Wszystko o:

alt ast monocyty podwyższone

Wysoki poziom monocytów i niski glukozy

mam się niepokoić? Co zrobić?Poziom monocytów jest rzeczywiście nieznacznie podwyższony, jednak do interpretacji niezbędny jest cały wynik rozmazu leukocytów (WBC). Ważna też jest informacja czy rozmaz był robiony pod mikroskopem czy też automatyczny. Poziom glukozy jest nieznacznie obniżony. Czy

Wysokie GGTP

Dzisiaj przyszły badania i mam tak: -AST 106 UI/I norma 0-38; -ALT 70 UI/I norma 0-42; -GGTP 425 UI/I norma 11-50. Najbardziej martwię się o wysokie GGTP. Co to może być, jest już bardzo źle?Przedstawione przez Panią/Pana wyniki badań laboratoryjnych opisują funkcję wątroby i dróg żółciowych

Bóle mięśni rąk - od łokci do ramion

m.in. takie jak CK, ALT, AST, LDH, mioglobina.

Ból stóp od 2 lat

. CRP, AST, ALT, bilirubina, kwas moczowy, kreatynina w normie. Morfologia w normie poza MCH - 26,8, NEUT 1,65. Ból nasila się po chodzeniu. Osoba szczupła. Rehabilitacji przynosi niewielką ulgę. Co robić? Utrudnia mi to bardzo życie.W przypadku postępowania terapeutycznego podstawą jest dobra diagnoza

Okresowe bóle w klatce piersiowej i problem z kręgosłupem

najprędzej skontaktowała się z lekarzem celem dokładnego zebrania wywiadu, zbadania oraz rozpoczęcia diagnostyki. Na początek najważniejszymi badaniami będą badania laboratoryjne: morfologia, jonogram, mocznik i kreatynina, AST, ALT, OB, CRP, badanie ogólne moczu oraz EKG i RTG klatki piersiowej.

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

Wyniki krwi - prosze o interpreatację p.Doktor

Wapń całkowity 10,33 mg/dl 8,60 10,20 H Fosfor nieorganiczny Fosfor nieorganiczny 5,15 mg/dl 3,88 6,51 N Żelazo Żelazo 84,9 µg/dl 60,0 180,0 N ALT ALT 14 U/l 0 35 N AST AST 40 U/l 0 35 H

Re: Wczesna ciąża a TSH - pomóżcie

/l norma: < 40 - ok Aminotransferaza asparaginianowa - AST (GOT) AST (GOT) 22 U/l norma: < 38 - ok Elektroforeza białek - surowica Albumina (s): 46,8 % norma: 52,0 - 65,1 - obniżone Globuliny alfa 1: 4,7 % norma: 1,0 - 3,0 - podwyższone Globuliny alfa 2: 17,6 % norma: 9,5 - 14,4 - podwyższone

Prosze o ocenę wyników badań

jego poziom, ponieważ córka miała w grudniu zapalenie płuc-przyjmowałą wóczas klacid 10 dni , do 26 grudnia) i podwyższone AST. Przy kreatyninie w moczu i przy stężęnieu wapnia w moczu nie mam podanych norm... W dniu badania córka była zdrowa:za wysoką dawkę vit. D otrzymałą we wtorek 13 stycznia

Re: mononukleza zakazna

I badanie (5 doba od pierwszych objawów, u nas ostre jak w anginie) leukocyty 11,4 płytki 121 Rozmaz komputerowy: limfocyty 5,88 tys/ul (51,4%), monocyty 2,38 tys/ul (20,8%) rozmaz ręczny: limfocyty 37%, limfocyty atypowe 16%, monocyty 16% granulocyty segm 20%,gran pał 11% AST 101, ALT 110 CRP 85

wyniki 10 latków

(14-124) Do tego cały szereg innych badań (sód, potas, glikoza, fosfataza kwaśna, mocznik, kreatynina, wapń, fosfor, AST, ALT, TIBC, UIBC) które wyszły prawidłowo u obydwu. Czy te podwyższone erytrocyty u obydwu, a u jednego dodatkowo żelazo wymagają dalszej diagnostyki (w jakim kierunku

