Wszystko o:

alt ast monocyty podwy窺zone

Wysoki poziom monocyt闚 i niski glukozy

mam si niepokoi? Co zrobi?Poziom monocyt闚 jest rzeczywi軼ie nieznacznie podwy窺zony, jednak do interpretacji niezb璠ny jest ca造 wynik rozmazu leukocyt闚 (WBC). Wa積a te jest informacja czy rozmaz by robiony pod mikroskopem czy te automatyczny. Poziom glukozy jest nieznacznie obni穎ny. Czy

Wysokie GGTP

Dzisiaj przysz造 badania i mam tak: -AST 106 UI/I norma 0-38; -ALT 70 UI/I norma 0-42; -GGTP 425 UI/I norma 11-50. Najbardziej martwi si o wysokie GGTP. Co to mo瞠 by, jest ju bardzo 幢e?Przedstawione przez Pani/Pana wyniki bada laboratoryjnych opisuj funkcj w徠roby i dr鏬 鄴販iowych

B鏊 st鏕 od 2 lat

. CRP, AST, ALT, bilirubina, kwas moczowy, kreatynina w normie. Morfologia w normie poza MCH - 26,8, NEUT 1,65. B鏊 nasila si po chodzeniu. Osoba szczup豉. Rehabilitacji przynosi niewielk ulg. Co robi? Utrudnia mi to bardzo 篡cie.W przypadku post瘼owania terapeutycznego podstaw jest dobra diagnoza

Okresowe b鏊e w klatce piersiowej i problem z kr璕os逝pem

najpr璠zej skontaktowa豉 si z lekarzem celem dok豉dnego zebrania wywiadu, zbadania oraz rozpocz璚ia diagnostyki. Na pocz徠ek najwa積iejszymi badaniami b璠 badania laboratoryjne: morfologia, jonogram, mocznik i kreatynina, AST, ALT, OB, CRP, badanie og鏊ne moczu oraz EKG i RTG klatki piersiowej.

B鏊e mi窷ni r彗 - od 這kci do ramion

m.in. takie jak CK, ALT, AST, LDH, mioglobina.

Nie znalaz貫 tego, czego szukasz? Zapytaj u篡tkownik闚

Wyniki krwi - prosze o interpreatacj p.Doktor

Wap ca趾owity 10,33 mg/dl 8,60 10,20 H Fosfor nieorganiczny Fosfor nieorganiczny 5,15 mg/dl 3,88 6,51 N 疾lazo 疾lazo 84,9 µg/dl 60,0 180,0 N ALT ALT 14 U/l 0 35 N AST AST 40 U/l 0 35 H

Re: Wczesna ci捫a a TSH - pom騜cie

/l norma: < 40 - ok Aminotransferaza asparaginianowa - AST (GOT) AST (GOT) 22 U/l norma: < 38 - ok Elektroforeza bia貫k - surowica Albumina (s): 46,8 % norma: 52,0 - 65,1 - obni穎ne Globuliny alfa 1: 4,7 % norma: 1,0 - 3,0 - podwy窺zone Globuliny alfa 2: 17,6 % norma: 9,5 - 14,4 - podwy窺zone

Prosze o ocen wynik闚 bada

jego poziom, poniewa c鏎ka mia豉 w grudniu zapalenie p逝c-przyjmowa陰 w鏂zas klacid 10 dni , do 26 grudnia) i podwy窺zone AST. Przy kreatyninie w moczu i przy st篹瘽ieu wapnia w moczu nie mam podanych norm... W dniu badania c鏎ka by豉 zdrowa:za wysok dawk vit. D otrzyma陰 we wtorek 13 stycznia

wyniki 10 latk闚

(14-124) Do tego ca造 szereg innych bada (s鏚, potas, glikoza, fosfataza kwa郾a, mocznik, kreatynina, wap, fosfor, AST, ALT, TIBC, UIBC) kt鏎e wysz造 prawid這wo u obydwu. Czy te podwy窺zone erytrocyty u obydwu, a u jednego dodatkowo 瞠lazo wymagaj dalszej diagnostyki (w jakim kierunku

Re: mononukleza zakazna

I badanie (5 doba od pierwszych objaw闚, u nas ostre jak w anginie) leukocyty 11,4 p造tki 121 Rozmaz komputerowy: limfocyty 5,88 tys/ul (51,4%), monocyty 2,38 tys/ul (20,8%) rozmaz r璚zny: limfocyty 37%, limfocyty atypowe 16%, monocyty 16% granulocyty segm 20%,gran pa 11% AST 101, ALT 110 CRP 85

kontrolna morfologia u 8,5 latka

granlulocyty pa貫czkowate 2% (3-6) granulocyty segmentowane 67% (25-60) granulocyty kwasoch這nne 1% (1-5) limfocyty 27 % (25-50) monocyty 2% (1-6) CRP 1,13 (0-5) ASO 415 (do 200) Badanie moczu, potas, wap, fosofor, fosfataza zasadowa, ALT, AST, GGTP, glukoza i lipidogram w normie. Jako ciekawostk dodam i

