Wszystko o:

anty tpo 10 iu

Wynik Anty-TPO

Wczoraj odebrałam wyniki badań krwi pod kątem tarczycy. Wszystkie wyniki mam w normie (TSH, FT4, FT3, Anty-G) jedynie co mnie niepokoi do wynik Anty-TPO norma wynosi 0-34 IU/ml, mój wynik to 48,77. Co oznacza taki wynik? Czy powinnam wykonań jakieś dodatkowe badania?Podwyższone stężenie przeciwciał

Wyniki badań FT4 i anty-TPO

Otrzymałam wyniki FT4 i anty-TPO. Oto one: FT4 0,876 ng/dl; anty-TPO 5,00 IU/ml Proszę o pomoc w interpretacji wyników. Nie napisała Pani z jakiego powodu zostały zlecone badania, ani jakie objawy skłoniły Pani lekarza do ich zlecenia. Bez tych informacji mogę jedynie powiedzieć, że poziom hormonu

Badania na anty - Tg i anty - TPO

Lekarz polecił mi zrobić badania na: a-tyb, a-TPO. W jakim celu wykonuje się te badania i co one mierzą?Badania, które Pani zlecono to testy na przeciwciała przeciwko tyreoperoksydazie (anty - TPO) i tyreoglobulinie (anty - Tg).Oznacza się je w przypadku podejrzenia niedoczynności tarczycy, która

Hashimoto?

-TPO 442 lU/ml norma <34, Anty-TG 598 lU/ml norma 10-115. Z tego co się orientowałam to podwższone Anty-TPO i Anty-TG świadczą o Hashimoto, jak również TSH przy górnej granicy, a u mnie jest raczej przy dolnej. Co to może oznaczać?Choroba Hashimoto jest chorobą autoimmunologiczną, która przebiega w

Problem z prolaktyną, podejrzenie zmiany typu Microprolactinoma

przyjęłam 1/4tabletki); 2. Tyreotropina - 8.22uIU/ml (prawie dwa razy wyższa). W maju tsh wynosiło 3.10 mlU/L, FT4- 1.12 ng/dL, FT3-4.14pg/mL, Anty-TG-10.62 IU/mL, anty-TPO- 13.71 IU/mL. Ostatnio mam problemy z zasypianiem. Długo męczę się w łóżku mimo, że jestem zmęczona. W noc przed pobraniem spałam chyba

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj ekspertów

Re: Wynik przeciwciał

Anty-TG 10,9 IU/ml norma <115 Anty-TPO <5,0 IU/ml norma <34 nie ma przeciwcial, czyli nie ma Hashimoto. Ale jakąs niedoczynność mam....? Jutro idę zrobić świeże USG W czwartek idę na prywatną wizytę u endo.

Re: Przeliczanie wynikow na procenty

Wizyta 15 lipca Wyniki z dzisiejszych badań i normy - córka ma 8 lat anty-TPO anty-TPO 10,27 IU/ml 0 - 5 dni 0 - 117 IU/ml 6 dni - 4 m-cy 0 - 47 IU/ml 4 m-ce - 1 rok 0 - 32 IU/ml 1 - 7 lat 0 - 13 IU/ml 7 - 12 lat 0 - 18 IU/ml 12 - 21 lat

Re: Proszę o pomoc , pierwszy dzień leczenia

Zrobiłam badania na tarczyce możecie zerknąć? , chyba wszystko w normie Ferrytyna Ferrytyna 73,40ng/ml norma 13.00-150.00 TSH TSH 1,980µIU/ml norma 0.270-4.200 FT3 FT3 3,46 pg/ml norma 2.00-4.40 FT4 FT4 1,35 ng/dl norma 0.93-1.70 anty-TPO anty-TPO 8,70 IU/ml norma 0

Re: wyniki, ciąża, prośba o interpretację

Mam już wyniki przeciwciał i ferrytyny: anty-TPO 6,73 IU/ml (0,00-34,00) anty-TG <10,00 IU/ml (0,00-115,00) Ferrytyna 15,44 ng/ml (13,00-150,00) Wygląda na to, że trzeba jutro lecieć po jakieś żelazo. I oczywiście umówić się na usg :/ -- Mama dwóch księżniczek ('09 i '12), dwóch

Re: wyniki badań

Dziewczyny Zrobiłam sobie jeszcze dodatkowe badania i wyszło mi FT4 24.68% FT3 61.25% anty TPO - 247,1 IU/ml norma (0 - 34) anty-TG 138,10 IU/ml norma (0 - 115 ) Co oznaczają te procenty w FT4 i FT3 Czy zawsze trzeba mieć 100% - bo nie rozumiem tego . Jaka jest prawidłowa

Re: bimbambomam - wyniki

djpa Bardzo dziękuję za odpowiedź! Faktycznie czytałam o dr Miśkiewiczu, jestem już zapisana :) Odebrałam dziś resztę wyników: FT3 3,15 pg/ml 47.92% FT4 1,30 ng/dl 48.05% anty-TPO <5 IU/ml anty-TG 11,88 IU/ml Prolaktyna 736,10 mIU/l O czym świadczą takie wyniki w kontekście podwyższonego

Re: prolaktyna - czy jest się czym martwić?

