Wszystko o:

co oznacza wynik leukocytu 3-7

Leukocyty - co oznacza nadmiar?

Do czego prowadzi nadmiar leukocytów we krwi?Leukocytoza jest najczęściej objawem toczącego się stanu zapalnego wywołanego infekcją lub inną chorobą układową. Zwiększenie ilości leukocytów jest reakcją obronną organizmu, co samo w sobie nie stanowi zagrożenia dla chorego. Bardzo wysoka leukocytoza

Wynik neutrofilów

Mam 16 lat. Tydzień temu poszłam zrobić podstawowe badania. Zaniepokoił mnie wynik neutrofili: W procentach mam ich 70,2 . Jest napisane, że norma to 60,0%. Co to oznacza? Czy taki wynik może oznaczać jakąś chorobę? Podam wszystkie wyniki, które otrzymałam: leukocyty - 6,1, erytrocyty - 5,0

Podwyższone leukocyty w ciąży

Jestem w 16 tyg. ciąży i dziś odebrałam wyniki badań. Mam podwyższone leukocyty 12,8 (norma to od 4,0 do 10,0) Neutrofile 9,93 (norma to 2,50 - 7,00). Co to znaczy?Należy zawsze pamiętać, że sam wynik badania laboratoryjnego nie świadczy o stanie zdrowia i konieczne jest jego interpretacja w

Podwyższone leukocyty w ciąży

Jestem w 16 tyg. ciąży i dziś odebrałam wyniki badań. Mam podwyższone leukocyty 12,8 (norma to od 4,0 do 10,0) Neutrofile 9,93 (norma to 2,50 - 7,00). Co to znaczy?Nie mogę odnosić się do konkretnego pacjenta bez zbadania go i przeprowadzenia dokładnego wywiadu. Jednak ogólnie rzecz biorąc, takie

Podwyższone leukocyty w ciąży

Jestem w 19. tygodniu ciąży. Odebrałam wyniki krwi i moczu. Okazało się ze mam podwyższone leukocyty w krwi 10.88. Niepokoję się tym, ponieważ w zeszłym miesiącu było 8.44. Czy to jest coś groźnego i co to mogło spowodować? Czy na wzrost leukocytów maja wpływ wrzody na skórze? Od jakiegoś czasu mi

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

wyniki moczu

. liczne, czy to cos poważnego, teraz doszły liczne nabłonki? Dodatkowo zrobilam morfologie: leukocyty 8,00 tys/ql (3,8-10,00) erytrocyty 4,04 mln/ql (3,7-5,10) hemoglobina 12,1 g/dl (12,0-16,0) hematokryt 36,2 % (37,0-47,) L MCV 90,0 fl (80,0-99,9) MCH 30,0 pg (27,0-35,0) MCHC 33,4 g/dl (32,0-37,0) płytki

bardzo proszę o interpretację wyników

eozynocyty 1,2 0,3 1,3 granulocyty 4,2 2,0 7,2 erytrocyty 4,68 3,7 5,4 hemoglobina 11,7 11,0 14,0 hematokryt 35,9 37 50 mcv 76

Do P. Doktor:Interpretacja wyników krwi+wątroby

Witam Proszę o interpretację wyników krwi oraz enzymów wątrobowych: Leukocyty 5,9 (4-13) Erytrocyty 4,47 (3,80-5,50) Hemoglobina 12,3 (11,-14,2) Hematokryt 34,8 (34,0-42,0) Śr.obj krwinki MCV 77,8 (77,0-87,0) MCHC 35,3 (33,0-37,0) PLT 354 (150-550) MONO % 6,0 (3,0-9,0) EOS % 1,5 ((0

prosze o interpretację wyników morfologii

,1 - erytrocyty - 4,37 - hemoglobina - 11,7 9norma 34-41_ - hematokryt - 33,2 (norma 34-41)- za NISKIE - MCV -76 (norma 80-96)za NISKIE - MCH - 26,8 (norma 27-34)za NISKIE - MCHC- 34,8 - RDW - 14,4 (norma 11,5-14,5) - płytki krwi -301 - MPV - 11,3 - Neutrocyty - 3,7 - Limfocyty -5,13 - Monocyty - 0

