod żebrem

przyczynę bólu potrzebne jest przede wszystkim przeprowadzenie badania przedmiotowego a także wykonanie badań dodatkowych, w szczególności USG brzucha i badań laboratoryjnych (morfologii, AST, ALT, bilirubiny, badania ogólnego moczu). Przydatne może być również oznaczenie poziomu przeciwciał anty-HCV i

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

Konkurs EPSO/AST-SC/03/15

Europejski Urząd Doboru Kadr (EPSO) opublikował ogłoszenie w Dzienniku Urzędowym o konkursie otwartym EPSO/AST-SC/03/15 na stanowiska Sekretarze / Pracownicy biurowi (SC 1 i SC 2), w następujących dziedzinach: • wsparcie administracyjne • wsparcie finansowe • wsparcie sekretariatu

Zaden blogger, tylko Centrum AST :))

Zaden blogger, tylko Centrum AST :)) bmpd to jest nieoficjalny blog Cewntryb Anaiz Strategij I technlogij (AST). -- "Mamy tarczę! Panowie, pozwolę sobie nam wszystkim pogratulować tego niewątpliwego sukcesu!" psychomaszyna z Forum Militaria od 14.08.08

Podwyższone AST u dziecka

Witam co moze oznaczać podwyższone Ast u dziecka? badanie jest robione po raz drugi i Ast wynosi 67,35U/l Za pierwszym razem wynosiło 72.57U/l i LdH-L 366.18U/l (tego Pai dokotor nie kazala powtarzać choć było tez podwyższone) nastepnie przez miesiac przestała brac witamine b6,kwas foliowy i

EPSO/AST-SC/01/14 - Assessment Centre

W związku z ogłoszeniem wyników pierwszego etapu konkursu EPSO/AST-SC/01/14 oraz zapowiedzią etapu oceny zintegrowanej (Assessment Centre) prawdopodobnie w październiku br., Stowarzyszenie Network PL, zrzeszające polskich pracowników organizacji międzynarodowych, prosi osoby (obywateli RP

EPSO/AST-SC/01/14 - Assessment Centre

W związku z ogłoszeniem wyników pierwszego etapu konkursu EPSO/AST-SC/01/14 oraz zapowiedzią etapu oceny zintegrowanej (Assessment Centre) prawdopodobnie w październiku br., Stowarzyszenie Network PL, zrzeszające polskich pracowników organizacji międzynarodowych, prosi osoby (obywateli RP

wysokie CRP, OB, AST - infekcja?

bakteryjną? Ale dlaczego AST jest wysokie? Co to może być? OB 59 (0-13) CRP 81 (0-10) AST 51 (10-45) Białko całkowite 8,8 (6,3-8,60)

AST funkcjonariusz poszukiwany

Sekretarka szefa, szczegoly moge przeslac na prywatny e-mail. Sama jestem AST i polecam prace z tym szefem...

Re: EPSO/AST/129/13

Awanse na stanowiska AD się zdarzają jednak możliwe są po wielu latach i w ramach bardzo skomplikowanej procedury. Więc jeśli nie chcesz pracować wiele lat jako AST może lepiej nastawić się na zdawanie konkursów AD od razu. Zarobki nieznacznie zwiększają się wraz z przeprowadzanymi latami. Co

Centrum Informacji o Leku - Indeks leków - EPAR

aktywność enzymów wątrobowych takich jak aminotransferaza asparaginianowa (AST), aminotransferaza alaninowa (ALT) i fosfataza alkaliczna (ALP), zmniejszona liczba białych krwinek (limfopenia lub neutropenia), trombocytopenia (zmniejszona liczba płytek krwi), hipokalcemia (niskie stężenie wapnia we krwi

Centrum Informacji o Leku - Indeks leków - Strona 2

wątroby SGOT (AST), SGPT (ALT) oraz bilirubiny Częstość nieznana: zmiany stężenia glukozy we krwi u pacjentów z cukrzycą Urazy i zatrucia Częste: przypadkowe urazy, złamania, otarcia naskórka Podczas leczenia gabapentyną opisywano przypadki ostrego zapalenia trzustki. Związek przyczynowo-skutkowy pomiędzy

Centrum Informacji o Leku - Indeks leków - Strona 2

wartości testów czynnościowych wątroby SGOT (AST), SGPT (ALT) oraz bilirubiny Częstość nieznana: zmiany stężenia glukozy we krwi u pacjentów z cukrzycą Urazy i zatrucia Częste: przypadkowe urazy, złamania, otarcia naskórka Podczas leczenia gabapentyną opisywano przypadki ostrego zapalenia trzustki. Związek

Centrum Informacji o Leku - Indeks leków - Strona 2

: alaninowej ALT i asparaginowej AST, zwiększone stężenie bilirubiny, nieprawidłowa czynność wątroby i żółtaczka Zaburzenia skóry i tkanki podskórnej rzadko opisywano przypadki złuszczającego zapalenia skóry, toksycznej martwicy naskórka, rumienią wielopostaciowego i zespołu Stevensa-Johnsona Zaburzenia nerek

Centrum Informacji o Leku - Indeks leków - Strona 2

asparaginowej AST, zwiększone stężenie bilirubiny, nieprawidłowa czynność wątroby i żółtaczka Zaburzenia skóry i tkanki podskórnej rzadko opisywano przypadki złuszczającego zapalenia skóry, toksycznej martwicy naskórka, rumienią wielopostaciowego i zespołu Stevensa-Johnsona Zaburzenia nerek i dróg moczowych