Wszystko o:

111 cukier we krwi

Osłabienie i niski poziom cukru

Mam 25 lat i od paru dni czuję się osłabiona. Przez przypadek zmierzyłam sobie poziom cukru we krwi i okazało się, że wynosi on mniej niż 30 mg/dl. Dodam, że to było na czczo. Troszkę się wystraszyłam i po dwóch godzinach od obiadu ponownie zmierzyłam poziom cukru wynosił on 85 mg/dl. Dodam, że

Senność a cukrzyca

Odczuwam senność po jedzeniu. Czy to może być cukrzyca?Jednym z objawów cukrzycy jest uczucie senności i zmęczenia, które są wywoływane odwodnieniem, które z kolei spowodowane jest pojawieniem się glukozy (cukru) w moczu i zwiększonym jego wydalaniem. Tak więc na tak zadane pytanie należy

Cukrzyca?

Niedawno robiłam sobie badania na enzymy wątrobowe wyniki: ALT-141, g-GT-148, w badaniach serca usg wyszło że mam tachykardię, test obciążenia glukozą wyszedł mi po dwóch godzinach 122gm/dl, mierze sobie cukier glukometrem i czasem wychodzą mi wyniki 129gm/dl, 131gm/dl po posiłku dwie godziny, raz

Ból głowy u osoby straszej

niedokrwienie mózgu wywołane miażdzycą i wahania poziomu cukru we krwi to rozsądne sugestie. Należy też brać pod uwagę reakcję na odwodnienie czy - biorąc pod uwagę obciążenia dziadka - wylew krwi do mózgu, lub infekcję układu nerwowego. W razie pojawienia się objawów ponownie sugeruję jak najszybsze wezwanie

Dziury na ciele?

mogę się pozbyć tych ran?Sugeruję wizytę u dermatologa. Możliwe, że doszło do zakażenia skóry (czyraki) i nie musi mieć to związku z pierwotną raną. Ważna jest higiena i nieprzenoszenie zakażenia na zdrową skórę. Warto też zrobić podstawowe badania - morfologia, poziom cukru we krwi, żeby wykluczyć

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj użytkowników

Re: prosba o interpretacje. Kiepsko?

morfologia HCT 41.6 zakres ref. 35-47 RBC 5.01 zakres ref 4.10-5.10 HGB 13.9 zakres ref 12.3-15.3 WBC 6.7 zakres ref 4.4-11.3 wskazniki czerwonokrwinkowe MCV 83 (80-86) MCHC 33.4 (33-36) MCH 27,7 (28-33) RDW-SD 32.9 (37-54) plytki krwi PLT 279 (170-394) MPV 11.1 (9-13) PDW 13.7 (9-17) P-LCR 35

Re: Prosze o interpretację wyników i rady.

morfologia HCT 41.6 zakres ref. 35-47 RBC 5.01 zakres ref 4.10-5.10 HGB 13.9 zakres ref 12.3-15.3 WBC 6.7 zakres ref 4.4-11.3 wskazniki czerwonokrwinkowe MCV 83 (80-86) MCHC 33.4 (33-36) MCH 27,7 (28-33) RDW-SD 32.9 (37-54) plytki krwi PLT 279 (170-394) MPV 11.1 (9-13) PDW 13.7 (9-17) P-LCR 35

Re: Wyrywkowe badanie glukozy

Kochana tu masz odpowiedź: BADANIE CUKRU Krew pobrana na czczo: Stężenie cukru: * poniżej 100 mg/dl (5,6 mmol/l) - wynik prawidłowy * 100-125 mg/dl (5,6-6,9 mmol/l) - wynik nieprawidłowy * 126 mg/dl (7,0 mmol/l) lub powyżej - cukrzyca (badanie musi zostać powtórzone dwa razy) Krew pobrana w

Re: diabetolog dr. Majstrak

krwi na czczo i dwie godziny po wypiciu 75 gramów glukozy. Stężenie cukru: poniżej 140 mg/dl (7,8 mmol/l) - wynik prawidłowy 140-199 mg/dl (7,8-11 mmol/l) - nieprawidłowa tolerancja glukozy 200 mg/dl (11,1 mmol/l) lub powyżej - cukrzyca" Tu źródło: zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1

Tarczyca, lekko podwyższone TSH

jest tylko troszkę podwyższone więc to nie jest niedoczynność. Mam 20 lat i czuję, że coś jest ze mną nie tak bo nie było tak wcześniej.. Moje życie wygląda dobrze nie mam powodów do takich wybuchów złości itp. Poza tym z ogólnego badania krwi wynika, że nie są zgodne z normą (reszta typu cukier

Re: nie mogę schudnąć-słodycze przeklęte!