Wy窺zy poziom AST

Co mo瞠 oznacza AST 49 gdzie norma jest do 35 oraz ALT 19norma 45 wyniki dotycz 4-latka. przy okazji jheszcze Hematokryt to 33 % w normie 34-41 limfocyty 55,50 gdzie norma 25-50 monocyty 8,8 norma 1-6 rozmaz krwi gran.pa貫czkowate 1 norma 3-6 Czy mo瞠 to oznacza infekce bakteryjn?? A AST

pro軸a o interpretacj podwy窺zone p造tki krwi

,0-2,0 Rozmaz krwi Granulocyty segmentowane 41 % 25-0-60 Granulocyty kwasoch這nne 1 % 1-5 Limfocyty 45 % 25,0-50 Limfocyty atypowe 2 % Monocyty 11 % 1,0-6 CRP 0,260 mg/l (norma 0,0-5,0) ALT 14 U/l (norma do 33) AST 25 U/l (norma 0,0-32) Fosfor nieorganiczny 1,55 mmol/l (norma 0,87-1,45) Fosfataza zasadowa

Re: Borelioza u dziecka - leczenie

Wyniki analiz Mai s w normie. Jedynie limfocyty i monocyty w krwi obw i w rozmazie lekko podwy窺zone. ALT, AST, GGTP mocznik, kreatynina bilirubina, eGFR, CRP - NORMA! i najwi瘯sze zaskoczenie - Maja ma 13.4 hemoglobiny, nigdy w 篡ciu takiej nie mia豉! Zawsze g鏎a 11. Ale przyznam, 瞠 nadal

Potyczki z chorob i pro軸a o porad

,00 - 982,00) ferrytyna 22,70 (5,00 - 148,00) 瞠lazo 125,9 (50 - 170) kreatynina 0,70 (0,5 - 1,3) cholesterol 211 (140-200) ALT 14 (5-40) AST 19 (5-40) AMYLASE DIRECT 32 (15-80) (nie wiem w jakim celu kaza豉 mi te ostatnie 3 zrobi) Zrobi豉m te podstawow morfologi krwi, ale wszystko wygl康a prawid這wo

Cholestaza ci篹arnych

zast鎩 鄴販i, kt鏎y powoduje podwy窺zenie st篹enia: kwas闚 鄴販iowych, AlAT (ALT), AspAT (AST), bilirubiny, fosfatazy alkalicznej (ALP). Objawy kliniczneObjawy pojawiaj si przede wszystkim w III trymestrze ci捫y, rzadko przed 20. tygodniem. S to: nasilony 鈍i康 sk鏎y zwykle rozpoczynaj帷y

Skr鏒y u篡wane w naukach biologicznych

) AICD (ang.) – automatyczny wszczepialny defibrylator serca (Automatic Implanted Cardiac Defibrillator) AIDS – zesp馧 nabytego niedoboru odporno軼i ALA – kwas ?-aminolewulinianowy Ala – alanina AlaT – aminotransferaza alaninowa (ALT) ALAT – aminotransferaza alaninowa

Z這郵iwy zesp馧 neuroleptyczny

neuroleptycznego. Inne odchylenia w badaniach laboratoryjnychWyst瘼uj cz瘰to ale nie s specyficzne Leukocytoza – 10000 do 40000/mm?, Nieznaczne podwy窺zenie st篹enia dehydrogenazy mleczanowej (LDH), fosfatazy zasadowej (ALP) oraz transaminaz w徠robowych (AST, ALT), Zaburzenia elektrolitowe

Lista uczestnik闚 Giro d?Italia 2013

聲gel Rubiano 28 45 29 Emanuele Sella 32 58 Pro Team Astana (AST) Kolarz 31 Vincenzo Nibali 28 1 alt=A pink jersey 32 Valerio Agnoli 29 39 33 Fabio Aru 22 42 34 Dmitriy Gruzdev 27 146 35 Tanel Kangert 26 14 36 Fredrik Kessiakoff 32 90 37 Paolo Tiralongo 35 99 38

Lista uczestnik闚 Giro d?Italia 2014

do 29, itd. Wyj徠kiem jest dru篡na Lampre-Merida, kt鏎a nosi numery od 100 do 107 oraz 109. Dzieje si tak, poniewa organizatorzy postanowili ju nigdy nie u篡wa numeru 108, z kt鏎ym podczas Giro d'Italia 2011 jecha, tragicznie wtedy zmar造, Wouter Weylandt. Legenda Legenda alt=A pink jersey

Tekst udost瘼niany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z mo磧iwo軼i obowi您ywania dodatkowych ogranicze. Zobacz szczeg馧owe informacje o warunkach korzystania.
Zasady zachowania poufno軼i. O Wikipedii. Korzystasz z Wikipedii tylko na w豉sn odpowiedzialno嗆. Materia pochodz帷y z Wikipedii zosta zmodyfikowany poprzez ograniczenie liczby przypis闚. Wikipedia® is a registered tradmark of the Wikimedia Foundation.