Wyższy poziom AST

Co może oznaczać AST 49 gdzie norma jest do 35 oraz ALT 19norma 45 wyniki dotyczą 4-latka. przy okazji jheszcze Hematokryt to 33 % w normie 34-41 limfocyty 55,50 gdzie norma 25-50 monocyty 8,8 norma 1-6 rozmaz krwi gran.pałeczkowate 1 norma 3-6 Czy może to oznaczać infekce bakteryjną?? A AST

kontrolna morfologia u 8,5 latka

granlulocyty pałeczkowate 2% (3-6) granulocyty segmentowane 67% (25-60) granulocyty kwasochłonne 1% (1-5) limfocyty 27 % (25-50) monocyty 2% (1-6) CRP 1,13 (0-5) ASO 415 (do 200) Badanie moczu, potas, wapń, fosofor, fosfataza zasadowa, ALT, AST, GGTP, glukoza i lipidogram w normie. Jako ciekawostkę dodam iż

prośba o interpretację podwyższone płytki krwi

,0-2,0 Rozmaz krwi Granulocyty segmentowane 41 % 25-0-60 Granulocyty kwasochłonne 1 % 1-5 Limfocyty 45 % 25,0-50 Limfocyty atypowe 2 % Monocyty 11 % 1,0-6 CRP 0,260 mg/l (norma 0,0-5,0) ALT 14 U/l (norma do 33) AST 25 U/l (norma 0,0-32) Fosfor nieorganiczny 1,55 mmol/l (norma 0,87-1,45) Fosfataza zasadowa

Re: Borelioza u dziecka - leczenie

Wyniki analiz Mai są w normie. Jedynie limfocyty i monocyty w krwi obw i w rozmazie lekko podwyższone. ALT, AST, GGTP mocznik, kreatynina bilirubina, eGFR, CRP - NORMA! i największe zaskoczenie - Maja ma 13.4 hemoglobiny, nigdy w życiu takiej nie miała! Zawsze góra 11. Ale przyznam, że nadal

Potyczki z chorobą i prośba o poradę

,00 - 982,00) ferrytyna 22,70 (5,00 - 148,00) żelazo 125,9 (50 - 170) kreatynina 0,70 (0,5 - 1,3) cholesterol 211 (140-200) ALT 14 (5-40) AST 19 (5-40) AMYLASE DIRECT 32 (15-80) (nie wiem w jakim celu kazała mi te ostatnie 3 zrobić) Zrobiłam też podstawową morfologię krwi, ale wszystko wygląda prawidłowo

Cholestaza ciężarnych

zastój żółci, który powoduje podwyższenie stężenia: kwasów żółciowych, AlAT (ALT), AspAT (AST), bilirubiny, fosfatazy alkalicznej (ALP). Objawy kliniczneObjawy pojawiają się przede wszystkim w III trymestrze ciąży, rzadko przed 20. tygodniem. Są to: nasilony świąd skóry zwykle rozpoczynający

Skróty używane w naukach biologicznych

) AICD (ang.) – automatyczny wszczepialny defibrylator serca (Automatic Implanted Cardiac Defibrillator) AIDS – zespół nabytego niedoboru odporności ALA – kwas ?-aminolewulinianowy Ala – alanina AlaT – aminotransferaza alaninowa (ALT) ALAT – aminotransferaza alaninowa

Złośliwy zespół neuroleptyczny

neuroleptycznego. Inne odchylenia w badaniach laboratoryjnychWystępują często ale nie są specyficzne Leukocytoza – 10000 do 40000/mm?, Nieznaczne podwyższenie stężenia dehydrogenazy mleczanowej (LDH), fosfatazy zasadowej (ALP) oraz transaminaz wątrobowych (AST, ALT), Zaburzenia elektrolitowe

Lista uczestników Giro d?Italia 2013

Ángel Rubiano 28 45 29 Emanuele Sella 32 58 Pro Team Astana (AST) Kolarz 31 Vincenzo Nibali 28 1 alt=A pink jersey 32 Valerio Agnoli 29 39 33 Fabio Aru 22 42 34 Dmitriy Gruzdev 27 146 35 Tanel Kangert 26 14 36 Fredrik Kessiakoff 32 90 37 Paolo Tiralongo 35 99 38

Lista uczestników Giro d?Italia 2014

do 29, itd. Wyjątkiem jest drużyna Lampre-Merida, która nosi numery od 100 do 107 oraz 109. Dzieje się tak, ponieważ organizatorzy postanowili już nigdy nie używać numeru 108, z którym podczas Giro d'Italia 2011 jechał, tragicznie wtedy zmarły, Wouter Weylandt. Legenda Legenda   alt=A pink jersey

Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.
Zasady zachowania poufności. O Wikipedii. Korzystasz z Wikipedii tylko na własną odpowiedzialność. Materiał pochodzący z Wikipedii został zmodyfikowany poprzez ograniczenie liczby przypisów. Wikipedia® is a registered tradmark of the Wikimedia Foundation.