Wszystko o:

badanie asp

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

TIMSS test.

niegomezza napisał(a): > Jeżeli chcesz porównywać poziom matematyki teoretycznej na wiek ucznia, to musisz sięgnąć do innych badań międzynarodowych, takich jak Tims. nces.ed.gov/TIMSS/ nces.ed.gov/TIMSS/results11_math11.asp

Re: Autyzm u dwulatka

badań i konsultacji, wykonane u dziecka: Konsultacja neurologiczna oraz badanie EEG (ew. badanie obrazowe CSN – MR lub TK) Badanie słuchu Badania z krwi: morfologia z obrazem, OB., CRP, AlAT, AspAT, jonogram, glukoza, cholesterol całkowity, TSH, badanie ogólne moczu, IgE całkowite

Re: Jakie badania są konieczne do doagnozy?

,5-22,7) - 2 dni po TSH Listopad.2013 - TSH 0,606 (0,55-4,78) przy dawce chyba 75 Kwiecień 2014 - TSH 0,030 przy dawce 100. Dodatkowo: AIAT 8,8 (0-34) AspAT 14,7 (0-31) Cholesterol całkowity 120,6 (115-190) Cholesterol HDL 33,8 (min. 45) cholesterol LDL 75,7 trójglicerydy 55,5 (max 150) Niestety moje badanie

Badania do pracy dyplomowej studenta ASP

Wiatm wszystkich forumowiczów. Robię badania do pracy magisterskiej na temat mobilności osób starszych z problemami ruchowymi Chciałbym was prosić abyście( jeśli jesteście 60+ ),wypełnili KWESTIONARIUSZ który znajduje sie pod tym linkiem www.moje-ankiety.pl/wypelnij/kwestionariusz/2237/ Jeśli

Re: Pytanie o spadek wiremi

Dzięki za linki. Mam jeszcze pytanie dotyczące badań w czasie kuracji. W sumie lekarz zleca mi tylko badanie Alat nie Aspat. Czy alat jest "ważniejszy"? Oczywiście wiele innych badań też mam robione co 2 tygodnie tak jak ma być, ale właśnie zastanawia minie ten alat, bo zawsze byl alat i

Re: Novothyral a teraz Cynomel - nudnosci

badania kortyzolu powtórzę swoją wypowiedź "Nie wiem, czy warto w ogóle bawić się w badanie kortyzolu, bo nawet jak zrobisz ze śliny to wg forum zmęczonych nadnerczy Twój wynik będzie oznaczał zmęczone nadnercza, ale i tak żadnemu lekarzowi tego nie pokażesz bo i po co? Jeśli nie pełzasz jeszcze po

Re: Prośba HCV

serca) - ostre WZW Wyniki fałszywie ujemne FibroTestu: - zapalenie - posocznica - hipercholesterolemia (z wysokimi HDL) - leczenie substytucyjne menopauzy Ze względu na powyższe ograniczenia na to badanie powinien kierować lekarz, który ocenia, czy to jest dobry moment i czy badanie nie będzie

Re: Watroba Badania GOT GPT AspAT AIAT GGT

mięśni Nieoczekiwanie nieprawid³owe wyniki czêsto okazuj¹ siê byæ w normie po ponownym wykonaniu badania. W wiêkszooeci typów schorzeñ w¹troby aktywnooeæ AlAT jest wy¿sza ni¿ AspAT; wyj¹tek stanowi alkoholowe zapalenie w¹

Re: Watroba Badania GOT GPT AspAT AIAT GGT

zmiennooeci¹ biologiczn¹ dopuszczalna wartooeæ b³êdu ca³kowitego dla AspAT waha siê pomiêdzy 15- 20%, co spe³nia wymogi, stawiane dla celów klinicznych rozpoznawania i monitorowania leczenia chorób w¹troby (9). W przypadku AspAT wartooeci b³ê

Re: Niedoczynność nadnerczy i Hashi, jak to leczy

dostałam sterydu. Włączyłam sobie program "regeneracji" nadnerczy: www.drlam.com/articles/adrenal_fatigue.asp Wprawdzie nie kontrolowałam ponownie wyników kortyzolu, ale czuję się dużo lepiej. Najlepsze dostępne u nas badanie w tym temacie to dobowa zbiórka moczu. O kortyzolu pisałam o

Badanie biochemiczne krwi

-Rosego kwas moczowy w surowicy Profil kobiety w ciąży morfologia krwi obwodowej badanie ogólne moczu glukoza we krwi Profil przy antykoncepcji hormonalnej aminotransferaza alaninowa (AlAT) aminotransferaza asparginianowa (AspAT) gamma-glutamylotranspeptydaza (GGTP) fosfataza alkaliczna (AlP

Leki psychotropowe

i zażywane pod jego kontrolą.Przewlekłe przyjmowanie leków psychotropowych powinno być połączone z wykonywaniem co jakiś czas badań krwi: morfologii, poziomu enzymów wątrobowych (ALAT oraz AspAT), elektrolitów w surowicy (sód, potas, chlorki) oraz poziomu glukozy we krwi; należy również wykonywać

Małgorzata Wielek-Mandrela

w 2002 w pracowni prof. Adama Brinckena. W 2001 ukończyła Studium Pedagogiczne przy krakowskiej ASP. W 2009 obroniła pracę doktorską i uzyskała stopień naukowy doktora w dziedzinie sztuk plastycznych. Artystka mieszka w Wieliczce. Wystawy indywidualne i nagrody: 1999 Klub Pod ręką, Kraków 2002 Klub Re

Alkoholowe stłuszczenie wątroby

wątroby wzmożona echogeniczność Badania pomocnicze badania laboratoryjne: makrocytoza - zwiększenie MCV niekiedy zwiększenie aktywności AlAT i AspAT (wskaźnik de Ritisa >2) badanie histopatologiczne: stłuszczenie wielkokropelkowe hepatocytów zwyrodnienie balonowate hepatocytów ciałka Mallory'ego

Niealkoholowa stłuszczeniowa choroba wątroby

trójglicerydy > 1,7 mmol/l RozpoznanieRozpoznanie stawia się na podstawie stwierdzenia następujących kryteriów: ujemny wywiad w kierunku nadmiernego, przewlekłego spożycia alkoholu (< 20 g/kg m.c./24 h) zwiększenie aktywności AspAT i AlAT (wskaźnik de Ritisa > 1) w USG cechy stłuszczenia wątroby

Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.
Zasady zachowania poufności. O Wikipedii. Korzystasz z Wikipedii tylko na własną odpowiedzialność. Materiał pochodzący z Wikipedii został zmodyfikowany poprzez ograniczenie liczby przypisów. Wikipedia® is a registered tradmark of the Wikimedia Foundation.

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!