Dziewczyny, była wczoraj z wynikami u gina endo, dla przypomnienia TSH 2,250 ?IU/ml FT3 3,07 FT4 1,43 anty-TPO <5 Progesteron 18,32 ng/ml Prolaktyna 398,30 mIU/l Prolaktyna po MCP 7528,00 mIU/l Dostałam Dostinex 1 x tydzień (lekarz poinformował mnie także czym się różni od leku na B

Re: *Internetowy Test: czy masz niedoczynność tar

Cześć Zrobiłam badania i oto wyniki: TSH 0,94 (norma 0,27-4,2) FT3 3,12 (norma 2,0-4,40) FT4 1,17 (norma 0,93-1,70) anty-TPO 10,37 IU/ml (norma 0-34) anty-TG 290,10 IU/ml (norma 0-115) Niby podstawowe w porządku tylko ten jeden anty-TG podwyższony. Wiecie co to znaczy? Jutro umawiam się do

Proszę o interpretację wyników

Cześć, Zrobiłam badania i oto wyniki: TSH 0,94 (norma 0,27-4,2) FT3 3,12 (norma 2,0-4,40) FT4 1,17 (norma 0,93-1,70) anty-TPO 10,37 IU/ml (norma 0-34) anty-TG 290,10 IU/ml (norma 0-115) Przeliczenie wyników na procenty: FT4 31.17% FT3 46.67% Do tego wszystkiego zrobiłam sobie internetowy test

Re: nowe - proszę o interpretację wyników

przeciwciała odpowiedzialne za zapalenie tarczycy typu Hashimoto nie są na poziomie 0 > Anty -TG poniżej 10 IU/ml 0,0 — 115,0 > Anty - TPO 10,3 IU/ml 0,0 — 35,0 Po prostu masz Hashimoto być może formę zanikową, a wskazują na to również Twoje charakterystyczne objawy. Zbadaj też poziom wit

Anty-Katyń

]. Recenzja tej publikacji, autorstwa Aleksieja Pamiatnycha, odnosząca się m.in. do kwestii "anty-Katynia", ukazała się w 2005 roku w czasopiśmie "Nowaja Polsza", por. ??????? ????????, ??????? ????????????? ? ???????? ???????, [w:] "????? ??????", 10/2005, www.novpol.ru [dostęp 2011-07-19]. Publikacja

Przeciwciała anty-CCP

Przeciwciała przeciwko cyklicznemu cytrulinowanemu peptydowi (przeciwciała anty-CCP, aCCP, z ang. anti-cyclic citrullinated peptide antibodies) – przeciwciała, głównie w klasie IgG, oznaczane w testach laboratoryjnych z wykorzystaniem syntetycznych cyklicznych peptydów bogatych w cytrulinę

SN 2008iu

SN 2008iu – supernowa typu Ic odkryta 30 października 2008 roku w galaktyce A043655-0021. W momencie odkrycia miała maksymalną jasność 18,10. Przypisy

Saturn?Apollo 10

Saturn–Apollo 10 (A-105) – testowy lot z makietą statku Apollo (tzw. boilerplate) w ramach programu Apollo. Makieta nosiła oznaczenie BP-9. Na orbicie umieszczono satelitę Pegasus 3, który był transportowany w makiecie modułu serwisowego statku. Był to ostatni lot

Przeciwciała przeciwtarczycowe

w chorobie Graves-Basedowa) anty-TPO - przeciwciała przeciwko peroksydazie tarczycowej anty-TG - przeciwciała przeciwko tyreoglobulinie anty-NIS - przeciwciała przeciwko białku części wewnętrznej błony komórkowej tyreocytów (zaburzają transport anionów jodkowych i kationów sodowych do wnętrza tyreocytów

Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.
Zasady zachowania poufności. O Wikipedii. Korzystasz z Wikipedii tylko na własną odpowiedzialność. Materiał pochodzący z Wikipedii został zmodyfikowany poprzez ograniczenie liczby przypisów. Wikipedia® is a registered tradmark of the Wikimedia Foundation.

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!