Też tak miałam ja Ty. Po prostu nie mogłam sobie odmówić słodyczy i zaczęłam się już czuć z tym źle. Sama sobie byłam winna, bo tak sobie ustawiłam poziom cukru we krwi, że potrzebowałam więcej i więcej. Bo to działa na tej zasadzie: im więcej spożywasz produktów podnoszących poziom cukru we krwi

Re: Poziom artykułu o diecie w Gazecie Wyborczej

w111mil napisał: > minerały nie są lotne, a wiec nie ma to żadnego znaczenia Ale woda jest. ;-) Wyobraż sobie taki przykład: masz 1 g jakiejś soli najpierw rozpuszczony w litrze wody, a potem odparowyjesz połowę i zostaje Ci w naczyniu 1 g tej soli rozpuszczony w pół litra wody. Stężenie

Problem z którym walczę

nie wiem skąd pojawiło się u mnie bardzo wysokie -skaczące ciśnienie 150/90- 184/110. W piątek byłem u lekarza rodzinnego i ciśnienie też nie schodziło w domu 164/98 i krótki spacer do lekarza 182/110 . Lekarz dał mi skierowanie do wykonanie badań, moczu, krwi, ekg. Pierwszy wynik mam , cukier 111

mam wysoki poziom cholesterolu i cukru i nadwage

wlasnie dowiedzialam sie o nieciekawych wynikach krwi LDL 150,CUKIER na czczo 118.Rok temu LDL 111 CUKIER 95 powinnam wiec zastosowac diete i wtym jest problem ze nie do konca wiem jakie owoce moge a jakich nie moge jesc,jakich warzyw powinnam unikac. Jezeli ktos ma podobne problemy bardzo

Re: Dieta BB/ produkty z cukrem / jakie piwo

chodzi to o skok stężenia cukru we krwi tylko substancję odżywczą dla złej flory. Czyli dopóki nie mam karczochów lub prebiotyków lakcid odstawić?

Katastrofa lotu Swissair 111

Katastrofa lotu Swissair 111 ? katastrofa lotnicza, która miała miejsce 2 września 1998 roku około godziny 22:31 czasu lokalnego w pobliżu Nowej Szkocji w Kanadzie. Zginęło w niej 215 pasażerów i 14 członków załogi.Śledztwo przeprowadzone w tej sprawie przez Kanadyjską Radę Bezpieczeństwa

Cukierek

Cukierek (właściwie cukier kandyzowany) – wyrób cukierniczy wykonany ze stężonego roztworu cukru w wodzie, do którego dodawane są aromaty i barwniki.Słowa „cukierek” zaczęto używać w XVIII wieku, wówczas to w polszczyźnie zaczęły się rozpowszechniać derywaty od wyrazów

Glikogen

jest podniesienie poziomu cukru we krwi. Rozkład glikogenu w wątrobie spowodowany jest zapotrzebowaniem organizmu na cukier. Odwrotny proces zachodzi w momencie oddziaływania insuliny (antagonistycznego hormonu glukagonu), kiedy to zachodzi wiązanie glukozy z krwi w glikogen w wątrobie (?glikogenogeneza).

Konsekwencje nadmiernego wysiłku

pocenia i spożywania jedynie płynów (które zwykle nie zawierają żadnych soli, jedynie wodę i ewentualnie cukier) może dojść do hiponatremii, czyli zbyt niskiego poziomu sodu we krwi. Wszystkie te problemy mogą prowadzić nawet do śmierci.

Śpiączka cukrzycowa

, zakażeniami oraz urazami i zabiegami operacyjnymi. Częstą przyczyną jej występowania jest pogarszająca się zdolności trzustki do wydzielania insuliny oraz wzrost poziomu glukozy we krwi przez nieprawidłowo prowadzone leczenie. Śpiączka hiperglikemiczna jest poprzedzona takimi objawami, jak: częste

Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.
Zasady zachowania poufności. O Wikipedii. Korzystasz z Wikipedii tylko na własną odpowiedzialność. Materiał pochodzący z Wikipedii został zmodyfikowany poprzez ograniczenie liczby przypisów. Wikipedia® is a registered tradmark of the Wikimedia Foundation.

Przeczytaj więcej o zdrowiu:

Ból pleców

Powiedz, gdzie i jak boli, podpowiemy, dlaczego

Naturalne dopalacze

Dodają energii, przywracają świeżość umysłu, usuwają zmęczenie

10 zawodów

które najczęściej prowadzą do depresji. Strzeż się!