Wszystko o:

badanie krwi inr aptt

kaole

Części intymne do poprawki? Co może zaoferować chirurgia plastyczna?

Części intymne do poprawki? Co może zaoferować chirurgia plastyczna?

Medycyna plastyczna najczęściej kojarzy się z zabiegami polegającymi na powiększaniu, pomniejszaniu czy odsysaniu. Jej możliwości są jednak znacznie większe, a oferta nieustannie się powiększa. Coraz bardziej popularna staje się tzw. kosmetoginekologia. Jakie zabiegi ma do zaoferowania?

Hymenoplastyka

Hymenoplastyka to jeden z bardziej popularnych zabiegów tzw. kosmetoginekologii. Polega ona nie tyle na odtworzeniu błony dziewiczej, co stworzeniu wrażenia jej obecności. Ta grupa operacji plastycznych szczególnie dużym zainteresowanie cieszy się w krajach arabskich oraz w Stanach Zjednoczonych.

Badania dla dojrzałych

Większość czterdziestolatków nie skarży się jeszcze na kłopoty ze zdrowiem. Czy jednak rzeczywiście mogą spać spokojnie? Nie do końca - ostrzegają lekarze. Warto zadbać o profilaktykę

Badanie grupy krwi

Czy trzeba być na czczo przy badanie grupy krwi?Nie, badanie grupy krwi nie wymaga bycia na czczo.

Badanie krwi partnera

Na wizycie u ginekologa lekarz poprosił mnie o wyniki badania krwi mojego partnera seksualnego. Do czego takie wyniki mogą być potrzebne? Da się z nich wykryć jakiegoś wirusa?Na podstawie wyników odpowiednich badań krwi można wysunąć podejrzenie chorób zakaźnych, ale również chorób nerek, wątroby

Kuracja antybiotykowa, a badanie krwi

Czy po przebytej kuracji antybiotykowej można zrobić badanie krwi ? Czy wyniki badań nie będą mylne?Po przebytej kuracji antybiotykowej można wykonać kontrolne badania z krwi.

Badanie endometrium

Fragmenty endometrium o gruczołach nierównomiernie i słabo rozrośniętych bez cech sekrecji, fragmenty błony śluzowej kanału szyjki macicy, treść śluzowa oraz skrzepy krwi. Jest się czego obawiać?Wynik badania histopatologicznego należy oceniać znając przyczynę z jakiego było ono wykonywane. Wynik

Badanie TSH

Mój wynik TSH osiągnął 4500. Od miesiąca jestem senna, leciała mi krew z nosa, moja płytka na paznokciach jest żółta i nie chce zejść mimo tygodniowej walki pozbycia się jej. Paznokcie są łamliwe, ciągle jestem głodna. Swędzą mnie powieki oczu, mimo tego że idę spać np. o 20 i wstaje o godz. 7 to

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

Re: wskaźnik protrombinowy- czy powinnam sie mart

OTRZYMAŁAM WYNIKI BADANIA KRWI : WSKAŹNIK PROTROMBINOWY 271 INR 03 , APTT 102,5 , APTT Ratio 2,9 , D-dimery 724 Proszę o określenie poszczególnych wyników badania krwi , oaz ich zagrożenia. Pozdrowienia Z.W

Re: Zrobiłem dzisiaj fibroscan i załamka...

odebałam dzisiaj wyniki badań Płytki krwi (manualnie) 252 tys/?l 150,0 450,0 N AST 35,0 U/l 0 32 H ALT 38,5 U/l 0 33 H Bilirubina całkowita 0,60 mg/dl 0,00 1,20 N Fosfataza zasadowa 66,30 U/l 35 104 N GGTP

normy krzepnięcia niemowlę

do operacji wykonałam morfologię i podstawowy układ krzepnięcia. Wyniki wyszły poza normą, tzn (jak miał ok 3,5 miesiąca) APTT 45,03 (25,9-36,6) Czas protrombinowy 14,8 (7,7-9,9) Wskaźnik 77,7% (80-120) INR 1,3 (0,9-1,3) Badania powtórzyłam juz w poradni hematologii dziecięcej (czyli zakładam że

6 letnie dziecko i wysokie LDH prosze o pomoc

.Moje dziecko prawdopodobnie przez to choruje bardzo często na infekcje gardłowe.Ze względu na zabieg musieliśmy wykonać badania morfologii i układu krzepnięcia.Niestety czas protrombinowy wyszedł 17.4 sęk norma do 16 a INR 1,23 norma do 1,2 stad kazano nam wykonać badania jeszcze raz plus pogłębić je o próby

Re: witamnina D3

kału:badanie ogólne, pasożyty, krew utajona - metodą immunochemiczną. 5. Badania układu krzepnięcia:wskaźnik protrombinowy (INR), czas kaolinowo-kefalinowy (APTT), fibrynogen. 6. Badania mikrobiologiczne: posiew moczu z antybiogramem, posiew wymazu z gardła z antybiogramem, posiew kału w kierunku

Re: Badania przed i w trakcie ciąży-do czego mam

;, ilościowe oznaczanie wapnia, ilościowe oznaczanie amylazy. 4. Badania kału: badanie ogólne, pasożyty, krew utajona - metodą immunochemiczną. 5. Badania układu krzepnięcia: wskaźnik protrombinowy (INR), czas kaolinowo-kefalinowy (APTT), fibrynogen. 6. Badania mikrobiologiczne: posiew moczu z antybiogramem

Zespół antyfosfolipidowy

Czy orientujecie się może czy jeśli podstawowe badania krzepliwości krwi są w normie (APTT, PT, INR) to czy i tak może występować zespół antyfosfolipidowy? Ile najpóźniej po poronieniu należy wykonać badanie? Znalazłam gdzieś informacje, że do 6 tygodni. Czy któraś z Was wie coś więcej na ten

Re: pytanie.................

D-dimery w moim labie koszt 40 zł. warto je robić kiedy podejrzewa się, że w org toczy się zakrzepica. W innym przypadku warto sprawdzić po prostu krzepliwość: fibrynogen, INR, APTT i zrobić usg żył kończyn dolnych. Przy usg widać czy są problemy z zastawkami w kończynach, czy są żylaki. To badanie

Re: polip jamy macicy

Nie ma się czego bać. Ja miałam usuwanego polipa i czyszczenie macicy podczas histeroskopii, w znieczuleniu dożylnym. Zabieg trwał 15-20 minut. Musiałam mieć ze sobą komplet badań, takich jak grupa krwi, morfologia krwi, INR, APTT, HBS (to ostatnie to informacja nt. przeciwciał przeciw żółtaczce

Czy to może być borelioza, czy choroba psychiczna?

, - glukoza zawsze w normie, - ASO ilościowo <20 (w normie), - APTT, INR, Czas protrombinowy, Quick w normie, - prześwietlenia różnych części ciała nie wykazujące zmian, usg tarczycy, serca, trzustki, piersi bez zmian. Badania w kierunku boreliozy ("Badanie wykonano metodą CLIA na analizatorze Liaison

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!