Re: hashi-tess prosze zerknij :)

/ miałem chore zatoki może od > tego ? / niżej piszesz o zapaleniu zatok i pewnie stąd niewiele podwyższone ob. > leukocyty 3,7 tys/ul / 4-10 / > MCHC 31,9 g/dl / 32-36 / > PDW 10,5 fI / 12-16,5 / tu widać niedoczynność i anemię. > reszta morfologii w normie > USG szyi Cyt

Re: moje wyniki

No cóż, nie dałam się spławić. Lekarz kazał zrobić morfologię krwi: Leukocyty 6,2 (3,8-10) Erytrocyty 4,57 (3,7-5,1) Hemoglobina 13,2 (12-16) Hematokryt 39,9 (37-47) MCV 87 (80-99) MCH 28,90 (27,00-35,00) MCHC 33,1 (32,0-37,0) Płytki krwi 194 (140-440) Limfocyty 31 (20-45) Inne (eo, bazo

co oznacza obnizone MCV i MCH u niemowlaka???

- 17,8 % - Eozynocyty - 3,7 % - Monocyty - 5,6 % - Limfocyty - 72 % - bazonocyty - 0,9 %

Wynik pomiaru

Wynik pomiaru – to wartość przypisana wielkości mierzonej uzyskana drogą pomiaru.W realnych warunkach wynik pomiaru jest tylko pewnym przybliżeniem lub estymatą (oszacowaniem) wartości wielkości mierzonej. Dlatego też jest on pełny jeśli podamy także niepewność tej estymaty.Gdy

Copa Sudamericana 2012 - Faza wstępna

Awans: Aurora}} Wynik łączny: 3-2 Awans: Cobreloa} Wynik łączny: 7-3 Awans: Cerro Porte?o Wynik łączny: 3-0 Awans: Millonarios} Wynik łączny: 2-1 Awans: Emelec}} Wynik łączny: 3-1 Awans: Mineros} Wynik łączny: 5-1 Awans: Barcelona} Wynik łączny: 3-1 Awans: Deportes Tolima} Wynik łączny: 4-2 Awans

Copa Sudamericana 2012 - Faza finałowa

Awans: Cerro Porte?o} Wynik łączny: 3-3 Awans: Universidad de Católica}} Wynik łączny: 3-2 Awans: Universidad de Chile}} Wynik łączny: 3-1 Awans: Gr?mio 1/4 finału } Wynik łączny: 3-2 Awans: Millonarios} Wynik łączny: 7-0 Awans: S?o Paulo}} Wynik łączny: 4-3 Awans: Universidad Católica} Wynik

Dhrystone

Dhrystones – benchmark wykonujący ogólny zestaw instrukcji (testuje operacje stałoprzecinkowe); wynik w DMIPS - dhrystones MIPS oznacza liczbę wykonań programu w ciągu jednej sekundy. Odpowiednikiem testującym operacje zmiennoprzecinkowe jest Whetstones.

Kiribati na Letnich Igrzyskach Olimpijskich 2012

Kiribati na Letnich Igrzyskach Olimpijskich 2012, które odbyły się w Londynie, reprezentowało 3 zawodników.Był to trzeci start reprezentacji Kiribati na letnich igrzyskach olimpijskich. Reprezentanci LekkoatletykaMężczyźni Zawodnik Konkurencja Eliminacje Ćwierćfinał Półfinał Finał Wynik Miejsce

Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.
Zasady zachowania poufności. O Wikipedii. Korzystasz z Wikipedii tylko na własną odpowiedzialność. Materiał pochodzący z Wikipedii został zmodyfikowany poprzez ograniczenie liczby przypisów. Wikipedia® is a registered tradmark of the Wikimedia Foundation.

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!